WordPress on edelleen maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä eli CMS. Tiedot perustuvat W3Techsin tekemään vertailuun

WordPressin osuus CMS-markkinoista on jo yli 65 prosenttia. Kun kolme vuotta sitten julkaisemassamme vertailussa noin kolmannes maailman internetsivuista oli tehty WordPress-pohjalle, nyt osuus on jo 42,4 prosenttia.

WordPressin suosiota selittää varsinkin sen ilmaisuus ja monikäyttöisyys. Helppokäyttöisenä alustana se taipuu moneen tarkoitukseen ja tarjoaa erittäin laajat mahdollisuudet kustomointiin esimerkiksi verkkokaupaksi. Suomalaisille verkkokauppialle tehdyssä kyselyssä WordPressin verkkokauppalisäosa WooCommerce osoittautui Suomen suosituimmaksi verkkokauppa-alustaksi. 

Heti seuraavana listalle yltää kanadalainen verkkokauppa-alusta Shopify, joka kattaa lähes kuusi prosenttia CMS-markkinoista. Uutena verkkokauppa-alustojen tulokkaana listan viimeiseksi on yltänyt Opencart, ja toisaalta kolme vuotta sitten kahdeksanneksi sijoittunut PrestaShop on tippunut kärkikymmeniköstä kokonaan pois.

Heti seuraavana listalle yltää kanadalainen verkkokauppa-alusta Shopify, joka kattaa lähes kuusi prosenttia CMS-markkinoista.

It-alan ammattilaisten suosimista alustoista Joomla on säilyttänyt paikkansa kolmen parhaan joukossa ja Drupal toisaalta menettänyt hieman suosiotaan. Drupalin osuus CMS-markkinoista on laskenut kolmessa vuodessa 3,7 prosentista 2,2 prosenttiin.

Uutena ja monelle varmasti vielä tuntemattomana tulokkaana listalle on noussut Bitrix24. Alustalla ei vielä Suomessa ole paljoa käyttäjiä, mutta se on kasvattanut suosiotaan nopeasti maailmalla. Alun perin Venäjällä perustettu Bitrix on laajasti erilaisia liiketoimintasovelluksia tarjoava ekosysteemi, johon sisältyy CMS:n lisäksi muun muassa yrityksen sisäinen viestintä, dokumenttien hallinta, projektinhallinta ja asiakkuudenhallinta. 


Löydät Ite wikistä sisällönhallintajärjestelmien kehittäjäyritykset ja asiantuntijat. Tutustu sisällönhallinta- ja julkaisujärjestelmien osaajayrityksiin klikkaamalla teknologian nimeä.

Tutustu sisällönhallinta- ja julkaisujärjestelmien suunnitteluun liittyviin referensseihin klikkaamalla teknologian nimeä.

Lue myös: