Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Tutkimus: käytetyimmät verkkokauppa-alustat ja -ohjelmistot Suomessa

12.8.2019 - Veera Kujansuu - Verkkokauppa

WooCommerce on suosituin verkkokauppa-alusta Suomessa

Verkkokaupan perustamisesta haaveilevalle on tarjolla useita erilaisia verkkokauppa-alustoja erilaisiin tarpeisiin. Olemme aiemmin uutisoineet suosituimmista sisällönhallintajärjestelmistä, mutta mitkä verkkokauppajärjestelmät ovat kaikista suosituimpia?

Lähes 700 vastaajaa osallistui Facebookin Verkkokauppiaat-ryhmässä toteutettuun kyselyyn, jossa tiedusteltiin käytetyintä verkkokauppa-alustaa. Käyttäjiä löytyi kirjavalle joukolle erilaisia verkkokauppateknologioita, mutta selvän voiton kyselyssä otti WooCommerce 219 vastaajan valitsemana. Toisella sijalla oli 104 vastaajan käyttämä Shopify ja kolmantena 87 vastaajan MyCashflow.

Kärkikolmikkoon sijoittuneita verkkokauppa-alustoja yhdistää se, että ne ovat verrattain edullisia ja nopeita pystyttää. Myös kyselyn kommenteissa nostettiin esiin, että kyselyn tuloksiin vaikuttaa se, että ryhmän jäsenistä moni on pieniä kauppiaita.

Ykkössijan napannut WooCommerce on WordPress-sisällönhallintajärjestelmään liitettävä avoimen lähdekoodin verkkokauppalisäosa.

Ykkössijan napannut WooCommerce on WordPress-sisällönhallintajärjestelmään liitettävä avoimen lähdekoodin verkkokauppalisäosa. WooCommerce-kauppa on pystytettävissä suoraan WordPress-pohjalla toimivien verkkosivujen kylkeen, ja on kaiken lisäksi ilmainen. Tämä varmasti selittääkin verkkokauppajärjestelmän suosion, sillä WordPress on sisällönhallintajärjestelmien markkinajohtaja huikealla 59,3 prosentin markkinaosuudella, ja 32,1 prosenttia koko maailman verkkosivuista on toteutettu WordPressillä.

Kakkossijalla oleva kanadalainen Shopify on esimerkiksi Paytrailin tekemän arvostelun mukaan parhaiten sopiva pienten ja keskisuurten yritysten käyttöön. Se toimii kuukausimaksulla, ja eri hintaisilla paketeilla on saatavilla erilaisia ominaisuuksia.

Kolmatta sijaa pitävä suomalainen MyCashflow on pakettiratkaisu, joka tarjoaa ilmaista kokeilua sekä erilaisia paketteja, joihin kuuluu erilaisia ominaisuuksia. MyCashflow lupailee, että sen palvelut sopivat erikokoisille verkkokaupoille pienistä suuriin.

Neljänneksi eniten vastaajat ilmoittavat käyttävänsä muita kuin kyselyssä mainittuja vaihtoehtoja, kuten kommenteissa esiin nostettuja Vilkasta tai Refoxia. Viidettä sijaa pitää Magento, joka on pienten ja keskisuurten yritysten lisäksi myös suuryritysten suosiossa. Kansainvälisistä suuryrityksistä Magentoon turvautuvat esimerkiksi Nike, Ford, Samsung ja Nespresso.

WooCommercen, Shopifyn, MyCashflow’n ja Magenton lisäksi verkkokauppateknologioiden kymmenen kärkeen pääsivät Finqu, ePages, Holvi, PrestaShop ja Flowvy.

 

* Sijalla 16. Creaction Finlandin tarjoama Shuriken.

 


Lähde
: Verkkokauppiaat

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Muita julkaisuja

Suvi Lindström - Digitalisaatio
Digitalisaatioon perehtyneet tutkijat tarjoavat ilmaisia Skype-keskusteluja helmikuussa järjestettävällä Kysy tutkijalta -viikolla
Veera Kujansuu - Tietoliikenne
Nopeat verkkoyhteydet kiinteistöihin olemassa olevaa kupariverkkoa käyttäen – Uusin G.Fast -teknologia säästää kalliilta valokuituremonteilta
Veera Kujansuu - Tietokonepelit
Suosituimmat tietokonepelit vuonna 2019
Veera Kujansuu - Teknologian läpimurrot
Tutkijat ovat kehittäneet tuhoutumattoman litium-ioniakun
Suvi Lindström - Toiminnanohjaus
HILKKA-toiminnanohjausjärjestelmä pyörittää kotihoidon prosessit asiakastietojen hallinnasta tuntikirjauksiin ja reittien optimointiin
Suvi Lindström - Ohjelmistokehitys
Ohjelmistokehityskumppanin tehtävä on kysyä vaikeitakin kysymyksiä – Antti Akonniemi vaatii yritysohjelmistoihin kuluttajapalveluiden käytettävyyttä
Suvi Lindström - Taloushallinto ja hankinta
Osallistu talous- ja hankintajohdolle tarkoitettuun talouden ja hankinnan tila 2020 -kyselytutkimukseen
Veera Kujansuu - Konsulttiliiketoiminta
It-konsulttiliiketoiminnan 4 tulevaisuuden trendiä
Johannes Puro - Markkinavertailu
Ite wiki -profiilit uudistuivat – Osaamisalueiden painottuminen näyttää it-yritysten erikoistumisen Suomessa
Lataa lisää