Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

We Are Group ja Staria rakentavat yhdessä menstystä

ReferenssiWe Are Groupin ja Starian kumppanimalli taloushallinnossa vapauttaa ravintoloitsijat keskittymään nautinnollisemman kaupungin ja päivän parhaiden hetkien rakentamiseen.

Parinsadan työntekijän ja 12 ravintolan We Are Group -yritysrypästä yhtiökumppaninsa Matti Sarkkisen kanssa pyörittävä Anders Westerholm paljastaa menestyksen salaisuuden: “Olemme ennakoineet aina tekemisemme hyvin, ja päivitämme koko ajan sitä minne olemme menossa. Osana kansainvälistymis- ja kasvuprojektia vaihdoimme Starialle muutama vuosi sitten, sillä silloiset kirjanpitoratkaisut eivät olisi pystyneet kasvamaan kanssamme.”

Samoihin aikoihin yritys päätti keskittyä olemassa olevien ravintoloidensa tuotekehittämiseen. Kasvuun tarvittiin kumppani. “Tällä hetkellä suurin kasvupotentiaali on Story-, Sushibar+Wine ja Bar Cón -ravintoloilla, ja totesimme, että kokonaisuuden kehittämisessä tarvitaan jykevämpää osaamista ja kumppanuutta”, kuvailee Westerholm.

Aktiivinen talouden monitorointi

Starian palvelut ja järjestelmät mahdollistavat monia asioita, kuten ajantasaisen liiketoimintalukujen seurannan, missä ikinä oletkin. Westerholm toteaa, että ravintolatoiminnassa bisnes, tapaamiset ja kehittäminen tapahtuvat kentällä, siellä missä asiakkaatkin ovat.

– Meillä on toimisto, mutta totuuden nimissä emme ikinä ole siellä. Meillä ei esimerkiksi ole enää prosessia paperilaskuille, niitä ei ole olemassa meidän maailmassamme. Jokainen ravintolamme asettaa itse omat myynti- ja katetavoitteensa, ja seuraamme reaaliajassa, onko niihin päästy. Aktiivinen talouden monitorointi on a ja o tällä alalla. Koneiden rajoitukset eivät saa tulla liiketoiminnan esteeksi – työtä tehdään siellä, missä kulloinkin ollaan.

Starian kansainvälisten talouspalveluiden etu korostuu, kun Sushibar+Wine laajenee keväällä Norjaan. Konsernin päivittäisestä liiketoiminnasta vastaava Matti Sarkkinen muuttaa Osloon vetämään kahden uuden ravintolan avausta ja sukkuloi sieltä Suomeen viikoittain. Westerholm taas pysyy Helsingissä, mutta liikkuu tarpeen mukaan, käytännössä myös viikoittain, Helsingin ja Oslon väliä.

Kumppanimalli Starian kanssa

Staria on moderni kirjanpitoon ja taloushallintoon erikoistunut talo, jonka palveluvalikoima tukee kansainvälistyviä yrityksiä. Se oli osasyy We Are Groupin kumppanivalintaan. “Toinen syy oli se, että halusimme ulkoistetun CFO-palvelun. Sen sijaan, että olisimme palkanneet talouspäällikön, saimme Starialta kokonaisen tiimin, jonka valvonnassa isot suuntaviivat kuten rahoituskuviot ja kassatilanteen seuranta pyörivät normaalien arjen rutiinien lisäksi”, Westerholm kuvailee tilannetta.

Hän on hyvin tyytyväinen Starian osaamiseen. “Avainasemassa oli se, että Stariasta löytyi senioriosaaja meille nimetyksi interim CFO:ksi. Hänen kokemuksestaan on ollut meille runsaasti hyötyä.”

Westerholm paljastaa jälleen yhden We Are Groupin menestystekijän: kyky tunnistaa, missä on itse hyvä ja missä taas ei. Sarkkinen ja Westerholm keräävät ympärilleen tiimin, joka varmistaa sen, että yrittäjät pystyvät pelaamaan omilla vahvuuksillaan.

– Matti (Sarkkinen) pyörittää päivittäistä liiketoimintaa, minä rakennan tulevaisuutta, ja koimme, että tarvitsemme talousjohtajan tukemaan toimintaa. Meidän on kaikkien parempi keskittyä siihen, missä löytyy poikkeuksellista osaamista!

Sisäinen raportointi on aikavievää, mutta ensiarvoisen tärkeää. “Tämä on osa kunnianhimoisten kasvutavoitteidemme tuomaa todellisuutta. Myös kasvun rakentavat ihmiset, toimintatavat ja tekniikka mukautetaan uusiin tarpeisiin”, selittää Westerholm.

Päivän paras hetki

We Are Groupin visio on tehdä kaupunkiympäristöstä nautittavampi ja tarjota asiakkaalle päivän paras hetki. Kaikki mikä tukee sitä, on plussaa. Siksi Westerholm puhuu mielellään yhteistyöstä Starian kanssa, sillä se auttaa yrittäjiä keskittymään kaikkein tärkeimpään.

– Jos meiltä menee energiaa pois pääfokuksesta, meillä ei ole hirveän pitkää tietä edessämme. Kun infra on kunnossa, meidän tekemisen fokus pysyy asiakasrajapinnassa.

We Are Groupille on räätälöity raportointikokonaisuus, joka muodostaa seurantamateriaalia reaaliaikaisesti. Yritys on tehnyt järjestelmävalinnat, käyttöönoton ja kehityksen yhteistyössä Starian kanssa. “Meillä on viisi konseptia, joista jokaisella on omat johtajansa. Olemme parantaneet numerojohtamista valtavasti yhdessä Starian kanssa. Koko ravintola-alan voisi kannustaa osaamiseen numerojohtamisessa”, pohtii Westerholm.

Westerholm kantaa yrittäjänä vastuuta yli 200 hengen työpaikoista. “Yrityksillä on sosiaalinen vastuu myös ylläpitää työpaikkoja. Jos et pysty optimoimaan ja kehittämään ravintolatoimintaasi muualla kuin makujen maailmassa, se on riski. Koemme, että meillä on paljon annettavaa ja uskomme, että pystymme tekemään kaupungista nautittavamman ja tuomaan iloa ihmisten elämään”, täsmentää Westerholm.

Kaiken mahdollistaa se, että liiketoiminta on kannattavaa. Westerholm kuvailee yrityksen konsepteja ikivihreiksi: ne pysyvät elinvoimaisina loputtoman tuotekehityksen avulla – niin makujen puolella kuin muilla liiketoiminnan alueilla. Yritys on tehnyt myös muita arvovalintoja: vastuunkanto ympäristöstä on nykypäivänä ehdoton edellytys pitkäkestoiselle liiketoiminnalle.

– Staria pystyy erinomaisesti skaalautumaan meidän mukana. Olemme kokeneet, että kumppanuusmalli on hieno, sillä he pitävät huolen, että osaavat oman hommansa. Kirjanpidossakin tulee uusia mahdollisuuksia muun muassa robotiikan kehittyessä, ja on hyvä toimia sellaisen kumppanin kanssa, jolle on elintärkeää olla kehityksessä mukana. Digitaaliset mahdollisuudet muuttuvat nopeasti digitaalisiksi lainalaisuuksiksi, joissa kannattaa olla valppaasti mukana.

Digitaaliset tukitoiminnot ovat kuitenkin vain tukitoimintoja, ihmiset tekevät merkityksen. Westerholm toteaakin, että Starian kirjanpitotiimiläiset ovat kuin omaa henkilökuntaa. He ovat avainasemassa arjen pyörittämisessä ja tulevan mahdollistamisessa.

Westerholm kiittää erityisesti tukiverkkoa, joka Starian ammattilaisista muodostuu. Osapuolet pitävät toisensa kartalla, missä mennään ja mihin pitää tarttua. “Meille on tosi tärkeää, että olemme löytäneet kumppanin, joka ymmärtää meidän alaamme, mutta myös meitä yrittäjiä ihmisinä. Johtotähtenämme on aina säilyttää fokus – teemme ratkaisuja, jotka pitävät taian käynnissä ravintolassa”, päättää Westerholm.

Suosittelija:

"Staria pystyy erinomaisesti skaalautumaan meidän mukana. Olemme kokeneet, että kumppanuusmalli on hieno, sillä he pitävät huolen, että osaavat oman hommansa. Kirjanpidossakin tulee uusia mahdollisuuksia muun muassa robotiikan kehittyessä, ja on hyvä toimia sellaisen kumppanin kanssa, jolle on elintärkeää olla kehityksessä mukana."

Anders Westerholm / Entrepreneur

Pinterest
Referenssin infoboxi
Staria Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: We Are Group
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Anu Hemmilä

Lisätietoja

Yritysprofiili Staria kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Big Data
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys
Ohjelmistorobotiikka
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Hotelli, matkailu ja ravitsemus

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

taloushallinnon ulkoistaminen
ulkoistaminen
ohjelmistorobotiikka

Siirry yrityksen profiiliin Staria kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia