Snowek luottaa Odoon säällä kuin säällä: SprintIT:n toimittama järjestelmäratkaisu tukee Snowekin ketterää tuotantomallia

Snowek suunnittelee uuden vuosituhannen katujen huoltoon soveltuvia koneita, jotka kestävät käyttöä ja ovat ominaisuuksiltaan sekä keveitä että ympäristömyötäisiä. Snowek siirsi Odoon kaiken asiakas-, valmistaja ja varastotiedon. Projekti tehtiin valmiiksi viidessä kuukaudessa SprintIT:n kanssa.

Katupölytaistelun voittaja


Lumentuloa seuraa hiekoituksen tarve, jonka jälkeen taistellaan taas katupölyn kanssa. Snowekin innovaatioihin kuuluu korkeapaineinen pölynsidonta, joka on patentoitu ja palkittu ratkaisu. Sillä on myös EU:n katupölysertifikaatti.

Tuotteiden luotettavuus on Snowekilaisille ylpeyden aihe. Lumisen aamun koittaessa koneissa ei voi olla vikaa. Snowekin viiden hengen henkilöstö ostaa itse kaikki komponentit, joita tarvitaan koneiden rakentamiseen. Laaja alihankkijaverkosto vastaa valmistuksesta. Kyseessä on ketterä ja moderni toimintamalli, joka tarvitsee tuekseen vastaavan ohjelmistoratkaisun.

- Kartoitin eri toiminnanohjauksen muotoja. Tuntui siltä, että Odoo oli valovuoden edellä muita. Antti Nikkanen, Snowekin myyntijohtaja.

Manuaalinen tietojen naputtelu ei ole tätä päivää, eikä alati lisääntyvä komponenttidata pysy päässä. Snowek kasvaa 15 prosentin vauhtia. Yrityksen tuotteita viedään lähialueille, kuten muihin Pohjoismaihin sekä Saksaan että Ranskaan.

- Harvoin on käsissä sellainen järjestelmä, että sen käyttöön ei yrityksen sisällä juurikaan tarvitse kannustaa, lisää Nikkanen. Yrityksessämme pidetään itse asiassa ohjelmistosta niin paljon, että yksi työntekijä sanoi leikillään vaihtavansa pian aura-autot Odoon myyntiin. 

- Meille ei tule montaa päällekkäistä järjestelmää. Yksi riittää ja se on Odoo. Antti Nikkanen, myyntijohtaja, SnowekCase Scope
Asiakkuudet, tuotanto ja toimitusprosessi yhteen järjestelmään.
Snowekin valmistus tehdään prosesissa, joka tähtää tuotteiden korkeaan laatuun ja kestävyyteen. Liiketoiminta koostuu monista komponenteista , joten ostot olivat myynnin lisäksi suuressa roolissa. Valmistuksen ostalta scopena oli varmistaa näkymä koko toimitusketjuun. Näkymiä varastoon luotiin myös alihankkijoille. Myös koko projektinhallinta tehdään Odoossa.

Projektin aikataulu
Valmista tuli viidessä kuukaudessa.
Projekti aloitettiin 06|2017, jolloin asiakkaan kanssa käytiin kahden päivän Proof of Concept -katsaus, jonka aikana tarkistetaan, mitkä Odoon perusominaisuudet sopivat asiakkaan tarpeisiin, ja mitä tarvitaan lisää. Lomakauden jälkeen toteutettiin asiakastietojärjestelmä. Sen jälkeen lisättiin eri tavarantoimittajat ja myöhemmin itse tuotteet ja niiden valmistusprosessien tuki. Jo elokuun lopulla saatiin järjestelmästä ulos tarjous sekä myyntiä että laskutusta. Testaus sekä lisäominaisuuksien tuontanto sprinteinä oli kaikkineen tehty kuusi kuukautta aloittamisen jälkeen, 12|2017. Aikaa työhön käytetettiin viisi kuukautta, koska yksi kesäkuukausi oli lomaa.

Suurin lisäarvo
Nopea takaisinmaksuaika. Yksi ohjelmisto, monta appiä.
SprinIT:n tapa tehdä projekteja tähtää asiakkaan investoinnin nopeaan takaisinmaksuaikaan: ensimmäinen sovellus saadaan käyttöön heti, kun asiakkaan on mahdollista toimittaa, esimerkiksi myynti-moduulin ollessa kyseessä, CRM:ään sijoitettavaa dataa. Keskitetty tiedon hallinta tuo myös selkeää kustannussäästöä, koska kaikki järjestelmätarpeet saadaan tyydytettyä yhdestä Odoo-ohjelmistoperheestä. Kun opettelee kerran käyttämään yhtä moduulia, niin sama logiikka pysyy läpi linjan ja käyttäjä on aina kartalla siitä, miten ohjelmisto toimii. Koulutusta tarvitaan huomattavasti vähemmän kuin monissa muissa käyttöönotoissa. 

Suosittelija:

- Kartoitin eri toiminnanohjauksen muotoja. Tuntui siltä, että Odoo oli valovuoden edellä muita, sanoo Snowekin myyntijohtaja, Antti Nikkanen. - Harvoin on käsissä sellainen järjestelmä, että sen käyttöön ei yrityksen sisällä juurikaan tarvitse kannustaa, lisää Nikkanen. Yrityksessämme pidetään itse asiassa ohjelmistosta niin paljon, että yksi työntekijä sanoi leikillään vaihtavansa pian aura-autot Odoon myyntiin.

Antti Nikkanen, myyntijohtaja, Snowek

Referenssi Snowek luottaa Odoon säällä kuin säällä: SprintIT:n toimittama järjestelmäratkaisu tukee Snowekin ketterää tuotantomallia
Tilaaja: Yritys Snowek Oy Snowek Oy on kulkuväylien kunnoss
Ajankohta:2017
Toimittajan yhteyshenkilö:
Petri Heino, p. 050 537 8602
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Logistiikka
Myynti
Projektinhallinta
Arkkitehtuuri
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Maksaminen
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen
Open source
Asiantuntijapalvelut
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Prosessiteollisuus
Rakentaminen
Valmistava teollisuus
Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto
Odoo
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Asiakaskokemukset paljastivat Suomen parhaat ohjelmistotalot asiakkaille
Kymmenen verkkosovellusta kolmessa vuodessa - Altia ja Wunder löysivät ketterän kehityksen kulmakivet
Verkkokaupan perustaminen - Jatkuva kehittäminen on avain verkkokaupan kasvuun ja kannattavuuteen