Myös somejätti Facebook seuraa käyttöliittymäsuunnittelun trendejä ja pyrkii tekemään palvelustaan entistä minimalistisemman. Facebookin työpöytäversion uusi ulkoasu on nyt saatavilla käyttäjille, uutisoi Techcrunch.

Facebookin työpöytäversion uusi ulkoasu on nyt saatavilla käyttäjille.

Uusi ulkomuoto ei päivity vielä automaattisesti kaikille käyttäjille, vaan sen voi halutessaan laittaa päälle asetuksista. Uusi ulkoasu tulee kuitenkin ajan kanssa päivittymään kaikille käyttäjille.

 

 

Uuden designin kerrotaan ottavan vaikutteita Facebookin mobiilisovelluksesta. Se on suunniteltu mahdollistamaan nopeammat latausajat ja helpompi navigointi. Ryhmien, sivujen ja mainosten luominen on tehty aiempaa nopeammaksi ja tarjoaa jatkossa mahdollisuuden esikatsella luomuksiaan ennen julkaisua.

Uuden designin kerrotaan ottavan vaikutteita Facebookin mobiilisovelluksesta.

Facebook kertoo, että sivuston julkaisusta on kulunut 16 vuotta, ja sinä aikana tämä sosiaalisen median jättiläinen on käännetty lukemattomille eri kielille ja laajentunut monilla erilaisilla ominaisuuksilla. Palvelun työpöytäversio on jäänyt jälkeen, kun yhtiö on viime aikoina keskittynyt mobiilisovelluksensa kehittämiseen.

 

Uusi käyttöliittymä näyttää entistä yksinkertaisemmalta.

 

Yksi toivotuimmista uutuusominaisuuksista on “dark mode”, eli tumma teema, joka tekee sivusta tummasävyisen ja säästää silmiä rasitukselta.

Muutos voi olla joskus vaikeaa, etenkin Facebookin kaltaiselle äärimmäisen suositulle verkkosivulle. Uusi ulkoasu tulee varmasti aluksi herättämään närää käyttäjissä ja vaatimaan totuttelua, mutta tekee toivottavasti ajan kanssa Facebookin käytöstä entistä mukavampaa ja sulavampaa.

 

Lue myös Zoom peittosi kaikki käyttäjäennätykset: 10 miljoonasta 200 miljoonaan päivittäiseen käyttäjään kolmessa kuukaudessa ja Sovelluskaupoissa kulutettiin ennätykselliset 23,4 miljardia dollaria vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.