Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

RapsiApp tukee kotimaisten öljykasvien saatavuutta

BloggausKotimainen, ruokaratkaisuihin keskittynyt pörssiyhtiö Apetit haluaa varmistaa, että Suomessa viljellään riittävästi öljykasveja. Viljelijöiden avuksi ja kaupankäynnin tueksi tarvittiin mobiilisovellus, joka kehitettiin yhdessä Rakettitieteen kanssa. 

 

Kun lorautit viimeksi rypsiöljyä pannulle, tulitko ajatelleeksi, että öljyn tuottamiseksi on vaadittu aikamoista taituruutta? 

Viljelijä on ensin kylvänyt ja viljellyt rypsiä sekä onnistunut välttämään riskit sadon epäonnistumisesta. Sitten viljelijä on myynyt siemenet eteenpäin. Ostajana on mitä luultavimmin Apetit, jolla on ainoana Suomessa teollisen luokan kasviöljypuristamo ja joka tuottaa suurimman osan kotimaisista kasviöljyistä kauppoihin.  

“Öljykasveja on hyvin vaativaa viljellä. Viljelijöiden pitää laajentaa koko ajan osaamistaan ja tietää, mitä tekee missäkin vaiheessa.

Halusimme auttaa heitä siinä. Ja totta kai tällä hankkeella halusimme vahvistaa suomalaista ruokaturvaa”, kertoo Apetitin tietohallintojohtaja Jani Kielenniva.

Apetit etsi ohjelmistokehityskumppania ja hommaan valikoitui Rakettitiede. RapsiApp tehtiin kesän ja syksyn aikana 2020. Sovelluksen kehitystyöhön on saatu rahoitusta Maa- ja metsätalousministeriöltä. Mukana tiiimissä oli kaksi Rakettitieteen kehittäjää ja yksi ulkopuolinen UI-suunnittelija. 

Apetitin tietohallintojohtaja Jani Kielennivan mukaan RapsiApp on parempi kuin alussa kuviteltiin, ja se on antanut hyvän ensimmäisen kokemuksen mobiilisovelluksesta liiketoiminnan tukena.

Sovellus julkaistiin käyttäjille keväällä 2021. Lopputuloksesta tuli Kielennivan mukaan erinomainen. Myös käyttäjät ovat antaneet hyvää palautetta. 

“RapsiApp on parempi kuin olimme osanneet kuvitella ja hahmotella. Sovellus on selkeä, ja sen käytettävyys ja ulkonäkö toimivat hyvin”, Kielenniva sanoo. 

Uusi kanava liiketoiminnan tueksi

Apetit halusi tehdä juuri mobiilisovelluksen, sillä verkkosivustolla ollutta tietoa ei ole hyödynnetty. 

“Halusimme kokeilla uutta kanavaa, ja tämä projekti onkin antanut todella hyvän ensimmäisen kokemuksen apista liiketoiminnan tukena. Esimerkiksi push-ilmoitusten kautta voi saada tietoa paremmin läpi”, Jani Kielenniva kertoo. 

“Sovellus on myös interaktiivinen. Tarjoamme viljelijöille alustan jakaa anonyymisti havaintoja tuholaisista. He saavat myös tietoa ostohinnoista ja voivat vertailla niitä.”

Asiakkaankin on hyvä tietää tarpeensa

RapsiApp on siis hyödyllinen sovellus. Mikä parasta, sen kehittäminen oli sujuvaa.

”Olemme olleet tyytyväisiä yhteistyöhön. Halusimme löytää tekijöitä, joilla ei mene sormi suuhun vaikeassakaan paikassa. Projekti sujui sovitusti ja toiveiden mukaan. Kehittäjien kokemus myös näkyi siinä, että meille on tehty ehdotuksia matkan varrella, eli yhteistyö on ollut interaktiivista ja rakentavaa”, Kielenniva kertoo.

”Onnistuimme, koska työ on tuttua – ei tarvita mitään ihmesuorituksia”, rakettitieteilijä Topi Sarkkinen sanoo.

Hän sanoo, että sovellusta voidaan jatkossakin kehittää yhdessä eteenpäin.

Rakettitieteen kehittäjät Topi Sarkkinen ja Tuisku Salminen ovat tyytyväisiä yhteistyöhön. 

“Teimme sovelluksen pienellä porukalla ketterästi, ja asiakas oli mukava. Esteitä ei ollut, eikä niitä tekemällä tehtykään”, Topi Sarkkinen sanoo. 

“Asiakas tiesi, mitä haluaa. Eihän asiakkaan tarvitse kaikkea aina tietääkään, mutta RapsiAppia tehdessä auttoi, että Apetitin tiimi sanoitti hyvin toiveensa. Näin olimme jatkuvasti samalla sivulla.” 

Jumalattoman hauskaa puuhaa

Topi Sarkkinen sanoo, että mobiilisovelluksen teko on varsin tuttua Rakettitieteelle. 

“On aina hienoa saada lisää kokemusta, etenkin sovelluksen viemisestä sovelluskauppoihin. Sitä ei ihan joka viikko tee. Onnistuimme tässä, koska työ on tuttua – ei tarvita mitään ihmesuorituksia.”

Rakettitieteilijä Tuisku Salmisen mukaan mieluisat työtehtävät nopeuttavat maaliin pääsemistä.

Tuisku Salminen on samaa mieltä: 


“Yhteistyö oli kivaa kertausta. Mä ainakin tykkään näistä hommista jumalattoman paljon”, Salminen sanoo.  

“Tämä on hauskaa puuhaa, jota tekee mielellään”, Sarkkinen komppaa. 

“Ja silloin tulee nopeasti valmista. Ja luonne on se, että tehdään hyvää. Ei tarvitse jälkikäteen hävetä”, kuittaa Salminen. 

Tuliko muita oppeja RapsiApin teon aikana?

“Aika paljon opimme öljykasveista”, Sarkkinen hymyilee. 

Siitä kiittää naurahtaen myös Jani Kielenniva:

“Tosi hyvin Rakettitieteen kaverit osasivat hypätä suomalaisen öljykasviviljelijän saappaisiin.”

Onko tuotekehityksesi osaavia tekijöitä vailla? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Lue myös:

Asiakastarina: pelianalytiikkapalvelun teknologia uusiksi konsulttien tuella

Asiakastarina: palvelu, joka palauttaa luottamuksen taksiin

Pinterest
Rakettitiede Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Rakettitiede kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Mobiilikehitys

Omat tagit

apetit
Asiakas
tuiskusalminen
topisarkkinen

Siirry yrityksen profiiliin Rakettitiede kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rakettitiede - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Rakettitiede - Muita referenssejä

Rakettitiede - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia