Ite wiki esitteli vuoden 2018 Slushin jälkimainingeissa 26 lupaavaa suomalaista startup-yritystä, joille povattiin hyvää menestystä tulevina vuosina. Pari vuotta on nyt kulunut ja ne ovat tuoneet myös odottamattomia muutoksia maailmaan sekä yrityskenttään koronapandemian muodossa. Päätimme kysyä muutamilta vuoden 2018 Slushissa olleilta kasvuyrityksiltä, mitä heille kuuluu nyt vuonna 2021.

Oura

Älysormuksia valmistava Oura oli vuonna 2018 hyvässä nosteessa ja ilmoittanut keränneensä juuri Slushin alla mittavan rahoituksen. Yrityksen menestystarina on tämän jälkeen jatkunut, ja se ilmoitti toukokuussa 2021 kerännneensä sadan miljoonan dollarin eli 83 miljoonan euron pääomarahoituksen kansainvälisiltä sijoittajilta. 

Ouran toimitusjohtaja Harpreet Singh Rai kertoi toukokuussa HS Visiolle uskovansa, että yritys tulee kaksinkertaistamaan liikevaihtonsa vuosittain. Ouran Oulun yksikössä työskentelee noin sata suomalaista, vaikka yrityksen johto onkin siirtynyt Yhdysvaltoihin.

Neuroflux

Neurofluxin käyttöliittymäkuva

 

Jätevesiverkoston hallintaan suunniteltu pilvipalvelu Neuroflux sai alkunsa innovaatiokilpailussa vuonna 2016. Vuoden 2018 Slushissa yritys oli vielä alkutekijöissään, mutta nyt kehitys on saatu hyvään vauhtiin. 

Neurofluxin liiketoiminta on kehittynyt viime vuosina hienosti tuotekehityksen ohella. Nykyisin yli 40% Suomen väestöstä asuu alueilla, joissa Neuroflux on käytössä. Lisäksi olemme saaneet ulkomaiden markkinat avattua ja Neurofluxin käyttöönotto etenee Göteborgissa”, yrityksen toimitusjohtaja Tuomas Koskinen päivittää.

“Nyt ollaan siirtymässä kasvuvaiheeseen ja tulevaisuudessa panostetaan kansainvälisiin markkinoihin entistä enemmän. Lähiaikoina rekrytoidaan myyntiin ja markkinointiin viennin osaajia laajentamaan nykyistä tiimiä.”

Utopia

Utopian tekoäly tunnistaa ja pyrkii poistamaan vihapuheen sosiaalisessa mediassa. Vuonna 2018 yritys lupasi tulla maailman johtavaksi tekstianalytiikkataloksi. Tämä tavoite johtaa yhä yrityksen visiota.

“Parissa vuodessa liikevaihtomme on kolminkertaistunut ja henkilöstömäärämme on kasvanut samassa suhteessa. Sitäkin merkittävämpää on, että tekoälymme hoitaa yhä moninaisempia tehtäviä, yhä useammalla kielellä ja yhä useammassa maassa”, Utopian toimitusjohtaja Mari-Sanna Paukkeri kertoo yrityksen tämänhetkisistä kuulumisista.

Fingertip

Fingertip on kehittänyt pilvipohjaisen alustan, jonka tarkoituksena on helpottaa päätöksentekoa yrityksissä tekemällä siitä läpinäkyvämpää. Yrityksessä uskotaan, että hyvästä päätöksenteosta tulee tulevaisuudessa entistä keskeisempi osa työelämää.

“Tulevaisuudessa kannamme CV:n ohessa portfoliota, joka kuvastaa tekemiämme päätöksiä. Se kertoo, minkälaisissa päätöksissä meillä on ollut keskeinen rooli ja mihin olemme vaikuttaneet. Vaikeissa päätöksissä mukana oleminen osoittaa, ketkä ovat ottaneet vastuuta”, Fingertipin perustaja Jaakko Pellosniemi ennusti Ite wikin haastattelussa loppuvuodesta 2020.

Vuonna 2021 Fingertip on tuomassa paremman päätöksenteon ja johtamisen myös Microsoftin ekosysteemiin, Microsoft Teams -alustalle. 

Fingertipin uusi sovellus tarttuu päivittäiseen johtamiseen, päätöksentekoon ja työn etenemisen avoimeen jakamiseen natiivisti Microsoft Teamsissa. ”Parhaat päätökset tehdään yhdessä. Luotu tilannekuva vastaa paremmin todellisuutta, ja vaihtoehtoja osataan ottaa huomioon enemmän”, Pellosniemi kertoo.

Tällä hetkellä tuotetta pilotoi jo runsaslukuinen käyttäjämäärä Suomessa. Fingertip julkaistaan uudella alustalla virallisesti alkusyksystä 2021.

Dear Lucy

Dear Lucy käyttöliittymäkuva

 

Dear Lucy on visuaalinen dashboard yrityksen avainlukujen seurantaan. Kansainvälistyminen on ollut merkittävä osa yrityksen viime vuosien kasvutarinaa.

“Viimeisen parin vuoden aikana Dear Lucy on keskittynyt tuotekehitykseen ja kansainvälisen liiketoiminnan rakentamiseen.  Asiakaskuntamme on kansainvälistynyt hurjasti, ja uusista asiakkuuksista jo nyt noin kaksi kolmasosaa tulee Suomen ulkopuolelta. 

Tällä hetkellä prioriteettinamme on myynnin skaalaaminen eritoten Keski-Euroopan ja Pohjois-Amerikan markkinoille, ja entistä älykkäämpien myynnin mittaristojen tarjoaminen”, Dear Lucyn toimitusjohtaja Taina Sipilä kertoo.

Taiqa 

Taiqa Digital Oy tarjoaa yritysten käyttöön työkaluja, joilla ne voivat luoda ja rakentaa digitaalista markkinointisisältöä.

“Vuoden 2018 Slush-tapahtuman jälkeen Taiqa on ottanut merkittäviä askelia eteenpäin. SaaS-pohjaisen design- ja julkaisuohjelmiston myynti on tuplaantunut ja ja strategia ja fokus on siirtynyt yhä vahvemmin palvelumyynnistä kohti lisenssimyyntiä”, yrityksen sales manager Harri Siikala kertoo. 

“Raju muutos ympärillämme toi meille mukanaan myös uuden mahdollisuuden. Olemme tuottaneet uudentyyppisen webinaari- ja tapahtuma-alustan, jonka myynti on viime kuukausina lähtenyt hyvin liikkeelle.”

Industryhack

Vuonna 2018 Industryhack keskittyi auttamaan yrityksiä ja julkisia toimijoita innovatiivisten hankintojen tekemisessä esimerkiksi järjestämällä innovaatiokilpailuja. Nyt yrityksen konsepti on kuitenkin muuttunut.

“Jos kolme vuotta sitten teimme menetelmät edellä hackathoneja ja innovaatiokilpailuja ja pyrimme rakentamaan alustaa niiden skaalaamiseksi, niin nyt olemme puhtaasti yhteiskehittämisen menetelmiin erikoistunut asiantuntijayritys.

Julkaisimme juuri uuden brändin sekä viestikärjen uusien nettisivujen muodossa ja arvolupauksemme kuuluu seuraaavasti: autamme sinua löytämään oikeat kumppanit ja varmistamme sujuvan yhteistyön kehitysprojekteissa. Olemme siis kumppanisi kehitysprojekteissa”, Industryhackin toimitusjohtaja Mikael Hautala selittää.

Ruuvi

 

Ruuvi tarjoaa pieniä IoT-laitteita esimerkiksi kotitalouksien monitorointiin tai yrityksille kylmäketjujen ja tavaroiden seurantaan. Viime vuosien aikana yritys on laajentanut tarjontaansa. 

“Ruuvin liiketoiminta on jatkanut kasvua ja kahden viimeisen vuoden aikana on panostettu paljon uusien tuotteiden kehitykseen. Vuoden 2021 aikana Ruuvin tuotetarjonta laajenee merkittävästi ja samalla tuodaan markkinoille SaaS-pohjainen pilvipalvelu”, Henri Hakunti, Ruuvin COO päivittää.

Aiven

Ohjelmistoyritys Aiven tarjoaa asiakkailleen avoimen lähdekoodin tietokantapalveluita julkisilla pilvipalvelualustoilla.

Vuonna 2016 perustettu yritys ilmoitti alkuvuodesta 2021 keränneensä 100 miljoonan dollarin eli noin 84 miljoonan euron rahoituksen. 

”Datan määrä maailmassa jatkaa kasvuaan ja innovatiiviset yritykset pyrkivät hyödyntämään sitä tehokkaammin. Avoimuuteen perustuvat pilvipalvelut ovat tässä avainasemassa”, Aivenin toimitusjohtaja ja yksi perustajista Oskari Saarenmaa kertoi tiedotteessa rahoitusuutisten alla.

 ”Lisärahoituksen turvin jatkamme uusien tuotteiden kehittämistä, kasvatamme tiimiämme, laajennumme uusille markkinoille sekä panostamme merkittävästi lisää avoimen lähdekoodin projekteihin.”


 

Löydät Ite wikin alustalta pätevät kumppanit liiketoiminnan digitalisointiin. Tutustu Ite wikin Yrityshakuunpikahakuun ja referenssihakuun.

Tilaa myös digitalisaation viimeisimmät uutiset sähköpostiisi! Liity Ite wikin uutiskirjeeseen tästä.

Editoitu 7.7.2021: Lisätty Fingertipin osuuteen tuoreempia kuulumisia.