logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

30 miljardin liikevaihtoon yltävän Arrow:n Proof-of-Value -kilpailu haastaa yrityksiä etsimään IoT:stä ratkaisua liiketoiminnan ongelmiin

15.4.2019 - Suvi Lindström - IoT Summit 2019

Kilpailun voittajat julkistetaan toukokuussa neljättä kertaa järjestettävässä IoT Summit-tapahtumassa.

30 miljardin liikevaihtoon yltävän Arrow:n Proof-of-Value -kilpailu haastaa yrityksiä etsimään IoT:stä ratkaisua liiketoiminnan ongelmiin

Maailman suurimpiin teknologiajakelijoihin lukeutuva Arrow järjestää suomalaisyrityksille kilpailun, jonka voittajat pääsevät asiantuntijatiimin kanssa etsimään ratkaisua johonkin liiketoimintansa ongelmaan.

– Ajatus Arrow Proof-of-Value -kilpailusta syntyi alkuvuodesta. Haluamme tarjota osana IoT:hen liittyvää toimintaamme yrityksille mahdollisuuden toteuttaa maksutta Proof-of-Value -projekteja, Arrow:n Suomen markkinoinnista vastaava Tomi Äikää kertoo.

Kilpailuun osallistuminen on helppoa. Hakemuksessa tulee kertoa millaista haastetta, ongelmaa tai kehityskohdetta tuella lähdettäisiin työstämään. Äikää kertoo hakemusvaiheen ainoan kriteerin olevan se, että ratkaisussa olisi mahdollista hyödyntää teknologiaa ja sen avulla saavuttaa parempi toimintamalli.

– Arvioinnissa otetaan huomioon ennen kaikkea se, miten paljon ongelman ratkaiseminen hyödyttäisi tuen saajan liiketoimintaa. Valitsemme kolme voittajaa, joiden projektit toteutetaan Arrow:n kumppaniverkostoista kootun tiimin avustuksella. Tuemme myös rahallisesti rakennuspalikoiden, kuten antureiden ja sensoreiden, hankintaa. Tämä on loistava tilaisuus heittää ammattilaisille pureskeltavaksi vaikkapa jokin datan keruulla ratkaistava haaste.

Äikää kertoo, että tällä kertaa kilpailu on suunnattu vakaalla pohjalla oleville pk-sektorin yrityksille.

– Toivomme hakemuksia keskisuurista yrityksistä, joiden liikevaihto on 10 miljoonasta ylöspäin. Tavoitteenamme on kilpailun kautta tarjota yrityksille konkreettisia ratkaisuja, jotka voidaan ottaa käyttöön heidän päivittäisessä toiminnassa.

 

IoT Summitissa voi tutustua end-to-end IoT-ekosysteemien pelureihin

Kilpailun voittajat julkistetaan 23.5 järjestettävässä IoT Summitissa. Äikää lupaa, että tänäkin vuonna tapahtuma kokoaa saman katon alle markkinoiden johtavat teknologiavalmistajat sekä suomalaiset IoT-osaajat ja palveluntarjoajat.

– Tänä vuonna IoT Summit keskittyy erityisesti tekoälyyn ja koneoppimiseen. Muita tärkeitä teemoja ovat tietoturva, pilvipalvelut, Edge, AR/VR/MR ja uudet sensoriteknologiat.

 

Viime vuonna IoT Summit keräsi noin 700 osallistujaa.

 

Neljättä kertaa järjestettävä maksuton tapahtuma on alusta asti kiinnostanut yrityspäättäjiä. Viime vuonna osallistujia oli noin 700 ja Äikää odottaa suurin piirtein samaa vierailijamäärää myös toukokuulle.

– Vastaavia tapahtumia on aika vähän. Velvoitamme IoT Summitin puhujia keskittymään oikeisiin asiakastoteutuksiin, joten tapahtuman pääpaino ei ole myymisessä.

 

IoT koskettaa kaikkia toimialoja

Arrow toimii noin sadassa maassa ja yrityksen liikevaihto oli viime vuonna noin 30 miljardia dollaria. Toimintaa johdetaan pitkälti maatasolla ja jokaisessa maassa on omat yhteistyökumppaninsa. Laaja verkosto on välttämätön end-to-end IoT-ratkaisun toteuttamiseksi.

Äikään mukaan Arrow onkin maailman ainoa teknologiajakelija, jolla on kaikki IoT-ketjuun tarvittavat osat.

– Tuote- ja palveluvalikoimaamme kuuluvat elektroniikan komponentit, sulautetut järjestelmät ja it-ratkaisut pilvipalveluista analytiikkaan, tietoturvaa unohtamatta. Laitteiden elinkaaren hallintaa ja kierrätystä hoitaa Arrow S-Tech, joka kerää, kunnostaa ja jälleenmyy käytettyä elektroniikkaa.

 

Tomi Äikää vastaa Arrow:n Suomen markkinoinnista.

 

Tällä hetkellä IoT-ratkaisut ovat yleisimmin käytössä teollisuudessa, rakennusalalla ja healthcare-yrityksissä. Äikää odottaa, että jo lähitulevaisuudessa se rantautuu vahvemmin myös palvelubisnekseen.

– IoT on uimassa sisään perinteisiin toimistoympäristöihin. Niissä mietitään koko ajan enemmän sitä, miten verkkoon yhdistettyjä laitteita saadaan liitettyä osaksi työympäristöä. Palveluistuminen on megatrendi kaikilla toimialoilla ja asiakkaat haluavat entistä useammin maksaa kuukausilaskutteisesti palvelun todelliseen käyttöön perustuen. Moni yritys on alkanut viemään toimintaansa tähän suuntaan, minkä seurauksena myös IoT-ratkaisujen kysyntä tulee kasvamaan.

 

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan Arrow Proof-of-Value-kilpailuun ja IoT Summit-tapahtumaan.

 

Arrow ECS:n Ite wiki-profiili

Arrow ECS:n kotisivut

 

Muita julkaisuja

Veera Kujansuu - Liiketoiminnan digitalisointi
Duuers kehitti digitaalisen palvelun tarjousten tekemiseen ja koko tarjousprosessin läpivientiin
Suvi Lindström - Ohjelmistokehitys
Tilaajan ja toimittajan tiimityö auttaa ohjelmistoprojektin onnistuneesti maaliin
Johannes Puro - Digitaaliset alustat
Alustatalous on minkä tahansa yrityksen ulottuvilla – näin digitaalinen alusta nousi liiketoiminnan keskipisteeksi
Johannes Puro - Digimarkkinointi
Mitä digimarkkinointi oikein on ja miten sillä voi tehdä kannattavaa bisnestä?
Johannes Puro - Palkat
Ohjelmistoalan palkkatutkimus: kuka tienaa eniten, myynti, konsultit, kehittäjät, johtajat vai markkinointi?
Suvi Lindström - Esineiden internet
Wapice rakensi IoT-Ticketistä esineiden internetin Officen – tuotekehitykseen on panostettu parhaimmillaan yli miljoona vuodessa
Johannes Puro - Verkkopalveluiden saavutettavuus
Saavutettavuusdirektiivi astuu voimaan – Verkkosivujen saavutettavuuteen panostaminen kannattaa
Johannes Puro - Emojit
Suomi ottaa emojit virallisesti käyttöön ensimmäisenä maailmassa – Emojivastainen mielenosoitus äityi väkivaltaiseksi Korsossa
Johannes Puro - Liiketoiminnan kansainvälistyminen
Näin Suomen ja Ruotsin bisneskulttuurit eroavat toisistaan – Ruotsalainen ohjelmistotalo oppi, että Suomessa käydään suoraan asiaan
Lataa lisää