Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Asiakastarina: pelianalytiikkapalvelun teknologia uusiksi konsulttien tuella

Bloggaus

Kuvittele tilanne, jossa tiimisi pitää rakentaa uusi, pitkäikäinen palvelu ja samalla huolehtia vanhan toiminnasta täydellä teholla. Kiperä haaste ja kuormittavaa tiimille. GameRefinery otti tuekseen Rakettitieteen konkarit, jotta uudistus kävisi kivuitta. 

Mitä menestyviltä mobiilipeleiltä vaaditaan? Sen tietää GameRefinery, joka tarjoaa analytiikkaa mobiilipelien kehittäjille ja julkaisijoille ympäri maailmaa. Taustadata on merkittävässä roolissa pelien luomisessa ja kehittämisessä. Palvelun avulla tiedetään, minkälaisia ominaisuuksia pelaajat arvostavat ja mikä heitä motivoi. Tälle GameRefineryn SaaS-palvelulle on kysyntää suurten pelitalojen, kuten Rovion, Kingin ja Zyngan arjessa. 

Pari vuotta sitten osa tämän start-upina aloittaneen palvelun teknologioista alkoi olla aikansa päässä ja yrityksen kasvunkin myötä oli luonnollinen hetki uudistua. Töitä tehtäisiin pääosin frontissa mutta samalla myös osa backendistä uudistettaisiin.

GameRefineryn tuotepäällikkö Teemu Saukonoja kertoo, että kyseessä oli yksi suurimmista teknologiaprojekteista yrityksen historiassa.

Siksi ainoa mahdollisuus oli skaalata tiimin kokoa Rakettitieteen tekijöiden avulla nopeasti syyskuussa 2021, jotta asiakkaita pystyttiin palvelemaan keskeytyksettä. Totta kai tavoitteena oli myös rakentaa paras mahdollinen palvelu. 

Teemu Saukonojan mukaan yhteistyö Rakettitieteen ammattilaisten kanssa oli saumatonta ja heidän kokemuksensa toi projektille sujuvuutta.

Hoidetaanpa siis kehujen kerjuu heti pois alta. Mikä on suurin onnistuminen? Saukonoja naurahtaa. Uuden frontin kanssa on nimittäin edetty jo loppusuoralle. Suurin palkinto lienee vasta edessä.

”Pääsemme kohta julkaisemaan ensimmäisen version asiakkaille. Työ toki jatkuu ja ominaisuuksia hiotaan. Mutta olen luottavainen, että tekemämme ratkaisut luovat palvelusta pitkäikäisen ja modernin. Se on huolellisesti tehty ja suunniteltu – eli olemme saaneet yhdessä aikaan hyvää jälkeä.”

Saukonoja sanoo, että päällimmäiseksi tunteeksi yhteistyöstä on jäänyt mutkattomuus. 

“Rakettitiede pystyi tarjoamaan heti kolme kehittäjää. Saimme sellaiset tekijät, jotka halusimme, ja juuri sillä teknologiaosaamisella, mitä tarvitsimme.”

Mitä virheitä et suosittele tekemään?

Saukonojan mukaan konkreettisen työpanoksen lisäksi suurimpia hyötyjä yhteistyössä on ollut tapa, jolla Rakettitieteen devaajat tekivät töitä osana GameRefinery-tiimiä ja toivat osaamisensa uudesta teknologiasta. Saukonoja kuvailee Rakettitieteen kavereita helposti lähestyttäviksi ja sopivasti nöyriksi. 

”Omatkin tekijämme ovat päteviä. Mutta kun hypätään toiseen teknologiaan, antaa varmuutta, kun rinnalla on ihminen, joka on työskennellyt itselle vieraalla teknologialla useita vuosia. Ja ehkäpä tehnyt jo virheitä aiemmin ja voi neuvoa välttämään ne”, Saukonoja sanoo.

GameRefinerylla työskennelleet Rakettitieteen Jarno Laine ja Kalle Lundahn ovat samoilla linjoilla. 

”On tuntunut hyvältä, että meihin on luotettu ja olemme saaneet ehdottaa ratkaisuja. Meiltä on myös suoraan kysytty, mikä on hyvä tapa ja mikä taas huonompi. Sillä on taloudellisestikin iso merkitys, jos mennään metsään. Kokemus luo oikopolkuja”, Lundahn tiivistää. 

Vapautta ja sopivasti improvisointia 

Rakettitieteen Jarno Laine sanoo, että yhteistyön alkaessa speksit eivät olleet kiveen hakattuja.  

”Meiltä lopulta lähti GameRefinerylle ne tyypit, jotka tykkäävät improvisoida ja tehdä päätöksiä matkan varrella. Toisaalta osasimme suunnitella työt niin, että työskentelimme tarpeeksi kaukaisissa blokeissa emmekä tehneet päällekkäisiä töitä”, Laine sanoo. 

”GameRefinerya pitää myös kiittää siitä, että he olivat käyttäneet aikaa sen miettimiseen, miten työ on järkevä toteuttaa. Ei tullut suuria yllätyksiä”, sanoo Kalle Lundahn. 

Kalle Lundahnin mukaan rakettitieteilijöiden kokemuksen tuomaan näkemykseen kannattaa luottaa: “Meiltä on suoraan kysytty, mikä on hyvä tapa ja mikä taas huonompi. Sillä on taloudellisestikin iso merkitys, jos mennään metsään. Kokemus luo oikopolkuja.”

Matkan varrella on tullut muutama muutos tiimiin. Teemu Saukonoja sanoo niiden menneen saumattomasti. Yhteensä Rakettitieteeltä on ollut GameRefineryn tiimissä neljä eri kehittäjää, kerrallaan kolme.

”Ainahan henkilövaihdokset eivät suju. Joskus ei saada mitään aikaiseksi, kun pitää ajaa uusi kaveri sisään hommiin. Rakettitieteen kanssa kaikki on mennyt kivuttomasti”, hän sanoo.

Saukonoja sanoo suosittelevansa Rakettitiedettä. Mitä hän ajattelee konsulttien käytöstä ylipäätään, suosittelisiko hän? 

“Tilanne ratkaisee. Jos pitää skaalata tiimin kokoa tai ottaa uusi teknologia haltuun, voi olla todella hyvä ottaa konsultit tueksi.” 

Antaa homman rullata

Jarno Laine kiittää, että yhteistyön aikana on tullut arvostettu olo ja työssä on ollut riittävästi vapautta. Töitä on tehty itsenäisesti kansainvälisellä tiimillä täysin etänä, töistä raportoitu yhteiseen Slackiin ja viikkopalaverissa puhuttu tärkeimmät. 

Raketin kehittäjän Jarno Laineen mukaan riittävä vapaus ja mutkaton yhteys saavat tiimin toimimaan.Saukonoja sanoo, että heillä olleet rakettitieteilijät ovat osaavia ja kokeneita itsenäiseen etätyöhön. 

“He myös uskaltavat nostaa asioita esiin ja tietävät, milloin pitää kysyä. Pitää olla riittävästi kokemusta ja tuntea itsensä, jotta toimii niin. Se ei ole heikkouden osoitus, päinvastoin”, Saukonoja sanoo. 

“Jos tekee töitä osaavien ihmisten kanssa, ei kannata myöskään mennä liikaa ohjaamaan. Jos homma toimii, antaa vaan rullata omalla painollaan.”

Onko tuotekehityksesi osaavia tekijöitä vailla? Ota yhteyttä!

Lue myös:

Asiakastarina: palvelu, joka palauttaa luottamuksen taksiin

Huipputiimi hitsautuu yhteen

Pinterest
Rakettitiede Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Rakettitiede kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys

Omat tagit

Asiakas
fullstack
jarnolaine
kallelundahn
refet
gamerefinery

Siirry yrityksen profiiliin Rakettitiede kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rakettitiede - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Rakettitiede - Muita referenssejä

Rakettitiede - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia