Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Analyysi mahdollisti oikeiden asioiden optimoinnin

Referenssi


"Luulimme, että hakukonenäkyvyytemme on heikko, koska emme saaneet verkon kautta tarpeeksi yhteydenottoja”, kertoo Perttu Laitsaari, Selecta Suomen toimitusjohtaja. Näin usein ajatellaankin, mutta me päätimme selvittää todelliset syyt siihen, miksi liidejä ei tule. Lähdimme liikkeelle verkkoliiketoiminnan nykytila-analyysillä.

Analyysi
Toteutimme laajan analyysin sekä hakukonelöydettävyydestä että sivustolla tapahtuvasta käyttäytymisestä. Selvitimme esimerkiksi suosituimmat saapumissivut ja sivujen välittömät poistumisprosentit. Analyysin perusteella selvitimme sivuston kipupisteitä A/B -testauksella eli jaoimme kävijät kahteen ryhmään, joista toiselle näytetään nykyiset sivut ja toiselle uusi testiversio. Sitten mittasimme kumpi sivu toimii paremmin.

Analyysissä selvisi, että Selecta.fi:n nykyinen löydettävyys hakukoneiden kautta on hyvä - todelliset haasteet ovatkin muualla. Esimerkiksi osaa valituista termeistä (hakusanoista tai niiden yhdistelmistä) ei juurikaan klikattu eli CTR (click-through-rate) oli huono, vaikka termit sijoittuivat hakutulosten yläpäähän. Klikkausprosenttia parannettiin muokkaamalla hakukoneen tuloksissa näkyviä otsikoita ja tekstejä paremmin käyttäjän hakua vastaavaksi.

Konversio-optimointi

Osalla termeistä saavuttiin sellaisille sivuille, joita ei ollut tarkoitettu saapumissivuiksi. Lisäksi oli paljon hakukoneliikennettä, jota ei osattu arvioida etukäteen, koska se muodostui sellaisista termeistä, joita ei oltu suunniteltu tuomaan liikennettä sivustolle. Analyysin avulla selvisi myös, että useilla saapumissivuilla oli suuri välitön poistumisprosentti. Myöskin monet sivut sitouttivat käyttäjiä huonosti, koska niillä ei ollut selkeitä toimintakehotteita (CTA eli call-to-action).

Heikosti toimivilla saapumissivuilla tarjottiin pääasiassa vain tuotteisiin liittyvää tarinaa esimerkiksi kahvista, mutta yrityksen tuotteita eli kahviautomaatteja ei sivuilla esitelty lainkaan. Tällöin kahviautomaatteja hakeva asiakas poistui nopeasti joko lukematta sisältöä tai heti lukemisen jälkeen, koska sivuilla ei esitelty automaatteja eikä ohjattu niiden pariin. Tämä johtui siitä, ettei sivujen sisältöä tehdessä ollut tiedossa, että hakukoneet tulisivat indeksoimaan juuri näitä sivuja tuotteisiin liittyville hakusanoille.

e21:n avulla aloitettiin verkkosivuston optimointikampanja, jossa tuotiin aktiivisesti esiin sekä tuotenostoja että tuotesuosituksia. Lisäsimme myös toimintakehotuspainikkeita, joissa suositeltiin tutustumaan aiheeseen liittyviin automaatteihin ja linkattiin tuotesivuille.

Tulokset
Näillä toimenpiteellä saatiin aikaiseksi merkittäviä tuloksia. Esimerkiksi kahvijuomia esittelevän sivun sitoutuminen kasvoi lähes 140 % eli kävijät jatkoivat tältä sivulta eteenpäin muualle sivustolla, eivätkä enää poistuneet välittömästi sivulle tullessaan.

Lisäksi A/B-testauksen tuloksena oli, että kun vanha puhelimen kuva + ”ota yhteyttä” –painike muutettiin ”Pyydä tarjous tai kysy lisätietoa” –painikkeeksi ja painikkeen kokoa muutettiin suuremmaksi, niin uutta painiketta klikattiin kaksi kertaa useammin kuin vanhaa.

Yhteydenottolomakkeeseen tehtiin myös muutoksia: vähennettiin kenttiä, yksinkertaistettiin pyydettäviä asioita, lisättiin mahdollisuus pyytää tarjous ja antaa lisätietoja. Lisäksi juuri se automaatti, jonka kohdalta yhteydenottopainiketta klikattiin, laitettiin otsikoksi sekä siitä lisättiin kuva lomakkeeseen. Lopputuloksena oli, että lomakkeen lähettämisen hylkäysprosentti väheni ja lähes 100% lomakkeen lähettäjistä täyttää vapaakenttään myynnille arvokasta taustatietoa tarpeestaan.

”Selectan tapauksessa nykytila-analyysi oli välttämätön, jotta osasimme toteuttaa oikeat optimointi-toimenpiteet verkkopalvelun uudistuksen yhteydessä. Ilman analyysiä aikaa ja rahaa olisi käytetty vääriin toimenpiteisiin. Nyt sen sijaan pystyimme heti saamaan konkreettisia tuloksia, jotka parantavat sekä Selectan liidien hankintaa että asiakkaan kokemusta”, kertoo e21:n myyntijohtaja Mikko Särkikangas.

Suosittelija:

Selectan verkkosivuston löydettävyys oli ennestään hyvä ja sivuille tultiin, mutta yhteydenottoja ei tullut tarpeeksi. Myös välitön poistuminen oli liian korkea. e21:n kanssa toteutetun hakukoneoptimoinnin ja verkkopalvelun rakenteellisen uudistuksen avulla saimme ratkaistua molemmat asiat.

Perttu Laitsaari, toimitusjohtaja, Selecta Suomi

Pinterest
Referenssin infoboxi
e21 Solutions Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Selecta Suomi
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Mikko Särkikangas, myyntijohtaja

Lisätietoja

Yritysprofiili e21 Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Myynti

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Käyttöliittymäsuunnittelu
Sisällönhallinta

Teknologia

Google

Omat tagit

SEO
SEM
liidit
Sisällöntuotanto

Siirry yrityksen profiiliin e21 Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

e21 Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

e21 Solutions - Muita referenssejä

e21 Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia