logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

30 miljardin liikevaihtoon yltävän Arrow:n Proof-of-Value -kilpailu haastaa yrityksiä etsimään IoT:stä ratkaisua liiketoiminnan ongelmiin

15.4.2019 - Suvi Lindström - IoT Summit 2019

Kilpailun voittajat julkistetaan toukokuussa neljättä kertaa järjestettävässä IoT Summit-tapahtumassa.

Maailman suurimpiin teknologiajakelijoihin lukeutuva Arrow järjestää suomalaisyrityksille kilpailun, jonka voittajat pääsevät asiantuntijatiimin kanssa etsimään ratkaisua johonkin liiketoimintansa ongelmaan.

– Ajatus Arrow Proof-of-Value -kilpailusta syntyi alkuvuodesta. Haluamme tarjota osana IoT:hen liittyvää toimintaamme yrityksille mahdollisuuden toteuttaa maksutta Proof-of-Value -projekteja, Arrow:n Suomen markkinoinnista vastaava Tomi Äikää kertoo.

Kilpailuun osallistuminen on helppoa. Hakemuksessa tulee kertoa millaista haastetta, ongelmaa tai kehityskohdetta tuella lähdettäisiin työstämään. Äikää kertoo hakemusvaiheen ainoan kriteerin olevan se, että ratkaisussa olisi mahdollista hyödyntää teknologiaa ja sen avulla saavuttaa parempi toimintamalli.

– Arvioinnissa otetaan huomioon ennen kaikkea se, miten paljon ongelman ratkaiseminen hyödyttäisi tuen saajan liiketoimintaa. Valitsemme kolme voittajaa, joiden projektit toteutetaan Arrow:n kumppaniverkostoista kootun tiimin avustuksella. Tuemme myös rahallisesti rakennuspalikoiden, kuten antureiden ja sensoreiden, hankintaa. Tämä on loistava tilaisuus heittää ammattilaisille pureskeltavaksi vaikkapa jokin datan keruulla ratkaistava haaste.

Äikää kertoo, että tällä kertaa kilpailu on suunnattu vakaalla pohjalla oleville pk-sektorin yrityksille.

– Toivomme hakemuksia keskisuurista yrityksistä, joiden liikevaihto on 10 miljoonasta ylöspäin. Tavoitteenamme on kilpailun kautta tarjota yrityksille konkreettisia ratkaisuja, jotka voidaan ottaa käyttöön heidän päivittäisessä toiminnassa.

 

IoT Summitissa voi tutustua end-to-end IoT-ekosysteemien pelureihin

Kilpailun voittajat julkistetaan 23.5 järjestettävässä IoT Summitissa. Äikää lupaa, että tänäkin vuonna tapahtuma kokoaa saman katon alle markkinoiden johtavat teknologiavalmistajat sekä suomalaiset IoT-osaajat ja palveluntarjoajat.

– Tänä vuonna IoT Summit keskittyy erityisesti tekoälyyn ja koneoppimiseen. Muita tärkeitä teemoja ovat tietoturva, pilvipalvelut, Edge, AR/VR/MR ja uudet sensoriteknologiat.

 

Viime vuonna IoT Summit keräsi noin 700 osallistujaa.

 

Neljättä kertaa järjestettävä maksuton tapahtuma on alusta asti kiinnostanut yrityspäättäjiä. Viime vuonna osallistujia oli noin 700 ja Äikää odottaa suurin piirtein samaa vierailijamäärää myös toukokuulle.

– Vastaavia tapahtumia on aika vähän. Velvoitamme IoT Summitin puhujia keskittymään oikeisiin asiakastoteutuksiin, joten tapahtuman pääpaino ei ole myymisessä.

 

IoT koskettaa kaikkia toimialoja

Arrow toimii noin sadassa maassa ja yrityksen liikevaihto oli viime vuonna noin 30 miljardia dollaria. Toimintaa johdetaan pitkälti maatasolla ja jokaisessa maassa on omat yhteistyökumppaninsa. Laaja verkosto on välttämätön end-to-end IoT-ratkaisun toteuttamiseksi.

Äikään mukaan Arrow onkin maailman ainoa teknologiajakelija, jolla on kaikki IoT-ketjuun tarvittavat osat.

– Tuote- ja palveluvalikoimaamme kuuluvat elektroniikan komponentit, sulautetut järjestelmät ja it-ratkaisut pilvipalveluista analytiikkaan, tietoturvaa unohtamatta. Laitteiden elinkaaren hallintaa ja kierrätystä hoitaa Arrow S-Tech, joka kerää, kunnostaa ja jälleenmyy käytettyä elektroniikkaa.

 

Tomi Äikää vastaa Arrow:n Suomen markkinoinnista.

 

Tällä hetkellä IoT-ratkaisut ovat yleisimmin käytössä teollisuudessa, rakennusalalla ja healthcare-yrityksissä. Äikää odottaa, että jo lähitulevaisuudessa se rantautuu vahvemmin myös palvelubisnekseen.

– IoT on uimassa sisään perinteisiin toimistoympäristöihin. Niissä mietitään koko ajan enemmän sitä, miten verkkoon yhdistettyjä laitteita saadaan liitettyä osaksi työympäristöä. Palveluistuminen on megatrendi kaikilla toimialoilla ja asiakkaat haluavat entistä useammin maksaa kuukausilaskutteisesti palvelun todelliseen käyttöön perustuen. Moni yritys on alkanut viemään toimintaansa tähän suuntaan, minkä seurauksena myös IoT-ratkaisujen kysyntä tulee kasvamaan.

 

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan Arrow Proof-of-Value-kilpailuun ja IoT Summit-tapahtumaan.

 

Arrow ECS:n Ite wiki-profiili

Arrow ECS:n kotisivut

 

Muita julkaisuja

Veera Kujansuu - Startupit
7 lupaavinta terveyden ja hyvinvoinnin startupia Suomesta
Suvi Lindström - Drone Olympics 2019
Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa
Suvi Lindström - Autot
Suosituimmat automerkit Länsiväylällä
Veera Kujansuu - Digitalisaatio
Suomi on EU:n DESI-digitalisaatiovertailun ykkönen
Suvi Lindström - Internetin trendit
Top 6 internet-trendit 2019 by Mary Meeker
Daniel Pakkala - Digitalisaatio
Digitalisaation uudet ulottuvuudet – digitalisaation vastuut, vaikutukset ja rajoitteet monimutkaistuvat uusien teknologioiden myötä
Suvi Lindström - Digiarvoa 2019
Digiarvoa 2019-kilpailussa etsitään ideoita Suomen digitaalisen tulevaisuuden rakentamiseksi
Suvi Lindström - Digibarometri 2019
Digibarometri 2019: Suomi sijoittui jälleen vertailun kolmanneksi
Veera Kujansuu - SHIFT 2019
Ääripäitä yhdistelevä SHIFT käynnistää bisnessyksyn
Lataa lisää