Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ota nämä 3 asiaa huomioon RPA-kumppanin valinnassa

BloggausOhjelmistorobotiikalla (RPA, Robotic Process Automation) voi tehostaa merkittävästi yrityksen prosesseja, palveluja ja työn tuottavuutta. RPA-projektit eivät vaadi suurta ajallista tai taloudellista investointia, mutta tarjoavat huikeita mahdollisuuksia yrityksen kilpailukyvyn parantamiseen. Harkitsetko investointia ohjelmistorobotiikkaan? Esittelemme tässä blogissa 3 vinkkiä, joilla takaat menestyksekkään kumppanivalinnan ja ohjelmistorobotiikka-projektin. Lataa myös oppaamme, josta saat monipuolista tietoa ohjelmistorobotiikan käyttökohteista, kehitysprojektin vaiheista ja investoinneista.

Substanssiosaaminen – Miten hyvin kumppani tuntee liiketoimintamme?

Ohjelmistorobotiikan käyttöönotto yrityksen liiketoimintaa tehostavana ratkaisuna edellyttää RPA-kumppanin ymmärrystä asiakasyrityksen prosesseista ja toimintaperiaatteista. Ohjelmistorobotiikasta saadaan merkittävä hyöty esimerkiksi talous-, asiakas- ja myyntiprosesseissa, kun kumppani toimittaa asiakkaalle teknisen ratkaisun lisäksi prosesseja kokonaisvaltaisesti tehostavan toimintamallin.

Sopivaa RPA-kumppania hakiessasi yrityksesi kannattaakin varmistaa, että RPA-toimittajalla on riittävästi kokemusta käytännön asiakasprojekteista ja vahva substanssiosaaminen yrityksesi liiketoiminnasta. Asiantunteva ja kokenut kumppani pystyy käytännön kokemuksen ja tosielämän esimerkkien kautta ohjaamaan ohjelmistorobotiikkakehityksen yrityksellesi parhaiten sopivaan suuntaan. Kumppanin kokemus tuo vankkaa näkemystä siitä, millaisia asioita asiakkaan prosessien automatisoinnissa tulee huomioida.

Tekniikka – Millä työkaluilla robotteja kehitetään?

Kumppania valittaessa on hyvä tutustua heidän käyttämiin RPA-teknologioihin sekä siihen, miten nämä ratkaisut sopivat yrityksesi IT-infraan. Kolme markkinoiden suurinta RPA-alustaa ovat Automation Anywhere, Blue Prism ja UiPath. UiPath on Suomen käytetyimpiä RPA-teknologioita, ja UiPath-ammattilaisten joukko ja yhteisö kasvaa jatkuvasti. UiPath tarjoaa ilmaiset työkalut robottien kehittämiseen ja testaamiseen ennen lopullista investointipäätöstä ja tuotantoympäristöön siirtymistä.

Ohjelmistorobotiikkaan investoiva yritys on usein vain yhden askeleen päässä tekoälyn hyödyntämisestä, joten on suositeltavaa selvittää myös kumppanin kyvykkyys syventää yhteistyötä tekoälyn tarjoamien mahdollisuuksien kautta. Esimerkiksi ostolaskujen tiliöinti tekoälyä hyödyntäen on jo arkipäivää lukuisissa yrityksissä.

Resurssitarve – Millä yhteistyömallilla robotteja kehitetään?

Kartoita myös, millaisia henkilö- ja aikaresursseja kumppaniyhteistyö vaatii yritykseltäsi. Useimmiten ohjelmistorobotiikkaprojekti edellyttää yritykseltä minimissään vain kolmen asiantuntijan työpanosta ohjelmistorobotiikkaprojektin alussa. Ajallisesti tämä tarkoittaa yksittäisiä tunteja IT- ja robotiikkavastaavilta ja yksittäisiä päiviä prosessin osaavalta asiantuntijalta.

Kun olet selvittänyt yrityksen kyvykkyyden allokoida omia resursseja tuleviin RPA-projekteihin, on hyvä kartoittaa, millaista tukea kumppani ja kumppanin valitsema tekninen alusta tarjoavat yrityksen oman osaamisen kehittämiseen. Syväluotaava in-house kehitysosaaminen ei ole välttämättömyys RPA-strategian onnistumiselle, sillä asiantunteva kumppani varmistaa, että ohjelmistorobotiikkaa hyödynnetään yrityksessä parhaalla mahdollisella tavalla.

Yrityksen oman RPA-osaamisen kasvattaminen pienentää kuitenkin esimerkiksi ohjelmistorobottien ylläpitoon liittyviä riskejä sekä helpottaa kommunikaatiota yrityksesi vastuuhenkilöiden ja kumppanin välillä. Moderneihin ohjelmistorobotiikkateknologioihin tutustuminen voi kiinnostaa myös ammatillisesti yrityksesi asiantuntijoita, jotka haluavat pysyä digitalisoitumisen kehityksessä laajasti mukana.

RPA-teknologioihin pääsee tutustumaan esimerkiksi UiPathin online-kursseilla, joissa aiheina ovat robottien kehittäminen ja ylläpito, prosessien analysointi ja ohjelmistorobotiikka-arkkitehtuuri.

Lue lisää maksuttomasta oppaastamme, josta saat monipuolista tietoa RPA:n hyödyntämismahdollisuuksista sekä ohjelmistorobotiikan käyttöönoton vaiheista. Oppaassa vastaamme mm. näihin kysymyksiin:

  • Millaisiin yrityksen toimintoihin ja tehtäviin ohjelmistorobotiikka sopii?
  • Milloin yrityksen kannattaa harkita ohjelmistorobotiikan käyttöönottoa?
  • Mitä hyötyä ohjelmistorobotiikka tuo yritykselle?
  • Millainen investointi ohjelmistorobotiikka on?
  • Mistä vaiheista ohjelmistorobotiikkaprojekti koostuu?
  • Mitä RPA-kumppanin valinnassa kannattaa huomioida?
Pinterest
Staria Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Staria kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
BI ja raportointi
Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Big Data
Ketterät menetelmät
Ohjelmistorobotiikka
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö

Omat tagit

UiPath
rpa
ohjelmistorobotiikka
robotic process automation
Palvelukumppani

Siirry yrityksen profiiliin Staria kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia