Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case Fondia: Sormi myynnin pulssille ja läpinäkyvyyttä avainlukuihin

ReferenssiFondia on innovatiivinen lakipalveluyritys, joka haluaa johtaa myyntiään modernisti datalla. Vanhat Excelit ja manuaalinen raporttien koostaminen joutivat romukoppaan, kun Fondia otti käyttöön Dear Lucyn reaaliaikaisen myynnin dashboardin.


Tausta

Fondia on lakiyritys, joka tarjoaa asiakkailleen ”lakiosastoa palveluna” (LDaaS, Legal Department as a Service). Kasvuhakuinen yhtiö on listattu First Northissa, sen liikevaihto oli 15 miljoonaa euroa vuonna 2016, ja sillä on 105 työntekijää Suomessa, Ruotsissa ja Virossa.

Lähtötilanne helmikuussa 2017

Ennen Dear Lucyn palvelun käyttöönottoa Fondia kamppaili varsin tyypilliseen haasteen kanssa: Myyntiä pyrittiin johtamaan systemaattisesti ja läpinäkyvästi, mutta tarvittiin paljon käsityötä, jotta kaikilla avainhenkilöillä olisi jatkuvasti ajantasainen käsitys siitä missä mennään.

Esimerkkejä kerätystä datasta olivat mm. myynnin euromäärät, tapaamiset, voitetut caset, häviöt, merkittävimmät myyntimahdollisuudet sekä keskimääräiset asiakaskoot.

”Meillä on hyvin epähierarkinen organisaatio, jossa myyntivastuuta on hajautettu käytännössä kaikille. Käsi kädessä myyntivastuun kanssa kulkee tietenkin läpinäkyvyyden tarve: Kaikilla avainhenkilöillä pitäisi olla jatkuva näkyvyys yrityksen tärkeisiin lukuihin ja siihen, miten ne kehittyvät”, kertoo Fondian Sales Booster Tanja Piha.

”Kuitenkin jouduimme käyttämään paljon aikaa ja energiaa datan säännölliseen kaivamiseen CRM:stä ja muista järjestelmistä – ja silloinkin meillä oli ajantasainen kuva luvuista turhan harvoin, mikä on modernia datalla johtamista ajatellen liian harvoin. Sitä paitsi lukujen manuaalinen koostaminen on yksinkertaisesti tylsää”, Piha jatkaa.

Dear Lucyn käyttöönottoprojekti

Kevättalvella 2017 ratkaisuksi manuaaliseen datankeruun ongelmaan valikoitui Dear Lucy, sillä se tarjosi sopivan monikanavaisen käyttöliittymän dataan, juohean käyttöönottoprosessin sekä mahdollisuuden laajentaa käyttöä jatkossa muidenkin kuin myyntilukujen esittämiseen.

”Dear Lucy ratkaisi sen kaikkein ikävimmän ja tylsimmän ongelmamme, eli datan keruun ja työstämisen käsin. Toki käyttöönottovaiheessa vaadittiin jonkin verran datan määrittely- ja muokkaustyötä, mutta kun se on kertaalleen tehty, myynnin avainluvut ovat käytettävissämme lähes reaaliaikaisesti”, Tanja Piha iloitsee.

”Omaa aikaani säästyy kokonainen päivä kuukaudessa – se jonka ennen käytin toistuvaan datankeruuseen käsin. Johtoryhmämme taas ei tarvitse mennä CRM:ään ja muihin järjestelmiin kaivelemaan tietoa, vaan se on heidän käytettävissään jatkuvasti Dear Lucyn kautta. Aivan erityisesti arvostamme sitä, että Dear Lucyn käyttöliittymä toimii hienosti myös mobiilissa. Harva toimittaja on tajunnut, kuinka tärkeää on, että graafit ja muut sisällöt ovat helposti tulkittavissa myös pienellä mobiilinäytöllä. Dear Lucyssä tämä todella toimii”, Piha kertoo.

Lopputulema ja jatkosuunnitelmat

Fondian käytössä on nyt reaaliaikaisen myynnin seurannan mahdollistava Sales Dashboard. Nykyisin myynnin tilannetta seurataan ja johdetaan dashboardin kautta.

Jatkosuunnitelmista kysyttäessä Tanja Piha naurahtaa: ”No kyllä! Nyt kun näemme, miten hyvin tämä myynnin dashboard toimii, ruokahalu tietenkin kasvaa, ja pohdimme mitä kaikkea muuta dataa voisimme Dear Lucyn dashboardeilla esittää. Dear Lucyn tiimi on mittarointiasiantuntijoita, joiden kanssa on ollut hienoa työskennellä, joten saamme varmasti jatkossakin hyviä vinkkejä havainnollisista tavoista esittää dataa.”

Suosittelija:

”Omaa aikaani säästyy kokonainen päivä kuukaudessa – se jonka ennen käytin toistuvaan datankeruuseen käsin. Johtoryhmämme taas ei tarvitse mennä CRM:ään ja muihin järjestelmiin kaivelemaan tietoa, vaan se on heidän käytettävissään jatkuvasti Dear Lucyn kautta. Aivan erityisesti arvostamme sitä, että Dear Lucyn käyttöliittymä toimii hienosti myös mobiilissa. Harva toimittaja on tajunnut, kuinka tärkeää on, että graafit ja muut sisällöt ovat helposti tulkittavissa myös pienellä mobiilinäytöllä. Dear Lucyssä tämä todella toimii”.

Tanja Piha

Pinterest
Referenssin infoboxi
Dear Lucy logo

Tiedot

Tilaaja: Fondia
Ajankohta: 2017 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Tanja Piha

Lisätietoja

Yritysprofiili Dear Lucy kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM
Myynti

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

Crm
dashboard
johdon raportointi
Myynnin johtaminen

Siirry yrityksen profiiliin Dear Lucy kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Dear Lucy - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Dear Lucy - Muita referenssejä

Dear Lucy - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia