Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

3 askelta talouspalvelujen suunnitteluun kansainvälistymisstrategiassa

BloggausYhä useampi yritys laajentaa toimintaansa ulkomaille. Se tarjoaa mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä. Kansainvälistyminen ei ole yksinkertainen asia, ja erityisesti yritysten liiketoiminnan kannalta talouden järjestäminen voi olla iso kompastuskivi. Uudessa maassa vastassa on lainsäädäntö, viranomaisvelvoitteet ja talousprosessit, jotka voivat olla hyvinkin erilaisia kuin kotimaassa.

Kansainvälistyvä yritys voi ratkaista yhtiön talouden järjestämisen haasteet ja talouspalvelujen kumppanin valinnan kolmella tavalla. Tämän blogin luettuasi tiedät kunkin tavan hyödyt ja mahdolliset varjopuolet. Autamme tunnistamaan teille sopivan tavan ja välttämään virheet, jotka pahimmillaan voivat johtaa paitsi maineen kolhiintumiseen, myös merkittäviin sakkoihin.

Kohdemaan oma taloustiimi toimii yhden maan taktiikassa

Ensimmäinen tapa talouspalvelujen suunnitteluun ja järjestämiseen on perustaa kohdemaahan oma taloustiimi. Tämä tapa sopii yleensä niille yhtiöille, joilla on riittävän laaja toiminta kohdemaassa, jotta työntekijöiden palkkaaminen on kannattavaa. Kannattaa kuitenkin tiedostaa, että yhden henkilön palkkaaminen tuo mukanaan tarpeen sijaisjärjestelyille kyseisen henkilön ollessa poissa.

Oman ulkomaan tiimin hyötyjä on sen tuoma paikallistuntemus. Toisaalta yrityksen sisäisen tiimin kasaaminen toisessa maassa vaatii enemmän resursseja kuin kotimaassa rekrytoiminen. Osaavan henkilöstön löytäminen ja perehdyttäminen vaatii aikaa ja rahaa. Koko talouspalvelujen kirjon järjestäminen tällä tavalla voi olla haasteellista.

Paikalliselle tilitoimistolle ulkoistaminen on nopea ja helppo ratkaisu

Tehokas tapa talouspalvelujen suunnitteluun on ulkoistaa ne paikalliselle tilitoimistolle, pienellä vaivalla. Tällöin käytössä on yleensä paikalliset talouspalvelut kätevästi, vaikka itselle jääkin vielä lainsäädäntöön liittyvää selvitettävää ja muistettavaa.

Jos kaikki sujuu hyvin, ulkomaiselle kumppanille ulkoistaminen on nopea tapa saada talousasiat kulkemaan, mutta luotettavan kumppanin etsiminen on tyypillisesti vaikeaa ja hidasta. Etenkin talouden raportoinnissa voi tulla mutkia matkaan.

Palvelut ja mielenrauhaa tarjoaa myös kotimainen asiantuntijakumppani

Niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä kattavin ja luotettavin tapa on ulkoistaa talouspalvelut kotimaiselle kumppanille, joka on erikoistunut toimimaan useissa maissa ja sovittamaan maiden talouslainsäädännön kiemurat yhteen.

Kotimaisessa kumppanissa yhdistyy kansainvälinen tuntemus, laajat verkostot ja palvelu omalla kielellä. Kieli- ja kulttuurimuurin puuttuessa arkipäiväinen yhteistyö sujuu, ja taloushallinnon standardit ovat molemmille osapuolille yhteiset. Näin yrityksen kansainvälistymisstrategia pääsee toteutumaan hallitusti ja suunnitellusti.

Starian asiantuntevat palvelut tekevät kansainvälistymisestä helppoa

Kansainvälistyvän yrityksen toiminta muuttuu monella tapaa, ja liiketoimintapäättäjien on osattava väistää useita sudenkuoppia, mutta parhaimmillaan uuteen maahan laajeneminen on erinomainen mahdollisuus kasvattaa bisnestä ja uudistaa strategiaa.

Haluatko oppia lisää, kuinka talouspalvelut kannattaa huomioida uusien maiden valloituksessa? Mitä muuta talouspalveluiden organisoimisesta täytyy huomioida, kun yritys laajentaa toimintaa ulkomaille? Tutustu oppaaseen: ”Mitä jokaisen talousjohtajan tulee tietää yrityksen kansainvälistymisestä?”

Pinterest
Staria Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Staria kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Big Data
Pilvipalvelut / SaaS

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö

Omat tagit

Oracle NetSuite
Kansainvälisyys
GlobalAccounting
taloushallinnon ulkoistaminen
taloushallintoa palveluna

Siirry yrityksen profiiliin Staria kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia