Suomalainen B2B-myyntiliidien tuottamiseen erikoistunut Leadfeeder on julkaissut yhteistyössä Pipedriven kanssa uuden työkalun nimeltä Web Visitors.

Kyseessä on Pipedriven sisäinen toiminto, joka analysoi yrityksen verkkosivuston liikennettä tarkoituksenaan löytää parhaat potentiaaliset asiakkaat liidienhankinnan varhaisessa vaiheessa. Web Visitors tunnistaa yrityksen verkkosivuilla vierailevat yritykset ja analysoi vierailijoiden liikkeitä ja sitoutumista sivustoon.

Pipedriven CTO Sergei Anikin kommentoi Leadfeederin tiedotteessa, että laadukkaiden liidien löytäminen on myynnin ammattilaisten suurin kipupiste. Hän kuvaa Web Visitorsia tehokkaaksi liidiengenerointityökaluksi, jonka tarjoaman tiedon avulla myyntitiimit voivat lähestyä potentiaalisia asiakkaita targetoiduilla viesteillä juuri oikeaan aikaan.

Leadfeederin perustaja ja toimitusjohtaja Pekka Koskinen kuvaa Web Visitorsia “game changeriksi”. Hänen mukaansa alusta joka tarjoaa perinteisten CRM-toimintojen lisäksi myös liidiengenerointityökalut mahdollistaa sen, ettei yritysten tarvitse tuhlata resursseja uusien työkalujen tai prosessien implementointiin. Koskinen sanoo, että Leadfeederin ja Pipedriven yhteistyö auttaa myyntitiimejä tehostamaan myyntiään aikaa hukkaamatta.

”Leadfeederin ja Pipedriven yhteistyö auttaa myyntitiimejä tehostamaan myyntiään aikaa hukkaamatta.”

Web Visitors on Pipedriven maksullinen lisäominaisuus, jonka käyttöönotto vaatii käyttäjien seurantaan tarkoitetun skriptin lisäämisen yrityksen verkkosivuille. Tämän jälkeen verkkosivuston liikenteen joukosta löytyvät yritykset tulevat näkyviin Pipedriveen.

 

Web Visitors auttaa tunnistamaan sivuilla vierailleet yritykset ja liidien laadun.

 

Web Visitorsin kaltaiset työkalut paikkaavat web-analytiikkatarjontaan jäänyttä aukkoa joka syntyi, kun Google päätti alkuvuodesta 2020 poistaa Analyticsista mahdollisuuden tarkastella service provider- ja network domain -dataa. Tätä dataa käytettiin tunnistamaan sivulla vierailleiden yritysten ja organisaatioiden IP-osoitteita ja sitä kautta löytämään potentiaalisia liidejä.

Googlen tekemä muutos oli äkillinen, eikä sille annettu selitystä tai ennakkovaroitusta. Pekka Koskinen kritisoi muutosta Leadfeederin blogissa ja kertoi sen vaikuttaneen kymmeniin miljooniin Google Analytics-käyttäjiin ja partnereihin, jotka olivat riippuvaisia service provider- ja network domain-datasta. Leadfeeder oli investoinut omien seurantatyökalujensa kehittämiseen, mutta yhtä onnekkaasti ei käynyt monille muille yrityksille, joille Googlen tarjoama data oli elintärkeää.

 

Pipedriven lyhyt Youtube-video selostaa, mistä Web Visitorsissa on kyse:

 

Lue myös: