Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Statiivi-palvelu hidastaa arkea

BloggausRakettitiede luopuu mobiilipalvelujen kehittämisestä ja panostaa jatkossa vankkaan statiiviosaamiseensa. Hiljattain lanseerattu Statiivi-palvelu on päivitetty versioon 1.4, ja se on saanut joukon uusia, arkea hankaloittavia ominaisuuksia. Palvelu kannattaa päivittää ja ottaa käyttöön mahdollisimman pian, sillä kaikki mobiilisovellukset lakkaavat toimimasta 1.4.2021.

SEITTI-instituutin (The Software Engineering Institute of True Toxic Intelligence) alaisen Terve ohjelmoitsijakonsultti -hankkeen mukaan jo 1–2 tunnin päivittäinen mobiilipalvelujen käyttö on riski ohjelmistokehittäjille, sillä se aiheuttaa niska-hartiakipuja, päälaen raapimista, hampaiden vihlontaa ja perintöriitoja. Jos kännykkäaika venyy päivittäin 4–5 tuntiin, voi kehittäjä kärsiä lisäksi karsastuksesta, akuutista kofeiininpuutostilasta sekä vesiliirrosta.

“Mobiilipalvelut ovat kuin Frozen-elokuvat. Molemmat ponnistivat otsikoihin 2010-luvulla ja vaivaavat maailmaa edelleen”, Rakettitieteen Statiivi-palveluosaston kehittämis- ja strategiajohtaja Huha Juttunen toteaa.

Rakettitiede ottaakin kaivatun harppauksen takaisin vanhoihin hyviin aikoihin Statiivi-palvelun myötä. Mobiilipalvelujen alasajon ansiosta sinun ei tarvitse enää roikkua akunkeston tai matkapuhelinoperaattoreiden tukiverkkojen varassa, vaan työpäivän alkaessa leimaat kellokorttisi, kaivat reikäkorttipakan naftaliinista ja veivaat matriisitulostimesi käyntiin!

Rakettitieteen Statiivi-palvelun avulla voit hoitaa myös verotus- ja pankkiasiat, kuten tilisiirrot, yösäilömisen ja veronkierron (sekä paljon muuta hapanjuuren teosta aina yllätyskosintoihin) - aikaan, paikkaan ja ATK-piironkiin sidottuna. 

Terve ohjelmoitsijakonsultti -projektin pääkoordinaattori pitää palvelua työelämän riemuvoittona: “Tämä tarkoittaa selkeämpää rajanvetoa työ- ja vapaa-ajan välille, kun töistä tulee enemmän aikaa vieviä ja ikävystyttäviä, vapaa-aikaa on vähemmän, hommia ei hoideta missä huvittaa eikä mobiililaitteen suojakuoria tarvitse sävyttää asiakasfirman brändivärien kanssa!”

Kohti viestinnän murrosta

Statiivi-palvelu 1.4:n uusia ominaisuuksia ovat “Omat viestit” ja “Päivän aforismi”. Nyt voit helpommin ignoorata tiketit ja taskit, tarkastella terveen uteliaasti naapureiden toimia ja seurata rairuohon kasvamista. Lisäksi saat vähemmän sinulle kohdennettuja etuja ja kuittisi katoavat matkalla kirjanpitäjälle. 

“Omat viestit” on ns. käänteispostisähköistyspalvelu. Työpäivä ei enää solju ohi vahtaamalla Slack-, Telegram- ja Gmail-laatikkojen vingahduksia, sillä palvelu kuuntelee kaikkia sähköisiä viestimiä ja lähettää käyttäjälleen e-mailit ja muut pikaviestit käsin kirjoitettuna kirjeinä 4–7 arkipäivän kuluessa. Emojeja silmällä pitäen on palkattu läänintaiteilijoita maalaamaan kirjeiden liitteiksi herkkiä akvarelleja, ja lisämaksusta kirjeeseen sujautetaan ajankohtainen mutta mitäänsanomaton päivän mietelause.

“Sä venaat, mä tuon sun meilit”, postituksesta vastaavan yhteistyökumppanin asiakaspalvelun chattibotti vastaa, kunhan keksii ne neljä perusmuotoista sanaa, joihon se osaa reagoida.

Tämä on kuitenkin vain ensiaskel kohti kokonaisvaltaisempaa viestinnän murrosta.

“Viestintä on kuin PHP-ohjelmointi. Kaikki tietävät, että sitä tapahtuu, mutta kukaan ei halua ajatella sitä jatkuvasti. Tavoitteenamme onkin ensi vuoden huhtikuun alkuun mennessä siirtyä asteittain käyttämään kirjekyyhkyjä ja -pöllöjä. Kuka tietää, ehkäpä parin vuoden päästä viestintäjohtajamme pääsevät nauttimaan vienon kärähtäneestä lepäntuoksusta availlessaan savumerkkikanavia aamuisin”, strategiahefe Juttunen maalailee tulevaisuuden kuvia.

Miten saan Statiivi-palvelun käyttöön?

Vanhat mobiilisovellukset lakkaavat toimimasta 1.4.2021. Siirtymä Statiivi-palveluun saattaa aiheuttaa tilapäisiä häiriöitä ja ruuhkia enemmän kuin kauppakeskuksen keskivertoavajaisten ämpärijono. Mikäli käyttöönotossa esiintyy häiriö, kannattaa proseduuria yrittää seuraavan täydenkuun aikana uudelleen. 

Näin otat Statiivi-palvelun käyttöösi:

  • Mene älypuhelimellasi tai tabletillasi sovelluskauppaan (App Store tai Google Play Store). Poista sovelluskauppa. Älä niele tablettia.
  • Kävele lähimmälle SER-kierrätyspisteelle ja asettele mobiililaite datakeräysastiaan. 
  • Mene kotiin, valitse Asenna ja varmenna asennus tarvittaessa.
  • Valitse puhelinluettelon keltaisilta sivuilta kohdasta “Mitä asiointisi koskee” S-kirjaimen kohdalta vaihtoehto “Statiivi-palvelu”.
  • Tunnistaudu kirjastokortin tai veriryhmän avulla ja seuraa ohjeita, jotka lähetetään sinulle Telex-viestinä kolmen pankkipäivän kuluessa.
  • Olet nyt valmis käyttämään Statiivia! .

Huom. arkistoi käyttöohje tulevaisuutta varten.

Transformaatio mekaanisiin palveluihin

Kun siirtymävaihe mobiilista Statiiviin alkaa olla onnistuneesti loppusuoralla, Rakettitiede aikoo keskittyä laaja-alaisemminkin sähköisten palveluiden transformaatioon.

“Tarkoituksena on pysäyttää tekniikan rattaiden alati kiihtyvä raksutus, digitalisaatio ja agiilitaatio sekä rakenteellinen positiivisuus. Muutamme kaikki sähköiset palvelut mekaniikkapalveluiksi”, Juttunen vahvistaa.

SEITTI-instituutissakin ilakoidaan: “Mekaaninen asiointi sähköisen sijaan, what not to like?”

Lisätietoja voit tiedustella kirjeitse osoitteesta Rakettitiede Oy, Frederikinkatu 34 B, 00100 Helsinki. 

Haku päällä: etsimme uusia statiivikehittäjiäLue myös:

Rakettitieteen nimi vaihtuu – myös sarkasmin vastainen ohjelma käyntiin

Raketti laukaistaan näköalapaikalle

Uusi sovellus mullistaa lähirosvoamisen

Pinterest
Rakettitiede Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Rakettitiede kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

Rakettikulttuuri

Siirry yrityksen profiiliin Rakettitiede kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rakettitiede - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Rakettitiede - Muita referenssejä

Rakettitiede - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia