Koronapandemia on kasvattanut yrityskäyttöön suunniteltujen kokoussovellusten käyttöä nopeasti.

Suurimmat ennätykset on tehnyt kokoussovellus Zoom, joka päihittää monia muita aiempia sovellusten ja pelien käyttäjämääräennätyksiä. Zoomin käyttäjämäärä on noussut kolmessa kuukaudessa 10 miljoonasta 200 miljoonaan.

Yritys on ylittänyt esimerkiksi somepalvelu Instagramin kahdessa vuodessa keräämät 100 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää sekä videopeli Fortniten keräämät 100 miljoonaa 18 kuukaudessa.

Zoomin arvo on noussut huikeaan 40 miljardiin dollariin.

Pörssissä Zoomin osakohtaisen tuloksen kasvu kolmella viimeisellä neljänneksellä on vaihdellut 275 ja 800 prosentin välillä. Yrityksen arvo on noussut huikeaan 40 miljardiin dollariin.

Työyhteisöjen lisäksi Zoomia käyttävät myös monet koulut. Koronakriisin alussa palvelu ilmoitti käytön olevan ilmaista kouluille ja lääketieteen ammattilaisille.

Räjähdysmäinen kasvu ei ole ollut yritykselle helppoa. Zoomin tietoturvaa on haukuttu leväperäiseksi, ja etäkokouksia ovat piinanneet esimerkiksi sopimatonta sisältöä levittävät kuokkavieraat. Huhtikuun alussa levisi tieto, että hakkerit kaupittelevat Zoom-käyttäjien tietoja pimeässä verkossa.

Yritys pyrkiikin nyt kohentamaan mainettaan. Zoomin toimitusjohtaja Eric Juan kertoi Wall Street Journalille, että yritys aikoo hidastaa vauhtia ja keskittyä tietoturvaan ja yksityisyydensuojaan.

 

Lue myös Koronavirus vaikuttaa kyberuhkiin – KyberVPK auttaa terveyspalveluiden tuottajia taistelussa tietoturvahyökkäyksiä vastaan ja Mitkä toimialat hyötyvät koronaviruksesta?

 

Lähde:
Kauppalehti
Iltalehti
TIVI