Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Palvelukauppa co-working työhteisön tarpeisiin

ReferenssiVerkkopalvelun kehitystä tutun kumppanin kanssa

Konsepti lähti liikeelle vuonna 2015, jolloin verkkosivusto ja kevyt varausjärjestelmä näkivät päivänvalon. Werstaan tilat sekä palvelut ovat kehittyneet vuosien saatossa ja olemme kaikessa hiljaisuudessa toteuttaneet yhdessä Werstasta hallinnoivan Turun Teknologiakiinteistöt kanssa palvelukauppaa heidän asiakkailleen.

Verkkokauppa ja maksutavat

Mahdollisimman asiakaslähtöisen maksamisen vuoksi päädyimme kumppanimme kanssa Payex-maksutapaan, johon verkkokauppa integroitiin. Maksutapahtumat suoritetaan luottokortilla. Järjestelmä määritettiin laskuttamaan ainoastaan kerran kuussa, käytettyjen palveluiden ja ostojen mukaan. Niin kutsutulla piikin keräämisellä vältettiin turhan tosite ja laskutusliikenteen määrää huomattavasti.

Verkkokauppa-alustana toimii meidän oma julkaisujärjestelmämme, joka taipuu ja venyy tarpeiden mukaan, oli kyse sitten verkkosivusta tai CRM-järjestelmästä.

CRM-Integraatio ja käyttäjäprofiilit

Palvelukauppaan tehtiin yritysprofiilit, joiden alla on kaikilla henkilökohtaiset käyttöoikeudet. Yrityksen pääkäyttäjä pystyy muiden käyttäjien oikeuksien lisäksi hallitsemaan yrityksen tietoa, maksukorttitietoja, maksimi kulutusmäärää, sekä varauksia. Käyttäjätasosta riippuen jokaiselle kuuluu tietty määrä esim. neuvotteluhuoneiden käyttöä. Kun kuukausisopimuksen mukainen aika on käytetty, alkaa yritys maksaa neukkareiden käytöstä. Kalenterit ja yrityksen tiedot siis ”juttelevat” keskenään tarkasti ja asiakas luonnollisesti pystyy reaaliaikaisesti seuraamaan tilaus/varaushistoriaansa.

Jotta kaikki tämä tieto saadaan tuoduksi kauppaan, tehtiin siihen integraatio kumppanimme CRM-järjestelmään, jossa asiakkuudet hallinnoidaan ja heiden tietonsa ovat. Samainen CRM-järjestelmä on integroitu myös Vierailijakeskus Joki tilanvarausjärjestelmään.

Siirry Werstas verkkopalveluun. Tutustu Whitestonen räätälöityihin ratkaisuihin.

Suosittelija:

Hele Kaunismäki

Pinterest
Referenssin infoboxi
Louhos Digital logo

Tiedot

Tilaaja: Werstas Turku
Ajankohta: 2017 - 2018
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Juha-Pekka Sainio

Lisätietoja

Yritysprofiili Louhos Digital kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu
Asiakaspalvelu

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Käyttäjähallinta
Käyttöliittymäsuunnittelu
Maksaminen
Verkkokaupparatkaisut

Toimialakokemus

Kiinteistöala

Teknologia

PHP
Julkaisujärjestelmä CMS

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Louhos Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Louhos Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Louhos Digital - Muita referenssejä

Louhos Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia