Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

3 robotiikkamyyttiä, joita ei kannata uskoa

BloggausSiitä huolimatta, että elämme nyt uudella vuosikymmenellä, teknologian ja digitaalisuuden kehityksen aikakaudella, monissa yrityksissä tehdään edelleen paljon manuaalista, puuduttavaa ja tylsää työtä – aivan turhaan. Työntekijät eri yrityksissä toistavat raskain huokauksin näitä tehtäviä päivästä toiseen samalla miettien: ”Eikö tähän olisi olemassa jotakin järkevämpää ratkaisua, eikö kone muka voisi hoitaa tätä puolestani?” Vastaus tähän on mitä todennäköisimmin kyllä. Sen manuaalisen, puuduttavan ja tylsän työn, jota kukaan ei halua tehdä, todennäköisesti voisi hoitaa puolestasi robotti – ilman raskaita huokauksia.

Miksi näin ei sitten ole? Miksi palkanlaskijat kopioivat tietoja palkanmaksujärjestelmästä kirjanpitoon, ostolaskujen käsittelijät siirtävät laskuja sähköpostiliitteistä käsin ostoreskontraan tai uuden henkilön tullessa yritykseen samat tiedot täytyy syöttää moneen eri järjestelmään, vaikka ratkaisu ongelmaan olisi olemassa? Monesti investointien esteenä ovat valloillaan olevat myytit. Myyttien ongelma on, että ne tahtovat istua tiukassa, eivätkä ihmiset edes tiedä niiden olevan myyttejä – heille nämä asiat ovat totuuksia, joihin he uskovat. Päätimme lähteä murtamaan myyttejä robotiikka-aiheen ympäriltä, jotta ne eivät seisoisi enää helpomman arjen tiellä!

Myytti 1: Automaation käyttöönotto on hankalaa

”En ymmärrä robotiikasta mitään, enhän minä sellaista robottia osaisi edes käyttää. Kuulostaa kauhean monimutkaiselta tekniseltä rupeamalta. Ei kiitos, Excelinkin kanssa on hankaluuksia pärjätä.”

Totuus kuitenkin on, ettei automaation käyttöönotto ole lainkaan niin vaikeaa, mitä monesti ajatellaan. Toki, asiaan liittyy paljon teknistä osaamista, mutta monimutkaisimmista asioista huolehtii asiantuntija. Loppukäyttäjän ei tarvitse olla IT-insinööri. Lisää tietoa ilmaisessa ohjelmistorobotiikan käyttöönotto-oppaassa.

Myytti 2: Robotiikkahankkeet ovat kalliita ja aikaa vieviä

”Ohjelmistorobotiikka on niin uusi juttu, että sen on pakko olla vielä älyttömän kallista. Vain isoimmilla firmoilla riittää rahkeet sellaisiin miljoonainvestointeihin.”

Väärin. Pienemmätkin yritykset voivat investoida robotteihin. Investoinnit voivat toki olla suuria, mutta myös pieniä, aina tarpeen mukaisesti sovitettuna. Keskimäärin yhden ohjelmistorobotin kehityksen kesto meillä Starialla vie noin 2-6 viikkoa. Hintalappu muodostuu kehitystöistä ja lisensseistä. Kehitystöiden jälkeen ainoat kulut ovat lisenssikulut, halvimmillaan vain muutamia tuhansia vuodessa.

Myytti 3: Robotit vievät ihmisten työt

”Pelottaa ajatus siitä, että robotiikka tekee minusta hyödyttömän yritykselleni. Aion vastustaa kaikkia automatisointihankkeita, jottei minua uhkaisi työttömyys. Johto kuitenkin unohtaa minut tehokkaiden robottien tullessa.”

Kautta aikain kaikki uusi ja mullistava on ollut ihmisille myös pelottavaa ja uhkaavaa. Onneksi pelot ovat useimmiten irrelevantteja tai ainakin saaneet kohtuuttomat mittasuhteet. On totta, että robotti hoitaa monia työtehtäviä virheettömämmin ja tehokkaammin kuin ihminen, mutta ne ovat vain pieniä yksittäisiä työtehtäviä – kokonaisuudesta vastaa aina ihminen. Lisäksi ihminen osaa tehdä kaiken saman mitä robottikin, mutta robotti ei pysty lähellekään kaikkeen mihin ihminen on kykeneväinen. Siksi se ei voi viedä ihmisen paikkaa.

Tästä voit lukea siitä, kuinka ohjelmistorobotiikka paransi henkilöstön työtyytyväisyyttä Newsecillä.

Tarjoamme ilmaisen robotiikan konsultoinnin, jonka aikana asiantuntijamme auttaa tunnistamaan yrityksenne kasvua hidastavia prosesseja, joita voidaan automatisoida.

Pinterest
Staria Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Staria kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Asiakkuudenhallinta CRM
BI ja raportointi
Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys
Ohjelmistorobotiikka

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö

Omat tagit

ohjelmistorobotiikka
rpa
UiPath

Siirry yrityksen profiiliin Staria kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia