Digitaalisten palveluiden tarjoaja Futurice on perustanut uuden tytäryhtiön.

Futuricen uusi tytäryhtiö Meltlake keskittyy auttamaan asiakasyrityksiä Microsoft-teknologioiden hyödyntämisessä sekä pyrkii avustamaan yrityksiä nopeuttamaan ilmastotavoitteiden saavuttamista hyödyntämällä Microsoftin hiilitehokasta pilviteknologiaa.

Kansainvälisesti toimiva Futurice keskittyy digitaalisiin palveluihin ja strategiseen konsultointiin. Konserni työllistää noin 600 henkilöä ja sillä on toimistot kahdeksassa maassa. Yrityksellä on ennestään tytäryhtiöt Columbia Road, Aito ja THRIV.

”Tytäryhtiöiden avulla Futurice-konserni pystyy tarjoamaan markkinoille yhä laajemmin erikoistuneempia palveluja. Meltlake on konsernin uusin tulokas, joka auttaa yrityksiä ja ihmisiä työskentelemään paremmin. Tämä on meille kansainvälisesti merkittävä liiketoimintamahdollisuus”, Futuricen toimitusjohtaja Teemu Moisala sanoo.

”Tytäryhtiöiden avulla Futurice-konserni pystyy tarjoamaan markkinoille yhä laajemmin erikoistuneempia palveluja.”

Meltlaken toimitusjohtaksi nimitettiin Timo Hyväoja, jolla on 14 vuoden historia Futuricella. Hyväoja aloitti yrityksessä ohjelmistokehittäjänä vuonna 2006 ja siirtyi myöhemmin kaupallisiin tehtäviin ja liiketoiminnan johtoon.

“Kuten emoyhtiömme Futurice, myös Meltlake perustaa vahvuutensa työntekijöiden jatkuvaan henkilökohtaiseen kehittymiseen. Olemme tehneet Futuricella tuhansia projekteja jo yli 20 vuoden ajan ja nyt voimme yhdistää kokemuksemme vahvaan Microsoft-osaamiseen. Tätä tietotaitoa haluamme jakaa asiakasyrityksillemme”, Meltlaken toimitusjohtaja Timo Hyväoja kommentoi.

”Olemme tehneet Futuricella tuhansia projekteja jo yli 20 vuoden ajan ja nyt voimme yhdistää kokemuksemme vahvaan Microsoft-osaamiseen.”

Meltlaken tavoitteena on tarkastella asiakasyritystensä liiketoimintaa kokonaisvaltaisesti ja varmistaa, että päätöksentekijöillä on realistinen käsitys siitä, mitä teknologia voi mahdollistaa koko yrityksessä. Meltlake pyrkii tukemaan yrityksiä uudistamaan toimintatapojaan ja prosessejaan, jolloin sekä työn tuottavuus että mielekkyys kasvavat. Samalla koko organisaatio ottaa askelia kohti kestävän kehityksen tavoitteitaan, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.

Meltlake tulee toimimaan kansainvälisesti osana Futurice-konsernia ja palvelemaan yrityksiä Microsoftin teknologioihin liittyvissä hankkeissa. Futurice jatkaa työskentelyä Microsoftin yhteistyökumppanina ja keskittyy omassa toiminnassaan pilvipalveluiden, data-analytiikkaratkaisujen sekä räätälöityjen ohjelmistojen kehittämiseen.

 

Futuricen Ite wiki-profiili
Futuricen verkkosivut