It-konsultointiyritys CGI on tehnyt yli 400 miljoonan euron ostotarjouksen konsulttitalo Acandosta.

Acando on it-alan ja konsultoinnin asiantuntijayritys, jolla on yhteensä yli 2 100 asiantuntijaa Ruotsissa, Norjassa, Saksassa, Suomessa ja Latviassa.

Vuonna 1976 perustettu CGI kertoo olevansa yksi maailman suurimmista it- ja liiketoimintakonsultoinnin palveluyhtiöistä. Yritys toimii 40 maassa ja työllistää noin 70 000 ihmistä.

CGI on tarjonnut Acandon osakkeista 41,45 Ruotsin kruunua per osake. Tarjous on kokonaisarvoltaan noin 4,32 miljardia Ruotsin kruunua, joka on noin 406,9 miljoonaa euroa. Acandon hallitus suosittelee osakkeenomistajille CGI:n tarjouksen hyväksymistä.

CGI kertoo pyrkivänsä vahvistamaan jalansijaansa muun muassa teollisuuden ja kaupan alan sekä julkishallinnon palveluissa erityisesti strategisen konsultoinnin ja digitaalisten palveluiden kehittämisen alueilla.

”Tarjous Acandon kanssa yhdistymisestä on meille investointi paikallisen palvelukykymme kehittämiseen myös Suomessa”

“Yksi CGI:n strategisista perusperiaatteista on läheisyys asiakkaisiin. Tänä päivänä asiakkaat odottavat yhä laaja-alaisempaa kyvykkyyttä auttaa heitä toiminnan tehostamisessa ja kasvun rakentamisessa. Tarjous Acandon kanssa yhdistymisestä on meille investointi paikallisen palvelukykymme kehittämiseen myös Suomessa”, kertoo CGI Suomen toimitusjohtaja Leena-Mari Lähteenmaa.

 

CGI:n Ite wiki-profiili
CGI:n verkkosivut