Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Koottava liiketoiminta toi Mintille ratkaisun digitaaliseen itsepalveluun

ReferenssiEmilia Nordquist haaveili voivansa parantaa siivousalan vanhanaikaisia käytänteitä ja edistää yrityskulttuuria, jossa työntekijöiden ammattitaitoa arvostetaan. Emilian ja Sofokuksen polut kohtasivat iloisen sattuman kautta, ja Emilian visio perinteisen alan mullistavasta haastajasta kirkastui nopeasti. Syntyi Mintti Siivous, uudenlainen siivousyritys, joka asettaa ihmiset ja vastuullisuuden toimintansa ytimeen sekä hyödyntää vahvasti digitaalisuutta. Vaan mitä kaikkea on mahtunut Mintin alkutaipaleelle?

SIIVOUSALA KAIPAA UUDISTAMISTA

Vuosia siivousalalla työskennelleen Emilian päätös ryhtyä yrittäjäksi kypsyi hiljalleen, kun hän kyllästyi alalla usein esiintyviin haasteisiin. Kestävien asiakassuhteiden hoivaamisessa, työnjäljen laadussa sekä työntekijöiden viihtymisessä ja ammattiylpeydessä oli Emilian mielestä reippaasti parantamisen varaa. Lisäksi häntä huolestuttivat alalla käytettyjen siivousaineiden valtava kemikaalien määrä ja niiden aiheuttama ympäristökuormitus.

Samoihin aikoihin Sofokuksen toimistolla havahduttiin tarpeeseen löytää siivousyritys, joka olisi joustava, moderni ja luotettava. Sofokuksen Milla Heikkilä päätyikin etsintöjen tiimoilta Emilian kanssa juttusille, ja yhteinen sävel löytyi välittömästi. Molemmat totesivat, että Emilian arvot ja palo uudistaa kaavoihin kangistunutta toimialaa istuivat erinomaisesti Sofokuksen arvoihin.

Matkan varrella Sofokuksen perustaja Teemu Malinen päätyi sparrailemaan innokasta toiminimiyrittäjää. Huomattiin, että Emilian ja Sofokuksen näkemykset kohtasivat niin hyvin, että päätettiin perustaa yhteinen siivousalan kasvuyritys.

MINTTI SIIVOUS PERUSTETTIIN KESKELLE PAHINTA KORONA-AALTOA

Vaikka visiot ja ajatukset siivousalan uudistajasta kohtasivat hyvin, ympäröivän maailman tilanne muutti radikaalisti suuntaansa maaliskuun loppupuolella COVID-aallon myötä. Yrityksen perustaminen alkoikin tuntua melkoiselta riskiltä. Asiasta keskusteltiin ja sitä mietittiin tarkasti monesta eri näkökulmasta. Lopulta päädyttiin yhteisesti siihen lopputulokseen, että Mintin tyyppiselle yritykselle on joka tapauksessa pitkällä tähtäimellä tarvetta, ja epävarma maailmantilanne toisaalta pakottaa tekemään harkittuja ratkaisuja heti alusta alkaen.

"Tuskin olisin uskaltanut hypätä kasvuyrittäjäksi ilman Sofokuksen tukea." – Emilia Nordquist

Tuumasta toimeen, ja Mintti Siivous perustettiin tiiviissä Emilian, muiden perustajien ja Sofokuksen välisessä yhteistyössä. Emilia tuntee siivousalan ja asiakaskunnan tarpeet läpikotaisin, Sofokus puolestaan tuo yhteiseen pöytään digitaalisen liiketoiminnan ymmärrystä ja kasvuyrityksen rakentamisosaamista. Sofokuksen Push-sijoitusohjelma on perustettu tukemaan juuri tämän tyyppisen yhteisyrityksen synnyttämistä ja vauhdittamista. Pushin perusperiaate on investoida yhtiöön merkittävästi digitaalisen liiketoiminnan osaamista ja tuoda seed/preseed-vaiheen pääomaa. Perustajien kanssa jaettu arvopohja ja samankaltainen asenne tekemiseen ovat yhteisyrityksen keskeisiä onnistumisen edellytyksiä.

KOOTTAVA LIIKETOIMINTA TOI ASIAKKAAT AJAN TASALLE

Mintillä oli vastaava haaste kuin monella muullakin perinteisellä toiminnalla: asiakkaat haluavat digitaalista itsepalvelua. Jatkuvan siivouspalvelun seuraavan ajan tarkistaminen tai palautteen antaminen tuoreesta siivouksesta ovat esimerkkejä jokapäivisistä tarpeista, joita asiakkaat halusivat hoitaa muutenkin kuin perinteisin menetelmin kuten puhelimitse.

Ratkaisuksi konseptoitiin koottavan liiketoiminnan mallin mukainen digitaalinen itsepalvelukanava, joka rakennettiin Mintin täsmätarpeeseen. Samalla rakennettiin myös Mintin oman henkilökunnan käyttöön sovellus, jolla voi helposti esimerkiksi tarkistaa seuraavan siivouskohteen osoitteen ja kirjata siihen käytetyn palveluajan laskutusta varten. Toiminnan kokonaisvaltainen sähköistäminen onkin Mintille tärkeää, koska se haluaa uudistaa alaansa.

LIIKETOIMINNAN KIVIJALAN VALAMINEN VAATII MUOTOILUAJATTELUA

Vaikka osakeyhtiön perustaminen on nopea ja mekaaninen toimenpide, sitä edeltää tukku asioita, jotka on syytä suunnitella huolella. Sofokuksen fasilitoimana perustajajoukko istuikin alas, tunnisti yhtiön toimintaa ohjaavat arvot ja muotoili erilaisten harjoitusten avulla yritykselle mission ja vision.

Brändi muotoiltiin seuraavasti: kotimainen, vastuullinen, inhimillinen, moderni, asiantunteva, terveellä tavalla kantaa ottava. Visuaalisen suunnittelun kautta brändi hioutui vielä hiukan: erottuva, mieleenpainuva, vähän kapinallinen, mutta laadukas. Sofokus fasilitoi myös nimiprosessin, jonka seurauksena generoitiin yhtiölle 105 erilaista nimivaihtoehtoa. Lopulta ”Mintti Siivous” voitti yksimielisesti (pienenä knoppitietona: nimi oli erään sofolaisen neronleimaus).

MINTTI SIIVOUKSEN LUOMAA ARVOA KITEYTETTIIN MYÖS SIMON SINEKIN GOLDEN CIRCLE -HARJOITUSVEDOKSEN AVULLA.

Tausta. Siivousalalla saatetaan käyttää sen kummemmin kyseenalaistamatta kaikenlaisia myrkkyjä, joille ihmiset ja lemmikit altistuvat. Yhtiö haluaa kehittää alaa valitsemalla aineet, jotka ovat turvallisia, mutta joilla saavutetaan tavoiteltu puhtauden taso. Henkilökunta halutaan nähdä asiantuntijoina, joita kiinnostaa, kenen palveluksessa he työskentelevät ja millä ehdoin. Asiakkaiden uskotaan haluavan muutakin kuin äänettömän, hajuttoman ja mauttoman toimittajan, joka valitaan pelkän hinnan perusteella.

  • Miksi? Me uskomme siivousalan kaipaavan lisää vastuullisuutta, oli kyse henkilöstöstä, asiakkaista tai ympäröivästä maailmasta.

Tausta. Kehitämme henkilökunnan osaamista ja tietoutta siten, että ihmisistä kasvaa alan asiantuntijoita. Pyydämme jokaiselta asiakkaaltamme palautetta vähintään määräajoin (esim. NPS) ja kehitämme toimintaamme sen perusteella. Haluamme ilahduttaa asiakkaitamme. Edellytämme henkilökunnaltamme reippautta, proaktiivisuutta ja asiakaspalveluasennetta. Vastineeksi tarjoamme hyötyliikuntaa, kilpailukykyisen palkan sekä samanhenkisten yhteisön alansa modernimmassa suomalaisessa kasvuyhtiössä.

  • Miten? Panostamme henkilöstömme asiantuntijuuden kehittämiseen, erinomaiseen asiakaspalveluun ja digitaaliteknologian hyödyntämiseen.

Tausta. Keskitymme perusasioihin: tehokkuus, puhtaus, oikeat aineet, järkevä hinnoittelu, aktiivinen laaduntarkkailu ja toiminnan jatkuva kehittäminen ihmisten ehdoilla. Olemme avoimesti ylpeitä osaamisestamme ja työmme laadusta. Tarjoamme koti- ja yrityssiivouspalveluita.

  • Mitä? Tuotamme vastuullisia ja laadukkaita siivouspalveluita yrityksille ja yksityisasiakkaille.

Kun yrityksen strategiset peruselementit ja tuotteistus oli kiteytetty, Sofokus toteutti niiden pohjalta yhtiölle brändi-ilmeen ja siihen sopivan verkkosivuston, joka toimii liiketoiminnan vauhdittajana ja tukena.

ENSIMMÄISEN TOIMINTAVUODEN SATOA

Vaikka alkuvuodesta 2020 Mintti Siivous oli vasta nippu ideoita suunnittelupöydällä, siitä on ehtinyt kasvaa yritys, joka saa asiakassuositusten kautta merkittävän määrän uusia yhteydenottoja sekä kotitalouksilta että yrityksiltä. Yrityksen kuukausiliikevaihto onkin ehditty jo tuplata ensimmäisen toimintavuoden aikana. Lopulta kaiken yritystoiminnan ytimessä ovat ihmiset. Asiakkaat ovat todenneet Mintistä muun muassa. seuraavaa:

  • ”Jäimme koukkuun heti ensimmäisestä kerrasta.”
  • ”On helpottanut paljon työtämme, kun meidän ei hektisen työpäivän jälkeen tarvitse jäädä itse siivoilemaan paikkoja, vaan tiedämme, että aamulla kun palaamme, meitä odottaa upeasti siivotut tilat ja pääsemme aloittamaan työmme ’puhtaalta pöydältä’.
  • ”Sanoinkuvaamattoman ihana tunne tulla puhtaaseen kotiin, jonka joku muu on siivonnut viimeisen päälle. Tosin lapsiperheessä koti ei pysy järjestyksessä pitkään mutta ilman säännöllistä siivousta ei tavaroitakaan tulisi järjesteltyä paikoilleen säännöllisesti.”

Mintti etsiikin aktiivisesti uusia modernisti ajattelevia ihmisiä joukkoonsa, jotta kasvua saadaan ylläpidettyä laadusta tinkimättä. Jos Mintin tarina vetoaa sinuun, ota ihmeessä yhteyttä Emiliaan.

LOPPUSANAT, MUTTA TARINAN ALKU

Mintti Siivouksen tarina on kertomus siitä, miten pienestä idean siemenestä voi kasvaa toimialan uudistaja rohkeuden, lujan luottamuksen ja saumattoman yhteistyön avulla.Kannattaa pysyä kuulolla, sillä tulemme taatusti kertomaan lisää Emilian ja Mintin matkasta alan kiinnostavimmaksi muutoksentekijäksi.

Suosittelija:

"Tuskin olisin uskaltanut hypätä kasvuyrittäjäksi ilman Sofokuksen tukea." – Emilia Nordquist, Yrittäjä, Mintti Siivous

Emilia Nordquist

Pinterest
Referenssin infoboxi
Sofokus Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Mintti Siivous
Ajankohta: 2020 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Emilia Nordquist

Lisätietoja

Yritysprofiili Sofokus kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Asiakkuudenhallinta CRM
Myynti
Projektinhallinta
Tuotekehitys ja suunnittelu
Viestintä

Erikoisosaaminen

Integraatiot
It-infra loppukäyttäjäpalvelut
Käyttöliittymäsuunnittelu

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Kiinteistöala

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Konsultointi
Koulutus
Sidosryhmä
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

composable
composable business
composable commerce
koottava liiketoiminta
koottava verkkokauppa

Siirry yrityksen profiiliin Sofokus kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Sofokus - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Sofokus - Muita referenssejä

Sofokus - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia