Amerikkalainen verkkokauppajätti Amazon on vihdoin saapunut Pohjoismaihin.

Alkusyksystä monissa lehdissä uutisoitiin Amazonin Ruotsin Eskilstunaan kohoavasta varastosta. Verkkokaupan aloittamista povattiin tälle syksylle, ja se hetki näyttää tulleen nyt, sillä ruotsinkielinen verkkokauppa www.amazon.se on avannut ovensa.

Aiemmin Pohjoismaiden lähin Amazon on sijainnut Saksassa.

Aiemmin Pohjoismaiden lähin Amazon on sijainnut Saksassa. Verkkokauppajättiläisen tuloa Pohjoismaihin on povattu jo vuosia, ja sen ennustettiin alun perin tapahtuvan jo vuonna 2018.

 

Amazon.se etusivu näyttää tältä.

 

Amazonin tulo saattaa tietää pohjoismaisille verkkokauppialle jännittäviä aikoja. Kaupan konsultti Markus Varsikko kommentoi aihetta Helsingin Sanomille elokuussa:

”Amazonia voi pohtia uhkien tai mahdollisuuksien kautta. On tärkeää pitää mielessä, että ruotsalaisille yrityksille aukeaa Amazonin kautta 400 miljoonan kuluttajan markkina.”

Jeff Bezosin perustama Amazon sai alkunsa kirjakauppana vuonna 1994. Vuosien varrella Amazon on kasvanut myymään kaikkea maan ja taivaan väliltä, tehnyt perustajastaan miljardöörin ja tullut yhdeksi maailman arvokkaimmista brändeistä.

 

Kuvat: Unsplash & kuvakaappaus Amazon.se

 

Lue myös:

TOP50 Suomen suurimmat it-yritykset vuonna 2019

Tuore tutkimus paljastaa nopeimmin kasvavien SaaS-yritysten yhteiset tekijät

State of the Cloud 2020: hybridipilvi kiinnostaa ja AWS pysyttelee suosituimpana julkisten pilvipalveluiden tarjoajana

Ite wiki listaa ohjelmistoalan uudet referenssit – AR-sovellus, e-urheilua, ERP-toteutuksia, lehmien hyvinvointia ja paljon muuta

TOP 150 katsotuimmat it-konsultti- ja ohjelmistoyritykset Ite wikissä vuonna 2019