Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Shipsu ja meriteollisuuden uudet tuulet

ReferenssiShipsu on uudenlainen meriteollisuuden kohtaamisportaali. Shipsun tavoitteena on lyhentää telakoiden arvoketjua yhdistämällä maailman isommat risteilyvarustamot suoraan kaiken kokoisiin palveluntarjoajiin verkkopalvelun avulla.

Kohtaamisportaali poikkeaa perinteisestä yritysportaalista yhdistämällä verkkokaupan, yritysportaalin ja verkkosivuston. Shipsu tarjoaa uudenlaisen tavan rakentaa globaalia liiketoimintaa hyvin perinteiselle sektorille, jota meriteollisuus edustaa.

Shipsun operatiivinen johtaja Mikko Varjanne kertoo ideasta Shipsun takana: ”
Idean syntyhetki ajoittuu vuodelle 2010, jolloin Turun seudulla ensimmäisen kerran herättiin siihen, että telakka saattaa hetken kuluttua olla vailla työtä. Me FCR Finlandilla saimme paljon yhteydenottoja yrityksiltä, jotka telakka oli ennen työllistänyt. Nyt yritykset tarjosivat tuotteitaan meidän myytäväksemme. Jouduimme kieltäytymään koska olisimme vain olleet ylimääräinen porras jo valmiiksi kerrostuneella meriteollisuuden alalla.

Tehottoman ovelta ovelle myynnin lisäksi olisimme ylimääräisenä välikätenä vain nostaneet kustannuksia suhteessa siihen, mitä niiden tuottamiskustannukset olivat. Syntyi idea palvelusta, jonka avulla loisimme ostajille ja myyjille mahdollisimman helpon, kevyen ja edullisen tavan markkinoida omia tuotteittaan ja palveluitaan. Tutkimme kuluttajapuolelta tuttuja palveluita ja lähdimme niiden pohjalta työstämään konseptia tälle toimialalle sopivaksi
”.

Palvelu kehittyy asiakaspalautteen perusteella

Shipsu hankkeeseen kuuluu viestinnällisiin tarpeisiin suunniteltu responsiivinen verkkosivusto sekä siihen integroitu räätälöity markkinapaikka-verkkosovellus. Palvelu toimii pilvialustan päällä ja sitä pystytään tulevaisuudessa skaalaamaan tarpeiden mukaan lähes rajattomasti.

Olen positiivisesti yllättynyt siitä, että Sofokuksella asiat osattiin kaltaiselleni ei-teknilliselle ihmiselle selittää niin että ymmärsin koko ajan mistä on kysymys. Koin, että puhuimme samaa kieltä ja sain paljon oppeja siitä, miten asiat kuuluu tehdä”, Varjanne kertoo.

Ensimmäinen versio palvelusta julkaistiin melko nopeasti. Ideana oli kehittää palvelua eteenpäin saadun palautteen perusteella ja luoda näin parhaiten käyttäjien tarpeita vastaava palvelu.

Shipsu kasvun kannalla

Shipsu palkittiin vuonna 2012 EDE-päivillä Growth in Sight –palkinnolla. Palkinnon kriteerinä on, että yrityksen toiminta ennakoi tulevaa kasvua, joko oman toimintansa tai verkostojen kautta tapahtuvaa, jolloin yritys omalla toiminnallaan luo kasvumahdollisuuksia myös muille yrityksille.


Suosittelija:

Olen positiivisesti yllättynyt siitä, että Sofokuksella asiat osattiin kaltaiselleni ei-teknilliselle ihmiselle selittää niin että ymmärsin koko ajan mistä on kysymys. Koin, että puhuimme samaa kieltä ja sain paljon oppeja siitä, miten asiat kuuluu tehdä.

Mikko Varjanne

Pinterest
Referenssin infoboxi
Sofokus Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Shipsu
Ajankohta: 2012 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Teemu Malinen

Lisätietoja

Yritysprofiili Sofokus kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP
Markkinointi
Viestintä
Myynti
Hankinta
Supply chain management SCM

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Ketterät menetelmät
Pilvipalvelut / SaaS
Integraatiot
Ohjelmistokehitys
Webkehitys
Mobiilikehitys
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Käyttäjähallinta
Tietoturva
Verkkokaupparatkaisut

Toimialakokemus

Kauppa
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Valmistava teollisuus

Teknologia

Open source
Linux

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Koulutus
Huolto ja korjaus
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Sofokus kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Sofokus - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Sofokus - Muita referenssejä

Sofokus - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia