Teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slush huipentui tänäkin vuonna Slush 100 pitchauskilpailun finaaliin, jonka voiton vei Meeshkan.

Voittajayritys haluaa tarjota asiakkailleen nopean ja resurssitehokkaan tavan testata ja kouluttaa koneoppimismalleja. Slackissa toimivan työkalun avulla käyttäjä voi helposti aikatauluttaa ja seurata kaikkia koneoppimistöitään. 

– Koneoppimisen hyödyntäminen yleistyy kiihtyvällä tahdilla. Meeshkan on maailman ensimmäinen interaktiivinen koneoppimissovellus erityisesti deep learning -projekteihin, Mike Solomon sanoi finaaliesityksessään.

Meeshkanin asiakkaisiin ja partnereihin lukeutuvat muun muassa AWS ja Udemy.

 

Meeshkanin CEO Mike Solomon sanoi finaaliesityksessään, että koneoppimiseen erikoistuneille insinööreille on työmarkkinoilla valtava kysyntä. Kuva: Slushmedia/Tanu Kallio

                             

Tuomariston puheenjohtaja Rebecca Lynn kertoi, että voittajan valinnassa painotettiin ensisijaisesti sitä, kuinka nopeasti yrityksellä on mahdollisuus päästä laajemmille markkinoille ja kasvattaa asiakaskuntaansa.     

Slush 100 -kilpailu kiinnosti startupeja tänäkin vuonna. Järjestäjän mukaan siihen vastaanotettiin yli 1000 hakemusta 60 eri maasta. Kilpailu alkoi maanantaina alkukarsinnoilla, joihin osallistui 100 yritystä. Niistä 15 selvisi Messukeskuksessa tiistaina pidettyyn semifinaaliin.

Meeshkanin lisäksi keskiviikkoiltapäivän finaaliin tiensä olivat selvittäneet tekoälyn avulla WiFin ongelmia ratkova Lifemote Networks sekä droneja korkeiden kohteiden kunnossapitoon hyödyntävä Aerones.

 

Kansikuva: Slushmedia/Samuli Pentti