Suomessa osataan järjestää laadukkaita tapahtumia. Tarjolla on kiinnostavaa sisältöä taloushallinnosta startuppeihin ja kyberturvallisuudesta tekoälyyn. Parhaimmillaan tapahtumat tarjoavat tuoreita näkökulmia, verkostoitumismahdollisuuksia ja uutta bisnestä.

Olemme kartoittaneet Suomen tärkeimmät teknologiakentän tapahtumat syyskaudelle 2019 ja koostaneet ne yhteen Ite wikin tapahtumasivulle. Toimituksen lisäksi Ite wikin asiakasyritykset ovat päivittäneet omat tapahtumansa mukaan.

Voit siis tutustua tyhjentävään listaan tapahtumista tapahtumasivulta.

 

 

Poimimme oheen kuusi syksyn todennäköisesti parasta tapahtumaa tai tapahtumasarjaa:

 

Poimintoja digitalisaatiokentän parhaista tapahtumista syyskaudelle 2019

Digital Excellence Forum – EU-puheenjohtajamaan digi-innovaatiot esillä

19-20.9.2019, Helsinki

Digital Excellence Forum @ ICT Proposers’ Day 2019 on yksi tärkeimmistä tapahtumista, joita Suomi järjestää EU-puheenjohtajuuskautensa aikana. Tapahtumassa mukana on yli 3 000 päättäjää, teollisuuden edustajaa sekä ICT-alan tutkimus- ja tuotekehitysosaajaa. Tapahtuma on ilmainen, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Tapahtuman verkkosivut

 

Nordic Business Forum – George Clooney ja muut huippupuhujat Helsingissä

9-10.10.2019, Helsinki

Vuosittainen liike-elämän konferenssi Nordic Business Forum tunnetaan huippupuheenvuoroistaan. NBForum houkuttelee tänä syksynä puhujaksi Helsinkiin näyttelijä George Clooneyn, Applen co-founder Steve Wozniakin ja Zuckerberg Median CEOn ja perustajan Randi Zuckerbergin.

Nordic Business Forum myös tarjoaa osallistujille pätevän tapaamisovelluksen, jolla myyntiaikeissa olevat voivat tavoitella potentiaalisten asiakkaiden huomiota ja kokemukseni mukaan myös saavuttaa sitä.

NBF kilpailee tänäkin vuonna Slushin kanssa suurimman ja kauneimman yritystapahtuman tittelistä Suomessa.

Tapahtuman verkkosivut

 

Basware One – Ideoita ja konkretiaa yritysten taloushallintoon

14.10.2019, Helsinki

Basware One on käytännönläheinen ja inspiroiva tapahtuma, joka lupaa tuoda uusia ideoita ja syventää ymmärrystä yritysten taloushallinnosta. Luvassa on sekä kiinnostavia puheenvuoroja että kasvokkaisia kohtaamisia asiantuntijoiden kanssa.

Baswaren aiempina vuosina järjestämä Basware Connect on ollut yksi laadukkaimmin järjestettyjä yritystapahtumia, eli sen perilliseltä Basware Oneltakin voidaan odottaa paljon.

Tapahtuman verkkosivut

 

Teknologia 19 – Ihminen, vastuullisuus ja teknologia

5-7.11.2019, Helsinki

Teknologia 19 on todellinen perinteinen teollisuuden messutapahtuma, jossa on aiemmin ollut tarjolla melko samanhenkistä meininkiä, kuin Alihankintamessuilla Tampereella. Tapahtumasarjan aiemmat osat ovat koostaneet ison määrän teollisuuden pelureita valtaville ständeille esittelemään tarjontojaan.

Pohjoismaiden johtavaksi teknologiatapahtumaksi julistautuva Teknologia 19 kokoaa yhteen “tämän päivän ratkaisut, huomisen innovaatiot ja tulevaisuuden tekijät”. Perinteisessä Ständeillä esittäytymisessä on kyllä nostalgian tuntua, mutta pohjoismaiden johtavan teknologiatapahtuman titteliä päästään tuskin lunastamaan.  Merkittävimpänä haasteena perinteisillä teknologiamessuilla on ollut asiakaspuolen saaminen mukaan tapahtumaan.

Teknologia 19 on kuitenkin varmasti mielenkiintoinen tapahtuma heille, jotka työskentelevät teknologian parissa nimenomaan teollisuuden toimialalla ja haluavat tutustua alan yrityksiin.

Tapahtuman verkkosivut

 

Slush – Maailman johtava startup-tapahtuma

21-22.11.2019, Helsinki

Kuvaaja Jussi Hellsten.

Ainutlaatuisesta tunnelmastaan tunnettu kasvuyritystapahtuma Slush kerää saman katon alle 25 000 startup-maailmaan vihkiytynyttä. Mukana on nelisentuhatta startupia ja parituhatta sijoittajaa, sekä kiinnostavia sisältöjä yritysmaailman ja digitalisaation saralta.

Slush tarjoaa startupeille ja rahoittajille oivan mahdollisuuden löytää toisensa verkostoitumissovelluksen ja -alueen välityksellä. Toivottavasti tänä vuonna Slush 100 Pitching-competition palaa aiempaan muotoonsa, josta luopuminen oli paha virhe edellisvuonna. Eri lavoilla tapahtuvat startup-pitchaukset ja tuomariston arvioinnit ovat olleet Slushin parasta sisältöä, mutta edellisvuonna bisnes-keskustelut ja esitykset, joita kaikki tapahtumat (ja Slushinkin lavat) ovat pullollaan, syrjäyttivät ne jostain syystä.

Slush on kuitenkin paras mahdollinen tapahtuma tavata digitalisaatio / teknologia / startup-kentän tekijöitä, sekä nauttia huikeasta ilmapiiristä. Slush tarjoaa myös teknologiaskenen parhaat after-partyt.

Tapahtuman verkkosivut

 

Ohjelmisto- ja e-business ry:n tapahtumat

It- ja ohjelmistoalan päättäjien kannattaa ehdottomasti osallistua Ohjelmisto- ja e-busineksen laadukkaisiin tapahtumiin. Entisen Ohjelmistoyrittäjien tapahtumissa on laadukkaat tarjoilut ja esitykset, sekä ennen kaikkea loistava tilaisuus verkostoitua muiden ohjelmistoyritysten edustajien kanssa.

Ehkä nykyään myös kauppiaiden, sillä Verkkoteollisuus on nykyään osa Ohryä, mistä nimenmuutoskin juontaa.

Ohryn koulutuksista löytyy tietoa täältä, tapahtumista, kuten jäsenilloista, viestitään uutiskirjeessä jäsenille.