Suomen Partiolaiset on maamme suurin nuorisojärjestö, johon kuuluu 65 000 partiolaista 760 partiolippukunnassa eri puolella Suomea. Partiossa tehdään nykyään noin 3 miljoonaa tuntia vapaaehtoistyötä vuodessa.

Viime aikoina digitalisaatio on näkynyt vahvasti myös partiolaisten toiminnassa.

– Olemme kahden viime vuoden aikana kehittäneet aktiivisesti kykyämme ja valmiuttamme hyödyntää digitaalista mediaa ja teknologiaa partion harrastus- ja vapaaehtoistoiminnassa, hallintopäällikkö Mikko Lehtonen kertoo.

Tätä kehitystyötä edistämään ja tukemaan Suomen Partiolaisissa etsitään nyt digitaalisten ratkaisujen suunnittelijaa.

– Toivoisimme hakijoita, joilla on vähintään parin vuoden työkokemus digi- ja tietohallintotehtävistä sekä rohkea asenne kehittää niin omaa työtä kuin koko työyhteisön osaamistakin.

– Haluamme kehittää partion digitaalisia palveluja aiempaa ketterämmin sekä hyödyntää esimerkiksi avointa dataa ja vapaaehtoistemme osaamista nykyistä enemmän, Suomen Partiolaisten hallituksen jäsen Jyri-Petteri Paloposki täydentää viitaten suunnittelijan työn tavoitteisiin ja tehtäviin järjestössä.

 

”Haluamme kehittää partion digitaalisia palveluja aiempaa ketterämmin sekä hyödyntää esimerkiksi avointa dataa ja vapaaehtoistemme osaamista nykyistä enemmän”

 

Lehtonen kertoo, että tehtävä on uusi ja valittu henkilö pääsee heti aluksi suunnittelemaan partion tietojärjestelmäkokonaisuuden kehittämissuunnitelman. Se on myös uuden suunnittelijan lähivuosien tärkein työväline.

Toinen merkittävä tehtävä liittyy ensi vuonna julkaistavaan partio -ohjelmasovellukseen:

– Uusi suunnittelija valmentaa tämän kehitysprojektin tekijöitä ja varmistaa, että projekti saadaan valmiiksi.

Partiossa arvostetaan suunnitelmallista, mutta rentoa työotetta eikä uusi suunnittelija missään nimessä jää kehitystyön kanssa yksin.

– Suunnittelijan lähin kumppani työssä on partion vapaaehtoisista asiantuntijoista koostuva digi- ja muotoiluryhmä, jolla on huomattava määrä konseptointi-, palvelumuotoilu- ja viestintäosaamista. Lisäksi tukena on koko noin 30 hengen organisaatio Helsingin Töölössä.

Partion missiona on edistää lasten harrastustoimintaa ja ehkäistä syrjäytymistä. Lehtosen mukaan järjestötyön ei tarvitse olla uudelle suunnittelijalle entuudestaan tuttua. Pääasia, että hän jakaa yhteisen arvomaailman.

– Haluamme, että jokaisella lapsella tai nuorella on paikka, johon kuulua ja jossa solmia uusia ystävyyssuhteita sekä kokea uusia asioita ystävien kanssa.

 

Kiinnostuitko? Katso tästä tarkemmat tiedot työpaikasta sekä hakuohjeet.

 

Kansikuva: Suomen Partiolaiset/Susanna Oksanen