Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Miten perusprosessit toimivat Odoo toiminnanohjausjärjestelmässä?

BloggausTässä blogissa syvennymme Odoon prosesseihin ja tarjoamme yleiskuvan Odoosta ja miten eri toiminnot linkittyvät Odoossa toisiinsa.

Odoon perusprosessit

Myynti ja markkinointi

Kaiken keskellä asiakaskeskeisessä liiketoiminnassa on asiakas ja myynti. Asiakkaiden tarpeet, tulivat ne mitä tahansa kanavaa pitkin, on muutettava tehokkaasti ja nopeasti myynneiksi, jotka tyydyttävät ne tarpeet. Sen takia Odoon keskiössä on myyntimoduuli. Ennen myyntiä harjoitetaan markkinointia, johon Odoo antaa monipuoliset työkalut. Muodosta sähköpostikampanjoita, hallitse sosiaalisen median tilejä tai jopa yrityksen verkkosivuja suoraan Odoosta, jolloin ne ovat heti linkittyneet suoraan CRM-moduuliin. Vaihtoehtoisesti voit käyttää nykyisiä järjestelmiä, jotka voidaan liittää Avoin.Systemsin integraatioilla saumattomasti Odooseen. 

Verkkokauppa

Nykyisessä tilanteessa verkkokauppa on yksi yrityksen vahvimpia myyntikanavia. Odoon verkkokauppa sopii etenkin B2B-kauppaan, B2C-verkkokaupan eritysratkaisujen integroiminen Odooseen on Avoin.Systemsin erikoisosaamista. Toisaalta myös kivijalkakaupan kassapääte luonnistuu suoraan Odoon prosesseihin.

CRM ja tarjoukset

Mutta mitä siellä myynnissä sitten tapahtuu? Tuli tarve suunnasta mistä suunnasta hyvänsä, myyntiin tarvitaan aina tuotteita, hinnastoja ja asiakkaan tietoja. Odoon tehokkaasta tuote- ja kontaktienhallinnasta saadaan nämä. Modernissa ERP:issä pystytään tekemään paljon muutakin, kuin vaan laittamaan tulostettu paperinen tarjous postiin ja toivomaan parasta. Verkkotarjouksella lisäät kaunista sisältöä suoraan tarjoukseen, jonka asiakas voi allekirjoittaa ja jopa maksaa suoraan itse! Saumattomasti liitetyllä varastonhallinnalla myyjä näkee heti tuotteiden saldot nyt ja tulevaisuudessa, ja voi antaa asiakkaille tarkan tiedon siitä, milloin tuote olisi saatavilla. Varastonarvostuksen ja analyyttisen tiliöinnin avulla myyntikate on aina selkeä.

Kun myyntitilaus vahvistetaan, se siirtyy eteenpäin myydyn tuotteen tietojen mukaisesti. Palvelut siirtyvät projektille, jossa ne muodostavat analyyttisen tilin perusteella projekteja tai liittyvät vanhalle projektille. Tilaukset siirtyvät tuotteen tietojen mukaisesti toistuvaislaskutukseen, joka alkaa laskujen luomisen. Fyysiset tavarat siirtyvät varaston puolelle. Asiakkaan tarve siis aiheuttaa seurausten ketjun.

Tuntikirjaukset ja projektinhallinta

Mikäli palvelun laskutusperiaatteena on tuntityö, Odoon tuntikirjausten avulla voit seurata toimitettuja tunteja ja edelleen laskuttaa ne. Samalla mallilla valmis tehtävä voidaan kirjata toimitetuksi, mikäli se on kiinteähintainen, ja laskuttaa asiakkaalla – ja voit silti seurata tuntityön aiheuttamia kuluja analyyttisella tilillä tekijäkohtaisesti! Projektin analyysista saat kattavan tiedon laskutetusta ja laskutetusta työstä, sekä projektin katteesta kustannusten mukaisesti.

Tilaukset

Tilaukset siirtyvät kätevästi Odoon Subscriptions-moduuliin, jossa ne muodostavat jälleen kerran analyyttiseen tiliin liittyen toistuvaislaskutuksen, jota voidaan käyttää esimerkiksi lisenssien tai ylläpidon laskuttamiseen.

Varastonhallinta

Varaston puolella Odoon joustavuus tulee todella esille. Myyntitilauksen rivien ja varastohallinan perusteisesti muodostetaan varastosiirtoja tuotteille; aina yksinkertaisesta siirrosta omasta varastosta asiakkaalle monimutkaisiin logistiikkaketjuihin. Palaamme tarkemmin varastonhallintaan sekä hankintaketjuihin tämän blogisarjan myöhäisemmässä osassa.

Laskutus

Lopulta kaiken toiminnan tulee aina muuntua rahaksi, ja siihen muunnokseen tarvitaan Odoon laskutusta. Avoin.Systemsin laskutuspaketilla voit integroida suoraan esimerkiksi Maventan verkkolaskuvälityksen sekä myynti- että ostolaskuihin, tai integroida kirjanpitäjän taloushallintojärjestelmän, esimerkiksi Netvisorin suoraan Odooseen. Vastaavasti pankki-integraatioilla ja automaattisella täsmäytyksellä voidaan pyörittää taloushallintoa pitkälti Odoossa itsessään.

Kokonaisuudessaan Odoon myynti-toimitus-laskutus -prosessi on hyvin kattava, ja tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseen ja tehostamiseen. Oli toimialasi mikä tahansa, muokattavuuden ja joustavuuden avulla saadaan yhdessä rakennettua Odoon prosessiin soveltuvat toimintatavat. 

Pinterest
Avoin.Systems Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Avoin.Systems kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM
Logistiikka
Markkinointi
Myynti
Projektinhallinta
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Teknologia

Open source

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

Odoo
Odoo ERP
ERP

Siirry yrityksen profiiliin Avoin.Systems kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Avoin.Systems - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Avoin.Systems - Muita referenssejä

Avoin.Systems - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia