Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Asiakasymmärrys palvelukehityksen eri vaiheissa

BloggausSyvällinen asiakasymmärrys luo palvelun kehitykselle tukevan pohjan. Mikäli asiakkaita ei ole tutkittu riittävästi, perustuu palvelukehitys tiedon ja asiakasymmärryksen asemesta asiakasuskomuksiin. Esittelen tässä blogissa kolme keskeistä digitaalisen palvelukehityksen vaihetta, joissa korostuu asiakastutkimuksen tärkeys.


1. Uusien palveluiden ideointi ja kehitys

Uutta digitaalista palvelua kehitettäessä on hyvä pitää asiakkaat tiiviisti mukana prosessissa alusta alkaen. Asiakastutkimuksen avulla ja asiakkaiden kanssa yhdessä kehittämällä varmistetaan, että omasta mielestä hyvä idea on sitä myös asiakkaiden mielestä. Tutkimuksen avulla voidaan esimerkiksi selvittää, onko suunniteltava palvelu asiakkaalle ylipäätään tarpeellinen, ja ratkaiseeko se jonkin ongelman hänen elämässään. Vastauksia löydetään myös siihen, mihin suuntaan lupaavaa palveluideaa kannattaa työstää.

Asiakasymmärryksen karttuessa voi myös selvitä jotain yllättävää asiakkaiden tarpeista ja toiveista. Syvähaastattelujen tai havainnoinnin menetelmin voi selvitä, että asiakkaan ongelmat ovatkin aivan jotain muuta kuin on alkujaan kuviteltu. Uusien asioiden selviäminen on tässä vaiheessa merkittävästi kustannustehokkaampaa kuin palvelun ollessa jo lähes julkaisuvalmis tai markkinoilla.

2. Olemassa olevan palvelun parantaminen

Asiakkaat ja heidän tarpeensa on hyvä pitää mielessä myös palvelun jo ollessa saatavilla. Organisaatiossa on aina jotain tietoa asiakkaista, mutta ei aina niin paljon kuin kuvitellaan. Usein esimerkiksi unohdetaan, että digitaalisella palvelulla on uusia käyttäjiä, jotka eivät tunne palvelua entuudestaan eivätkä välttämättä ymmärrä käytettyä termistöä tai palvelun logiikkaa. Harhaan on saattanut mennä myös käyttötilanteen arvaaminen, kun palvelua esimerkiksi ei käytetäkään läppärillä kotona vaan mobiilissa bussissa.

Palvelun todelliset ongelmakohdat saattavat selvitä vasta asiakkaiden kanssa jutellessa tai heidän palvelun käyttöään seuratessa. Asiakastutkimuksen avulla voidaankin selvittää tehokkaasti ja vaivattomasti, missä vaiheissa palvelun käyttöä asiakkaat kompastelevat, mitä he pitävät hyvänä ja miten he toivoisivat palvelua kehitettävän.

3. Uusien tarpeiden kartoittaminen

Asiakkaille saattaa syntyä uusia palveluun liittyviä tarpeita tai ideoita, joita sen kehittäjät eivät ole tulleet ajatelleeksi. Maailma ja asiakkaiden toimintaympäristö muuttuvat nopeasti, ja asiakasymmärrys auttaa ennakoimaan asiakkaiden uusia tai tulevia tarpeita. Asiakastutkimus onkin oiva keino lähteä selvittämään, mihin suuntaan palvelua voisi jatkokehittää, ja minkälaisia toiminnallisuuksia siihen kannattaa lisätä.

Haluatko syventää asiakastuntemustasi? Eficoden UX-tiimi on erikoistunut asiakaslähtöiseen palvelunkehitykseen. UX-Studiostamme löytyvät käytettävyyslaboratoriot ja asiakastutkimustilat mahdollistavat tasokkaan tutkimuksen ja palvelumuotoilun.

Pinterest
Eficode Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Eficode kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu
Webkehitys

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

palvelukehitys
asiakasymmärrys
asiakastutkimus

Siirry yrityksen profiiliin Eficode kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Eficode - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Eficode - Muita referenssejä

Eficode - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia