Uuden puhelimen ostaminen ei ole helppoa, kun markkinat ovat täynnä eri vaihtoehtoja. Valinnan helpottamiseksi CNET testasi ja kokosi yhteen vuoden 2022 parhaat puhelimet.

CNET:n asiantuntija-arviointitiimi testasi älypuhelimien jokaista osa-aluetta. Prosessiin kuului puhelimen perusteellinen käyttö, eri ominaisuuksien testaaminen, pelien pelaaminen sekä valokuvaaminen. 

Onko näyttö kirkas, terävä ja eloisa? Tuntuuko malli hyvältä kädessä? Vaikuttaako malli laadukkaalta? Esimerkiksi näihin kysymyksiin tiimi etsi vastauksia testauksessaan.

Testaajat kävivät läpi iPhone- ja Android-laitteita eri budjeteilla. Nämä valikoituivat tiimin parhaiden puhelimien listalle.

Parhaat älypuhelimet 2022–2023

Apple iPhone 14 Pro: “Paras puhelin, jonka voi ostaa”

Samsung Galaxy S22 Ultra: “Paras Android-puhelin”

Google Pixel 7 Pro: “Paras hinta-laatu-suhde”

Apple iPhone 14: “Erinomainen päivitys useimmalle ostajalle”

Google Pixel 7: “Paras Android-puhelin edullisempaan hintaan”

Apple iPhone 13: “Paras arjen puhelin”

 

Paras puhelin 2023

Apple iPhone 14 Pro: alk. 1 349€

“Paras puhelin, jonka voi ostaa”

Testin voittaja oli Applen uusin iPhone-malli. iPhone 14 Pro nousi testaajien suosikiksi erityisesti Dynamic Islandin ja Applen uuden A16 Bionic -prosessorin myötä. Nämä parannukset luovat testaajien mukaan miellyttävän käyttökokemuksen ja erittäin nopeasti reagoivan laitteen. 

Erityistä kiitosta sai myös kamera. iPhone 14 Pro:ssa on kolme kameraa ja uusi 48 megapikselin kamerajärjestelmä. Nämä ominaisuudet mahdollistavat testaajien mukaan erittäin laadukkaiden kuvien ottamisen.

Koska iPhone 14 Pro on Applen huippupuhelin, sen hinta on korkea. Puhelin onkin tästä syystä niille, jotka etsivät parasta mahdollista suorituskykyä iPhonessa hinnasta huolimatta.

 

Paras älypuhelin 2023

Samsung Galaxy S22 Ultra: Alk. 1300€

“Paras Android-puhelin”

Samsungin uusin superpuhelin, Samsung Galaxy S22 Ultra, oli testaajien mukaan paras Android-puhelin. 

Galaxy S22 Ultrassa on tiimin mukaan vaikuttava valikoima teknisiä ominaisuuksia, kuten nelinkertainen takakamera, S Pen -kynä ja 6,8 tuuman kokoinen, eloisa näyttö. Näiden lisäksi laitteessa on erinomainen akku, joka latautuu nopeasti ja kestää jopa vuorokauden ajan.

Puhelimen hinta on korkea, minkä vuoksi se on testaajien mukaan erityisesti niille, jotka etsivät parasta laatua Android-puhelimessa.

 

Paras puhelin 2023

Google Pixel 7 Pro: alk. 949€

“Paras hinta-laatu-suhde”

Testiryhmän mukaan Google Pixel 7 Pro -puhelimessa on Android-puhelimista paras hinta-laatu-suhde. 

Mallin ominaisuuksiin kuuluu kolmoiskamera, uudistunut suoritin sekä 6,7 tuuman näyttö. Uuden Googlen Tensor G2 -sirun myötä puhelimessa kerrotaan olevan enemmän tehoa vähemmällä virralla. Siru tekee puhelimesta turvallisemman ja nopeamman. Lisäksi puhelimen ostajille luvataan ilmainen pääsy Googlen VPN:ään.

Testaajien mukaan eroa edelliseen Pixel 6 Pro -malliin ei juurikaan ole, mutta muutos on suuri niille, jotka päivittävät tätä vanhemmista malleista. 

 

Apple iPhone 14: alk. 1 039€

“Hyvä päivitys useimmalle ostajalle”

Jos iPhone 14 Pro -mallin hinta ei miellytä, testaajien mukaan iPhone 14 tarjoaa paljon erinomaisia ominaisuuksia edullisempaan hintaan. 

Vaikka mallissa ei ole kolminkertaista kameraryhmää tai uutta Dynamic Island -ominaisuutta, sillä on testaajien mukaan erittäin vankka suorituskyky, päivitetty pääkamera ja useita muita säätöjä, jotka tekevät siitä edellistä iPhone-mallia edistyneemmän puhelimen. 

iPhone 14 ei kuitenkaan ole suuri uudistus viime vuoden puhelimista, minkä vuoksi päivitys edellisestä mallista ei välttämättä kannata. Jos haluaa kuitenkin päivittää puhelimen, eikä halua kuluttaa suuria summia Pro-sarjaan, iPhone 14 on testaajien mukaan loistava vaihtoehto.

 

Google Pixel 7: alk. 749€

“Paras Android-puhelin edullisempaan hintaan”

Google Pixel 7 maksaa huomattavasti vähemmän kuin Android-huippupuhelimet, mutta perusasiat ovat testaajien mukaan erinomaisessa kunnossa hintaan nähden. 

Puhelimessa on edelliseen Pixel 6 -malliin nähden parannuksia, kuten paranneltu kameran zoom, päivitetty muotoilu ja kasvojentunnistus lukituksen avauksessa. Mallissa on sama Tensor G2 -siru kuin Pixel 7 Pro:ssa, joka tuo aiemmin mainittujen asioiden lisäksi valokuvausparannuksia, kuten Photo Unblur:in, jonka avulla voi terävöittää vanhoja valokuvia.

Google Pixel 7 ei eroa testaajien mukaan kuitenkaan merkittävästi Pixel 6:sta, mutta on heidän mukaansa loistava valinta niille, jotka haluavat uuden Android-puhelimen edullisempaan hintaan. 

 

Apple iPhone 13: alk. 829€

“Paras arjen puhelin”

Moni kuluttaja ei tarvitse puhelimeensa markkinoiden parasta kameraa tai suorituskykyä. iPhone 13 on testaajien mukaan niille, jotka haluavat päivittää puhelimensa erinomaiseen vaihtoehtoon ilman erikoisominaisuuksia.

iPhone 13 on luotettava valinta: siinä on 6,1 tuuman näyttö ja kaksi erinomaista takakameraa. Testaajat arvostivat erityisesti mallin tehotasapainoa, kameran suorituskykyä – ja hintaa.

iPhone 13 voi olla paras vaihtoehto niille, jotka etsivät uutta puhelinta, mutta eivät tahdo sitoutua huippupuhelimien hintoihin. 

 

Puhelimien kehitysaskeleet vuosi vuodelta pienempiä

Kuinka usein puhelin kannattaa päivittää? Lähes jokaisen mallin kohdalla testiryhmä päätyi samaan lopputulokseen: päivittäminen edellisestä mallista seuraavaan ei todennäköisesti takaa suurta käyttökokemuksen parannusta. 

Älypuhelimien alkuaikoina ominaisuuksiin on tehty merkittäviä parannuksia vuosi vuodelta. Vaikka nykypäivän älypuhelimet kehittyvät edelleen, muutokset asioissa, kuten kameran laadussa ja puhelimen nopeudessa, eivät ole enää havaittavissa suurimmalle osalle kuluttajista. Useamman vuoden takaisesta mallista päivittäminen voi kuitenkin taata ostajalle merkittävän käyttäjäkokemuksen parannuksen.

 

Lue lisää CNET:n puhelinlistauksesta.

 

Artikkelin kuvat: Best products, Apple, Mobiili.fi