Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

MIKSI TUOTETIETO ON TÄRKEÄÄ OSTOPROSESSISSA

BloggausNykyään yritykset optimoivat tarkasti asiakaspolkunsa, ja ovat havainneet, että kiristyvillä markkinoilla ei voi pärjätä ymmärtämättä asiakaspolkua. Tuotetietojen rooli jätetään kuitenkin liian usein huomiotta tässä prosessissa.

TUOTETIETOJEN ROOLI OSTOPROSESSISSA

Asiakaspolun ytimessä on tuotetieto, joka rikastaa tuotekokemusta. Ilman asianmukaisesti hallittuja tuotetietoja koko asiakaspolku on vaarassa.

Ongelmana on, että monissa yrityksissä tuotetietojen hallintaa ei ole priorisoitu tai se on väärinymmärretty.

Yrityksille, jotka haluavat parantaa asiakaspolkuaan, tässä artikkelissa perehdymme syvällisemmin tuotetietojen tärkeään rooliin ja annamme näkemyksiä siitä, miten yritykset voivat paremmin hallita tätä kriittistä dataa.

KASVUN PULLONKAULA

Kuluneen vuoden aikana kaupassa on tapahtunut kaksi keskeistä muutosta.

Ensinnäkin UNCTADin ja Netcomm Suisse eCommerce Associationin tekemän maailmanlaajuisen tutkimuksen mukaan kuukausittainen keskimääräinen kulutus verkossa ostajaa kohti on laskenut merkittävästi, kun kuluttajat lykkäävät suurempia menoja ja keskittyvät välttämättömyystuotteisiin. Tutkituista kulutusluokista matkailu kärsi eniten, ja keskimääräiset menot laskivat 75%.

Toiseksi sama tutkimus osoitti, että verkko-ostokset ovat lisääntyneet 6-10 prosenttiyksikköä useimmissa tuoteryhmissä.

Tämä tarkoittaa, että yritysten on täytynyt selvittää tapa säilyttää myynti ja vastata uuteen kysyntään, jotta verkkokauppa pysyisi kannattavana pandemian aikana.

Tässä prosessissa monia yrityksiä on kuitenkin tukahduttanut merkittävä kasvun pullonkaula – tehoton strategia tuotetietojen hallinnassa.

Monissa tapauksissa yrityksiltä puuttuu oikeat työkalut ja järjestelmät tietojen hallintaan, mikä johtaa tehottomuuteen ja kyvyttömyyteen optimoida asiakaspolkua.

TEHOTTOMAT TYÖKALUT

Kun kivijalkamyymälät siirtyivät ensin verkkokauppaan, suurin haaste oli muuttaa kaikki painetut luettelot digitaalisiksi tiedoiksi. Tämä haaste on vain kasvanut ajan myötä, ja kuluttajat odottavat löytävänsä tuotteita mistä tahansa alustasta, joko sivustoltasi, Amazonista, Facebook Marketplacelta tai Googlen tuotehaun kautta.

Monimutkaisuutta lisää se, että jokaisella näistä kanavista on omat tuotetietovaatimuksensa, mikä luo entistä raskaamman kuormituksen niille, jotka yrittävät hallita näitä tietoja.

Historiallisesti tiimit ovat luottaneet Exceliin ensisijaisena tuotetietojen hallintatyökaluna. Itse asiassa 94% organisaatioista käyttää edelleen Exceliä tuotetietojen hallintaan.

Vaikka Excel on tehokas työkalu monissa tilanteissa, se ei ole ihanteellinen erinomaisen tuotekokemuksen luomiseen kaikissa kanavissa.

HUOMION LYHYT AIKAIKKUNA

Asiakkaan matkan optimointi alkaa ja päättyy tuotetiedoilla. Tuotesivusi kiinnittää kuluttajien huomion keskimäärin 15 sekunnin ajan.

Tämä pieni aikaikkuna on yksi mahdollisuus vakuuttaa kuluttaja ostamaan tuotteesi.

Siksi asiakaspolun ymmärtäminen on kriittistä menestykselle nykypäivän erittäin kilpailluilla markkinoilla.

 

ASIAKASPOLUN JA TUOTETIETOJEN ROOLIN YMMÄRTÄMINEN

Sinun on käveltävä heidän kengissään, jotta ymmärrät, miten voit optimoida kuluttajasi paremmin. Tässä tapauksessa käymme läpi kolme keskeistä kosketuspistettä asiakkaan matkan aikana keskittymällä tuotetiedon rooliin kussakin vaiheessa.

Löydä: Kuluttajasi on kiinnostunut tietystä tuotteesta ja haluaa oppia lisää.

Tutki: Tässä vaiheessa kuluttajasi on kiinnostunut tuotteesta ja keskittyy nyt yksityiskohtiin.

Päätä: Lopuksi tämä on vaihe, jossa kuluttajasi on melkein valmis tekemään kaupat, mutta hänellä on muutamia viimeisiä huolenaiheita selvitettävänä.

Katsotaan tarkemmin näitä kolmea kriittistä aluetta, joissa tuotetietosi osittavat tärkeytensä.

1. LÖYDÄ

Alkuperäisen havainnointivaiheen aikana kuluttajasi kysyy itseltään useita kysymyksiä:

 • Mikä tämä on?
 • Mistä saan sen?
 • Paljonko se maksaa?

Tässä vaiheessa kuluttaja todennäköisesti nostaa puhelimensa, kirjoittaa tuotteen hakupalkkiin ja alkaa etsiä vaihtoehtojaan.

Retail Dive -sivuston mukaan 87% asiakkaista aloittaa tuotehaut digitaalisilla kanavilla. Digitaalisessa maailmassa kuluttajat liikkuvat lukemattomilla kanavilla. Kaikki seuraavat ovat paikkoja, joissa kuluttajat etsivät tietoa löytämisvaiheessa:

 • Hakukoneet
 • Verkkosivustot
 • Sovellukset
 • Mainokset
 • Sosiaalinen media
 • Sähköposti
 • Chat
 • Videopuhelut ystävien kanssa
 • Videostriimit

Tässä asiakaspolun vaiheessa tuotetiedot ovat tärkeitä. Tässä vaiheessa useimmat kuluttajat etsivät teknisiä tietoja tuotteesta. Täällä tarkalla nimeämisellä, hinnoittelulla, mitoilla, materiaaleilla ja muilla teknisillä tiedoilla on valtava rooli siinä, onko tuotteesi edes löydetty.

Valitettavasti sadoille Excel-taulukoista riippuvaisille yrityksille kaikkien näiden tietojen ylläpito voi olla vaikeaa. Tämä pätee erityisesti silloin, kun yrität tavoittaa asiakkaasi useilla kanavilla, koska jokaisella kanavalla on erilaiset tietovaatimukset.

2. TUTKI

Ensimmäisen löytövaiheen jälkeen kuluttajat alkavat syventyä tutkimiseen ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä.

Digitaalisessa maailmassa, jossa tuotteita ei voida koskettaa ja kokea fyysisesti, ainoa tapa, jolla kuluttajat voidaan vakuuttaa ostamaan tuotteesi, on heille esittelemäsi tuotetiedot.

Tutkimusvaiheen aikana kuluttajat haluavat nopeasti ymmärtää, toimiiko heidän tarkastelemansa tuote haluamallaan tavalla vai onko se ratkaisu heidän ongelmaansa.

Esimerkiksi, jos kuluttaja haluaa ostaa uuden kannettavan tietokoneen, hän haluaa tietää tuotteesta kaikki seuraavat:

 • Miltä se näyttää?
 • Kuinka se toimii?
 • Mitkä ovat tekniset tiedot?

Lisäksi kuluttajat etsivät nykyään visuaalista kuvaa tuotteesta, jonka kanssa he voivat olla vuorovaikutuksessa melkein kuin pystyisivät koskettamaan ja tuntemaan tuotetta. Siksi yksityiskohtaiset valokuvat, tuotteiden 360-demot ja muut visuaaliset vihjeet ovat kriittisiä tutkimusvaiheessa.

Tutkimuksen aikana kuluttajat vertaavat tuotteitasi muihin markkinoilla oleviin. Tuotetiedoillasi on tärkeä rooli siinä, valitaanko tuotteesi vai ei. Jopa paras tuote, jos siitä puuttuu oikeat tiedot, voidaan sivuuttaa.

On syytä huomata, että tämä pätee sekä B2C- että B2B-sektoreilla, sillä yli 45% B2B-ostajista on diginatiiveja, jotka vaativat erinomaista tuotekokemusta.

3. PÄÄTÄ

Lopuksi ostoprosessin viimeinen vaihe on päättää, ostatko tuotteesi vai et.

Tässä vaiheessa kuluttaja on etsinyt ja löytänyt tuotteesi. Hän ovat tutkinut tuotteen yksityiskohtia selvittääkseen, onko se hyvä. Nyt tunteet tulevat esiin.

Tästä syystä eliittibrändit ja vähittäiskauppiaat sijoittavat yhtä paljon aikaa tunnetietoon kuin teknisiin ja käyttötietoihin.

Et myy vain tuotetta. Myyt kokemusta ja halua samaistua brändiin.

Tuoteinformaation tulisi keskittyä päätöksentekovaiheessa häiriötekijöiden minimoimiseen ja varmistaa, että kuluttajat yhdistävät tuotteeseesi positiivisen tunteen.

Ajattele sitä perinteisen kivijalkamyymälän näkökulmasta. Jokainen myymälän omistaja ymmärtää, että on tärkeää pitää lattiat puhtaina, hyllyt siististi järjestettyinä, lamput toiminnassa ja luoda tunnelma rakennukseen, joka kannustaa kuluttajia tekemään ostoksia.

Digimaailmassa tämä tarkoittaa tuotetietojesi kiillottamista. Varmista, että tuotekuvat ovat laadukkaita. Varmista, että teksteissä ei ole kirjoitusvirheitä tai huonoja käännöksiä. Tarkista vielä kerran, että linkit käyttöohjeisiin tai tuotetietoihin toimivat. Näytä oikeat tiedot oikealle yleisölle, esimerkiksi tuumat amerikkalaiselle yleisölle ja millimetrit eurooppalaiselle kuluttajalle.

Päätösvaiheessa ei ole kyse vain tuotetietojen toimittamisesta. Kyse on asiaankuuluvien, mielekkäiden ja luotettavien tietojen toimittamisesta.

Kyse on lisäarvosta, joka luo todellista sitoutumista brändiin. Tässä laadukkaalla kuvituksella tai asiakasarvioilla voi olla ratkaiseva rooli asiakkaan matkan optimoinnissa.

 

TUOTETIETOJEN TEHOKAS HALLINTA PIM-RATKAISULLA

Yritykselläsi on epäilemättä paljon hallittavia tuotetietoja. Edellä esitetystä asiakaspolun läpikäynnistä on helppo nähdä, kuinka kriittistä on hallita kyseisiä tietoja hyvin.

Valitettavasti niissä lukuisissa kanavissa, joissa kuluttajat saavat tietoa tuotteistasi, taulukkolaskenta ei riitä.

Täällä oikea työkalu voi avata uskomattoman määrän voimaa tuotetietojesi takana ja erottaa yrityksesi kilpailuilla markkinoilla.

Me Vaimolla autamme asiakkaitamme tuotetiedonhallinnan toteuttamisessa. PIM-ratkaisut ovat tiedonhallintajärjestelmiä. He tallentavat ja hallitsevat tuotetietojasi, jolloin voit liittää nämä tiedot mihin tahansa haluamaasi kanavaan.

Tuotetiedonhallinnan kauneus on siinä, että voit hallita kaikkia tuotetietojasi yhdessä keskitetyssä paikassa. Voit muokata, poistaa, muuttaa ja synkronoida tuotetietoja useissa kanavissa.

Tämä ei ole vain tehokkaampaa, mutta se myös suojaa yritystäsi näyttämästä virheellisiä tuotetietoja kuluttajille.

Nykypäivän kuluttajien tullessa yhä vaativimmiksi tuotehakujen osalta, tuotetietojesi strateginen hallinta on tulevaisuuden menestyksen kannalta kriittistä.

Kuinka oikea PIM-ratkaisu voi auttaa sinua optimoimaan kuluttajamatkasi? Arvioi tuotetiedonhallinnan tarpeesi Vaimon Pimometri-kyselyllä.

 

Haluatko apua liiketoimintasi digitalisoimiseen ja verkkokauppaan? Ota yhteyttä Vaimoon tästä!

Löydät lisää artikkeleita Vaimon blogista

Pinterest
Vaimo Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Vaimo Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Tietohallinto
Tuotekehitys ja suunnittelu
Viestintä

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Verkkokaupparatkaisut

Teknologia

Magento

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Vaimo
Vaimo Finland
B2C-verkkokauppa
B2B-verkkokauppa
verkkokaupparatkaisu
verkkokauppa-alusta
PIM
tuotetiedonhallinnan järjestelmä
tuotetiedonhallinta
tuotetieto
Tuotetiedon hallinta
asiakaskokemus
asiakaspolku
Ostoprosessi

Siirry yrityksen profiiliin Vaimo Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vaimo Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Vaimo Finland - Muita referenssejä

Vaimo Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia