Verkkokaupan perustamisesta haaveilevalle on tarjolla useita erilaisia verkkokauppa-alustoja erilaisiin tarpeisiin. Olemme aiemmin uutisoineet suosituimmista sisällönhallintajärjestelmistä, mutta mitkä verkkokauppajärjestelmät ovat kaikista suosituimpia?

Lähes 700 vastaajaa osallistui Facebookin Verkkokauppiaat-ryhmässä toteutettuun kyselyyn, jossa tiedusteltiin käytetyintä verkkokauppa-alustaa. Käyttäjiä löytyi kirjavalle joukolle erilaisia verkkokauppateknologioita, mutta selvän voiton kyselyssä otti WooCommerce 219 vastaajan valitsemana. Toisella sijalla oli 104 vastaajan käyttämä Shopify ja kolmantena 87 vastaajan MyCashflow.

Kärkikolmikkoon sijoittuneita verkkokauppa-alustoja yhdistää se, että ne ovat verrattain edullisia ja nopeita pystyttää. Myös kyselyn kommenteissa nostettiin esiin, että kyselyn tuloksiin vaikuttaa se, että ryhmän jäsenistä moni on pieniä kauppiaita.

Ykkössijan napannut WooCommerce on WordPress-sisällönhallintajärjestelmään liitettävä avoimen lähdekoodin verkkokauppalisäosa.

Ykkössijan napannut WooCommerce on WordPress-sisällönhallintajärjestelmään liitettävä avoimen lähdekoodin verkkokauppalisäosa. WooCommerce-kauppa on pystytettävissä suoraan WordPress-pohjalla toimivien verkkosivujen kylkeen, ja on kaiken lisäksi ilmainen. Tämä varmasti selittääkin verkkokauppajärjestelmän suosion, sillä WordPress on sisällönhallintajärjestelmien markkinajohtaja huikealla 59,3 prosentin markkinaosuudella, ja 32,1 prosenttia koko maailman verkkosivuista on toteutettu WordPressillä.

Kakkossijalla oleva kanadalainen Shopify on esimerkiksi Paytrailin tekemän arvostelun mukaan parhaiten sopiva pienten ja keskisuurten yritysten käyttöön. Se toimii kuukausimaksulla, ja eri hintaisilla paketeilla on saatavilla erilaisia ominaisuuksia.

Kolmatta sijaa pitävä suomalainen MyCashflow on pakettiratkaisu, joka tarjoaa ilmaista kokeilua sekä erilaisia paketteja, joihin kuuluu erilaisia ominaisuuksia. MyCashflow lupailee, että sen palvelut sopivat erikokoisille verkkokaupoille pienistä suuriin.

Neljänneksi eniten vastaajat ilmoittavat käyttävänsä muita kuin kyselyssä mainittuja vaihtoehtoja, kuten kommenteissa esiin nostettuja Vilkasta tai Refoxia. Viidettä sijaa pitää Magento, joka on pienten ja keskisuurten yritysten lisäksi myös suuryritysten suosiossa. Kansainvälisistä suuryrityksistä Magentoon turvautuvat esimerkiksi Nike, Ford, Samsung ja Nespresso.

WooCommercen, Shopifyn, MyCashflow’n ja Magenton lisäksi verkkokauppateknologioiden kymmenen kärkeen pääsivät Finqu, ePages, Holvi, PrestaShop ja Flowvy.

 

* Sijalla 16. Creaction Finlandin tarjoama Shuriken.

 


Lähde
: Verkkokauppiaat