Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tuotanto-moduuli on Monitor G5 ERP-järjestelmän sydän

Bloggaus

TUOTANTO

Tuotanto-moduuli on MONITORin sydän. Järjestelmä on optimoitu nimenomaan tuotantoa ja tuotannonsuunnittelua silmällä pitäen. Täällä voit luoda tuoterakenteita, tehdä tärkeitä laskelmia ja rekisteröidä rahaa tuottavia tuotantotilauksia. Saat kuormitussuunnittelunne hallintaan. Voit raportoida ja tulostaa keräilylistoja, suunnitella poolien pohjalta ja valmistaa samanaikaisesti – käytössäsi on kaikki työkalut, joita tarvitset yrityksenne tuotannonhallinnassa.

Tuoterakenteiden hallinta – osa- ja työvaihelistat

Tuoterakenteiden hallinta on yksi MONITORin kaltaisen toiminnanohjausjärjestelmän tärkeimmistä perustoiminnoista. Tuoterakenteisiin voit lisätä ja päivittää tuotteiden työvaihe- ja osalistoja. Rekisteröitäviä tietoja, kuten esim. työvaiheaikoja, määriä, hankinta-aikoja, hintoja ym., käytetään järjestelmän muissa sovelluksissa. Laskelmissa, tarvelaskennassa ja kuormitussuunnitelmissa tarvitaan tuoterakenteen tietoja. 


Ennakkolaskelmat

Ennakkolaskelmien päätarkoitus on laatia talouslaskelmia tuoterakenteiden tuotantokustannusten, omakustannusten ja myyntihintojen selvittämiseksi. Kaikki kustannukset eli materiaali, alihankintatyö ja oma työ lasketaan yhteen, jolloin saadaan kokonaistuotantokustannus. Tätä käytetään myöhemmin verrattaessa ennakkolaskelmaa todelliseen kustannukseen jälkilaskelmassa.

Jälkilaskelmat

Jälkilaskelmia käytetään talouden seurantaan vertaamalla suunniteltuja kustannuksia todellisiin kustannuksiin sen jälkeen, kun tuote/tilaus on valmistettu/raportoitu. Toisin sanoen jälkilaskelmilla selvitetään, pitikö arvio paikkansa.

Tuotantotilaukset

Tuotantotilauksiin voit luoda uusia tuotantotilauksia ja suunnitella uudelleen tai poistaa olemassa olevia tilauksia. Tilausten muutoksilla tai uudelleen suunnitteluilla voidaan muuttaa sekä päätietoja että rakennetta. Voit myös tulostaa tilauksiin linkitettyjä dokumentteja, kuten piirustuksia.

Kuormituksen suunnittelu listojen ja kaavioiden avulla

On tärkeää saada kokonaiskuva tuotannosta: Miltä kuormitustilanne näyttää tänään? Huomenna? Viikon päästä? Kuormituksen suunnittelu hoituu helposti käyttämällä listoja tai kaavoja, joihin voit vetää ja pudottaa tilaukset tuotannonsuunnittelun optimoimiseksi.

Materiaalin keräilylistat

Varastotyöntekijöiden on helppo tulostaa dokumentti tai katsoa suoraan mobiililaitteesta, mitä materiaalia varastosta on keräiltävä tiettyä tuotantotilausta varten. Jos materiaalilla on useita varastopaikkoja, järjestelmä näyttää vain ne paikat, joita materiaalin keräilyyn tarvitaan. Jos olet tehnyt materiaalivarauksen (varannut materiaalia etukäteen), järjestelmä näyttää kyseiset varastopaikat. Muussa tapauksessa järjestelmä ehdottaa varastopaikkoja MONITORin ikäanalyysin perusteella. Jos sama tuote esiintyy useita kertoja samalla keräilylistalla, vähennetään tuotteet tarvepäivämääräjärjestyksessä niin, että ensimmäisenä tarvittava materiaalirivi ottaa materiaalin vanhimmasta varastopaikasta. Kun varastopaikan käytettävissä oleva saldo on nolla, materiaalirivi siirtyy ottamaan seuraavaksi vanhimmasta varastopaikasta jne.

Työvaiheiden ja materiaalin raportointi

Järjestelmässä on helppo tehdä aika- ja määräraportteja yhdelle työvaiheelle kerrallaan ilmoittamalla työvaiheen raporttinumero. Jos haluat osaraportoida, määrä ja aika päivitetään jokaisen raportoinnin yhteydessä. Kuormitusta vähennetään suhteessa raportoituun määrään. Samalla tavalla järjestelmässä on helppo tehdä määräraportteja yhdelle materiaalille kerrallaan ilmoittamalla materiaalin raporttinumero. Jos haluat osaraportoida, määrä päivitetään jokaisen raportoinnin yhteydessä. Jäännösmäärää (materiaalivarauksen aiheuttavaa jäännöstä) vähennetään suhteessa raportoituun määrään.

Alihankintojen hallinta

Alihankinnoissa voit lähettää töitä alihankkijoiden tehtäväksi. Yritykseltänne kenties puuttuu tiettyjä koneita tai taitoja tai oma tuotantonne on ylikuormitettu. Järjestelmän avulla voit lähettää osan tuotannostanne alihankkijoiden tehtäväksi. MONITOR luo aina automaattisesti alihankintaostotilauksen, kun luot tuotantotilauksen, joka sisältää alihankinnan. Sama pätee, jos olemassa oleva tuotantotilaus suunnitellaan uudelleen ja sisäiseksi suunniteltu työvaihe muutetaan alihankkijalla teetettäväksi tilapäisen kapasiteettipulan takia. MONITORissa on helppo seurata alihankintakustannuksia ja hankinta-aikoja, jolloin saat tuotantotilaukset hyvin hallintaan.

Poolisuunnittelu

Onko tuotannossanne useita samanlaisia koneita? Siinä tapauksessa poolisuunnittelusta voi olla hyötyä. Kun teet tuoterakennetta, et ehkä tiedä, millä koneella työ tehdään. Voit sen sijaan ilmoittaa tuoterakenteeseen poolin, johon on linkitetty useita samanlaisia koneita. Poolin sisällä voit jakaa työn sille pooliin linkitetylle koneelle, jolla on kapasiteettia tehdä työ. Poolille osoitettujen töiden jako voidaan tehdä manuaalisesti tai myös automaattisesti, jolloin MONITOR valitsee nappia painamalla koneen, joka soveltuu parhaiten työhön.

Samanaikainen valmistus

Joskus tuotannossanne saattaa olla tuotteita, jotka on mahdollista tai pakko valmistaa samanaikaisesti, jolloin tuotteiden tilaukset on rekisteröitävä yhtä aikaa. MONITORissa se onnistuu. Jos haluat esimerkiksi stanssata kaksi eri tuotetta, A ja B, samanaikaisesti samasta pellistä, pitää samanaikainen valmistus huolen siitä, että nettotarveajo (linkki nettotarveajoon) rekisteröi tilaukset sekä tuotteelle A että B heti, kun jommasta kummasta tuotteesta on pula. Jos rekisteröit tilauksen manuaalisesti tuotteelle A, myös tuotteelle B rekisteröidään tilaus. Samanaikaisesti valmistetut tuotteet seuraavat toisiaan tilauksen eri päätuotteina myös uudelleen suunnittelun ja mitätöinnin yhteydessä.

Lue lisää Monitor ERP-järjestelmästä: https://www.monitorerp.com/fi/erp-system/

Pinterest
Monitor ERP System Finland AB logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Monitor ERP System Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM
BI ja raportointi
Hankinta
Markkinointi
Myynti
Projektinhallinta
Taloushallinto
Tietohallinto
Toiminnanohjaus ERP
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Konsultointi
Koulutus
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Monitor ERP
MONITOR ERP System

Siirry yrityksen profiiliin Monitor ERP System Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Monitor ERP System Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Monitor ERP System Finland - Muita referenssejä

Monitor ERP System Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia