Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Netflix julkaisee syksyllä 10 ensi-iltaelokuvaa valkokankailla suoratoiston sijasta

3.9.2019 - Veera Kujansuu - Viihde

Oscarin saadakseen elokuvan on pyörittävä teattereissa vähintään viikko

Striimauspalvelut ja elokuvateatterit ovat tukkanuottasilla keskenään – kuka saa katsojat löysäämään kukkaroidensa nyörejä kiinnostavimmilla ensi-illoilla?

Suoratoistopalveluiden johtotähti Netflix lisää yhteistyötä elokuvateatterien kanssa. Yhtiö julkaisee tänä syksynä kymmenen elokuvaa, jotka saavat ensi-iltansa elokuvateatterissa kotikatsomoiden sijasta. Näiden joukkoon kuuluu muun muassa Martin Scorsesen 3,5 -tuntinen mafiaelokuva The Irishman, jota tähdittävät Al Pacino ja Robert De Niro.

Yhtiö julkaisee tänä syksynä kymmenen elokuvaa, jotka saavat ensi-iltansa elokuvateatterissa kotikatsomoiden sijasta.

Pacino tunnetaan kaikkien aikojen toiseksi ja kolmanneksi parhaiksi äänestetyistä elokuvista Kummisetä I ja II.

Elokuvateatterit haluavat pitää itsellään oikeuden elokuvien esittämiseen ennen kuin ne ovat saatavilla muualla. Suuret elokuvateatteriketjut ympäri maailmaa noudattavat 90 päivän sääntöä, jolla ne pyrkivät kampittamaan katsojista kilpailevia suoratoistopalveluita. Elokuvia, jotka ovat tulossa kotikatseltavaksi 90 päivän sisällä julkaisusta, ei suostuta ottamaan ohjelmistoon.

Oscar-palkinnon saadakseen elokuvan on pyörittävä elokuvateatterissa vähintään viikon ajan.

Jos Netflix mielii voittaa palkintoja, kehittää mainettaan vakavasti otettavien elokuvien tuottajana ja houkutella korkean profiilin elokuvantekijöitä, on sen pelattava välillä perinteisen elokuvamaailman säännöillä.

Netflixin ja Yhdysvaltojen suurimpien elokuvateatteriketjujen pitkällisten neuvottelujen tuloksena The Irishman saa teatteriensi-iltansa Yhdysvalloissa marraskuun alussa, ja Netflix-ensi-iltansa vasta marraskuun lopussa. The Irishmania pidetään vahvana kilpailijana Oscarin saajaksi.

 

The Irishmania povataan vahvaksi Oscar-ehdokkaaksi

 

Yhtiö on pyrkinyt aktiivisesti saamaan palkintotunnustusta elokuvilleen, mikä ärsyttää joitakin elokuva-alan perinteenvaalijoita. Esimerkiksi ohjaaja Steven Spielberg on sanonut suoratoistopalvelun tuottamia elokuvia “tv-elokuviksi”, joilla ei ole asiaa palkintopalleille.

Steven Spielberg on sanonut suoratoistopalvelun tuottamia elokuvia “tv-elokuviksi”, joilla ei ole asiaa palkintopalleille.

Elokuvapalkinnot tuovat Netflixille ilmaista mainosta. Sille on tarvetta, kun suoratoistopalveluiden välinen kilpailu kiristyy kiristymistään suurten mediatalojen kehittäessä omia palveluitaan. Netflix on menettämässä monia suosikkinimikkeitään toisaalle: Disney kahmii Marvel -tuotannot omaan Disney+ -palveluunsa, klassikko-sitcom Frendit tulee siirtymään HBO Maxiin ja brittisarja The Office NBCUniversalin tulevaan mainosrahoitteiseen striimauspalveluun.

Netflixin levittämä ja kriitikoiden ylistämä Alfonso Cuarónin Roma kahmi Oscar- ja Golden Globe-palkintoja vuonna 2018. Romaa on esitetty Suomessa vain pienissä elokuvateattereissa, sillä myös oma teatterijättiläisemme Finnkino noudattaa alan 90 päivän sääntöä. The Irishmanin kohtalosta Suomen valkokankailla ei ole vielä tietoa.

 

Katso The Irishmanin traileri tästä:

 

Lähteet:

The Verge, LIFE, Suomen Kuvalehti

Kuvat Netflix/The Irishman

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Muita julkaisuja

Suvi Lindström - Toiminnanohjaus
Selainpohjaiset sovellukset yleistyvät toiminnanohjauksessa ja haastavat perinteisen ERP-ajattelun
Veera Kujansuu - Talous
Top 10 parhaan liiketuloksen per työntekijä tehneet it-yritykset – listalla kolme nettipelejä kehittävää firmaa
Suvi Lindström
Valu Digitalin open source -sovellus Headup tuottaa WordPressistä staattisia verkkosivustoja turvassa palvelunestohyökkäyksiltä
Suvi Lindström - Digitalisaatio
Digitalisaatioon perehtyneet tutkijat tarjoavat ilmaisia Skype-keskusteluja helmikuussa järjestettävällä Kysy tutkijalta -viikolla
Veera Kujansuu - Tietoliikenne
Nopeat verkkoyhteydet kiinteistöihin olemassa olevaa kupariverkkoa käyttäen – Uusin G.Fast -teknologia säästää kalliilta valokuituremonteilta
Veera Kujansuu - Tietokonepelit
Suosituimmat tietokonepelit vuonna 2019
Veera Kujansuu - Teknologian läpimurrot
Tutkijat ovat kehittäneet tuhoutumattoman litium-ioniakun
Suvi Lindström - Toiminnanohjaus
HILKKA-toiminnanohjausjärjestelmä pyörittää kotihoidon prosessit asiakastietojen hallinnasta tuntikirjauksiin ja reittien optimointiin
Suvi Lindström - Ohjelmistokehitys
Ohjelmistokehityskumppanin tehtävä on kysyä vaikeitakin kysymyksiä – Antti Akonniemi vaatii yritysohjelmistoihin kuluttajapalveluiden käytettävyyttä
Lataa lisää