Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Snowek luottaa Odoon säällä kuin säällä: SprintIT:n toimittama järjestelmäratkaisu tukee Snowekin ketterää tuotantomallia

ReferenssiSnowek toimii nykyään nimellä Trombia Technologies - lue päivitetty juttu täältä!

--------------------------------------------------------------------

Snowek suunnittelee uuden vuosituhannen katujen huoltoon soveltuvia koneita, jotka kestävät käyttöä ja ovat ominaisuuksiltaan sekä keveitä että ympäristömyötäisiä. Snowek siirsi Odoon kaiken asiakas-, valmistaja ja varastotiedon. Projekti tehtiin valmiiksi viidessä kuukaudessa SprintIT:n kanssa.

Katupölytaistelun voittaja

Lumentuloa seuraa hiekoituksen tarve, jonka jälkeen taistellaan taas katupölyn kanssa. Snowekin innovaatioihin kuuluu korkeapaineinen pölynsidonta, joka on patentoitu ja palkittu ratkaisu. Sillä on myös EU:n katupölysertifikaatti.

Tuotteiden luotettavuus on Snowekilaisille ylpeyden aihe. Lumisen aamun koittaessa koneissa ei voi olla vikaa. Snowekin viiden hengen henkilöstö ostaa itse kaikki komponentit, joita tarvitaan koneiden rakentamiseen. Laaja alihankkijaverkosto vastaa valmistuksesta. Kyseessä on ketterä ja moderni toimintamalli, joka tarvitsee tuekseen vastaavan ohjelmistoratkaisun.

- Kartoitin eri toiminnanohjauksen muotoja. Tuntui siltä, että Odoo oli valovuoden edellä muita. Antti Nikkanen, Snowekin myyntijohtaja.

Manuaalinen tietojen naputtelu ei ole tätä päivää, eikä alati lisääntyvä komponenttidata pysy päässä. Snowek kasvaa 15 prosentin vauhtia. Yrityksen tuotteita viedään lähialueille, kuten muihin Pohjoismaihin sekä Saksaan että Ranskaan.

- Harvoin on käsissä sellainen järjestelmä, että sen käyttöön ei yrityksen sisällä juurikaan tarvitse kannustaa, lisää Nikkanen. Yrityksessämme pidetään itse asiassa ohjelmistosta niin paljon, että yksi työntekijä sanoi leikillään vaihtavansa pian aura-autot Odoon myyntiin. 

- Meille ei tule montaa päällekkäistä järjestelmää. Yksi riittää ja se on Odoo. Antti Nikkanen, myyntijohtaja, Snowek

Case Scope

Asiakkuudet, tuotanto ja toimitusprosessi yhteen järjestelmään.

Snowekin valmistus tehdään prosesissa, joka tähtää tuotteiden korkeaan laatuun ja kestävyyteen. Liiketoiminta koostuu monista komponenteista , joten ostot olivat myynnin lisäksi suuressa roolissa. Valmistuksen ostalta scopena oli varmistaa näkymä koko toimitusketjuun. Näkymiä varastoon luotiin myös alihankkijoille. Myös koko projektinhallinta tehdään Odoossa.

Projektin aikataulu

Valmista tuli viidessä kuukaudessa.

Projekti aloitettiin 06|2017, jolloin asiakkaan kanssa käytiin kahden päivän Proof of Concept -katsaus, jonka aikana tarkistetaan, mitkä Odoon perusominaisuudet sopivat asiakkaan tarpeisiin, ja mitä tarvitaan lisää. Lomakauden jälkeen toteutettiin asiakastietojärjestelmä. Sen jälkeen lisättiin eri tavarantoimittajat ja myöhemmin itse tuotteet ja niiden valmistusprosessien tuki. Jo elokuun lopulla saatiin järjestelmästä ulos tarjous sekä myyntiä että laskutusta. Testaus sekä lisäominaisuuksien tuontanto sprinteinä oli kaikkineen tehty kuusi kuukautta aloittamisen jälkeen, 12|2017. Aikaa työhön käytetettiin viisi kuukautta, koska yksi kesäkuukausi oli lomaa.

Suurin lisäarvo

Nopea takaisinmaksuaika. Yksi ohjelmisto, monta appiä.

SprinIT:n tapa tehdä projekteja tähtää asiakkaan investoinnin nopeaan takaisinmaksuaikaan: ensimmäinen sovellus saadaan käyttöön heti, kun asiakkaan on mahdollista toimittaa, esimerkiksi myynti-moduulin ollessa kyseessä, CRM:ään sijoitettavaa dataa. Keskitetty tiedon hallinta tuo myös selkeää kustannussäästöä, koska kaikki järjestelmätarpeet saadaan tyydytettyä yhdestä Odoo-ohjelmistoperheestä. Kun opettelee kerran käyttämään yhtä moduulia, niin sama logiikka pysyy läpi linjan ja käyttäjä on aina kartalla siitä, miten ohjelmisto toimii. Koulutusta tarvitaan huomattavasti vähemmän kuin monissa muissa käyttöönotoissa. 

Suosittelija:

- Kartoitin eri toiminnanohjauksen muotoja. Tuntui siltä, että Odoo oli valovuoden edellä muita, sanoo Snowekin myyntijohtaja, Antti Nikkanen. - Harvoin on käsissä sellainen järjestelmä, että sen käyttöön ei yrityksen sisällä juurikaan tarvitse kannustaa, lisää Nikkanen. Yrityksessämme pidetään itse asiassa ohjelmistosta niin paljon, että yksi työntekijä sanoi leikillään vaihtavansa pian aura-autot Odoon myyntiin.

Antti Nikkanen, myyntijohtaja, Snowek

Pinterest
Referenssin infoboxi
SprintIT Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Yritys Snowek Oy Snowek Oy on kulkuväylien kunnoss
Ajankohta: 2017
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Petri Heino, p. 050 537 8602

Lisätietoja

Yritysprofiili SprintIT kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka
Myynti
Projektinhallinta
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Maksaminen
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Prosessiteollisuus
Rakentaminen
Valmistava teollisuus

Teknologia

Open source

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Odoo

Siirry yrityksen profiiliin SprintIT kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

SprintIT - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

SprintIT - Muita referenssejä

SprintIT - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia