Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Anders sitoutuu kestävään ohjelmistokehitykseen!

BloggausVuonna 2020 on aika ottaa kantaa vastuullisuuteen. Yritysten vastuullisuusteemaan liittyy paljon muutakin kuin kierrätys ja hiilijalanjälki, toki niitäkään unohtamatta. Julkaisimme tällä viikolla Andersin uuden Digital sustainability -mission, jossa sitoudumme kestävään ohjelmistokehitykseen ja kokonaisvaltaisesti vastuulliseen yritystoimintaan.  

Mitä Andersin uusi missio tarkoittaa ja miten se syntyi?

Asiakkaat vaativat tavarantoimittajiltaan sekä kumppaneiltaan sitoutumista kestävän kehityksen periaatteisiin, ja syystäkin. Miksi ei kestävän kehityksen periaatteita voisi soveltaa myös digitalisaatioon? Haluammekin kantaa kortemme kekoon myös ohjelmistokehityksen saralla. Digital sustainability tarkoittaa vähemmän turhaa koodia ja enemmän uudelleenkäytettävyyttä sekä tarkemmin liiketoiminnan vaatimukset täyttäviä ratkaisuja.

Mitä on kestävä ohjelmistokehitys?

Andersille Digital sustainability -teema on kokonaisuus, joka kattaa työskentelytapamme ja arvomme. Ohjelmistokehitys ilman digitaalista visiota luo digitaalista hukkaa. Digitaalinen hukka on turhaan kirjoitettua koodia ja päällekkäisiä ohjelmistoja - hukkaa syntyy, kun ohjelmistoja kehitetään ilman ymmärrystä nykytilasta tai tulevaisuuden tarpeiden tavoitteista. Kun digitaalinen tavoitetila on selkeä, työskentely ketterällä mallilla on kestävää ohjelmistokehitystä parhaimmillaan. Ratkaisustamme lisää täällä.  

Ennen kuin ensimmäistäkään riviä koodia on kirjoitettu, suunnitelmat tulevaisuuden arkkitehtuurista ja palvelumuotoilusta tulevat olla riittävän kirkkaita. Ketteryys ei tarkoita sitä, että kehitysjaksoissa, eli sprinteissä, hypätään suoraan syvään päähän tietämättä tarkalleen mitä ohjelmistolta edes odotetaan.

Tehokkaan digitaalisen kartoituksen myötä selvitetään olemassa olevien järjestelmien tarkoitus ja nykytila, sillä aina ei ole perusteltua pyyhkiä pöytää puhtaaksi ja lähteä tyhjästä. Arvioimalla yrityksen olemassa olevia tietovirtoja ja arkkitehtuuria, voidaan niiden toimintoja hyödyntämällä luoda myös täysin uusia ja innovatiivisia palveluita.

Avoin lähdekoodi on loistava esimerkki kestävästi tuotetusta ohjelmistokehityksestä, sillä mikä olisikaan käytännöllisempää, kuin pystyä uudelleen käyttämään jo kirjoitettua koodia. Avoimen lähdekoodin yhteisö kehittää koodia jatkuvasti, mikä minimoi ohjelmistovirheitä ja maksimoi tietoturvan. Suomen suuret kaupungit ovat jo ilahduttavasti ymmärtäneet avoimuuden merkityksen. Olemme voineet monistaa esimerkiksi useita Helsingin kaupungin järjestelmiä kustannustehokkaasti myös muille kaupungeille avoimen lähdekoodin avulla.

Digital sustainability ja vastuullinen liiketoiminta 

Haluamme olla mukana kehittämässä vastuullisesti toimivia yrityksiä ja parempaa maailmaa. Mikä oikeastaan on vastuullisuutta? Oman vastuullisuutemme lisääminen tulee olemaan pääkehityskohteemme yritysstrategiassa (tästä kuulette pian lisää), mutta jo nyt voimme nimetä useita onnistuneita vastuullisia tekoja liiketoiminnassamme. Perinteisen kierrätyksen lisäksi tarjoamme julkisen liikenteen etua sekä hyödynnämme kierrätettyjä materiaaleja Anders vaatteissamme.

Panostamme työhyvinvointiin ja tarjoamme liikunta-ja kulttuuriedun työntekijöillemme, sekä järjestämme erilaisia liikuntapäiviä. Helsingin toimisto luopui virvokepulloista ja niiden tilalle hankimme hiilihapotuslaitteen, joka palvelee samaa tarkoitusta, mutta huomattavasti pienemmällä hiilijalanjäljellä. Pienistä puroista syntyy suuret virrat!

Tämän lisäksi olemme luoneet perheystävällisen työympäristön mm. joustavalla työajalla ja etätöillä. Olemme järjestäneet useita suosittuja lapsi-iltoja vaihtuvilla teemoilla. Lisäksi vastuullisuuteen liittyen; viimeisimmän työhyvinvointikyselyn mukaan 91 % työntekijöistämme piti Andersia erittäin tasa-arvoisena yrityksenä. Toimimme laajalla rintamalla eri korkeakouluyhteisöissä ja haluamme tukea opiskelijoiden ammatillista osaamista sekä työelämäntaitoja järjestämällä koulutuksia opiskelijoille.

Anders 2020

Palvelutarjoomamme lähtee liikkeelle asiakkaamme digitaalisesta nykytila-analyysista, kyvykkyyksistä, valmiudesta ja tavoitetilasta. Kirkastamalla digitaalista visiota varmistamme asiakkaallemme oikean suunnan ja päämäärän, jota osaamme yhteisymmärryksessä tavoitella. 

Viime vuonna rakensimme käyttöömme DevOps toimintamallin, jota olemme onnistuneesti tuotteistaneet myös asiakkaillemme. Nopea käyttöönotto vastaa nopeasti muuttuviin tarpeisiin ja automatisoidut prosessit parantavat suorituskykyä. DevOps tiimimme tyytyväisiä asiakkaita ovat mm. Helsingin kaupunki ja Visma.

Andersin positiivinen organisaatiokulttuuri on yksi vahvuuksistamme ja panostuksemme henkilöstöön heijastuu positiivisesti myös asiakaspalveluumme. Haluamme meille Suomen tyytyväisimmät asiakkaat.

Mikäli haluat keskustella lisää vastuullisuudesta ja kuulla ajatuksiamme kestävästi kehitetyistä ohjelmistoista, ole ihmeessä yhteydessä ja jutellaan lisää.

Pekka Pulkkinen

Business Development Director

pekka.pulkkinen@anders.fi

+358 50 311 2188

Anders Innovations Oy

Pinterest
Anders Innovations Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Anders Innovations kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Myynti
Projektinhallinta
Viestintä

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys

Teknologia

Open source

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

kestävä ohjelmistokehitys
digitalsustainability
sustainability

Siirry yrityksen profiiliin Anders Innovations kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Anders Innovations - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Anders Innovations - Muita referenssejä

Anders Innovations - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia