Teknologiatalo Eficode järjestää joulukuussa DEVOPS 2018 -konferenssin jo kolmatta kertaa. Tapahtuma pidetään Helsingin Jätkäsaaren Hotel Clarionissa 13-14.12.

Tapahtuma tarjoaa mielenkiintoista sisältöä digitaalisen liiketoiminnan parissa työskenteleville niin ohjelmointi- kuin bisnesnäkökulmastakin.

Tapahtuma tarjoaa mielenkiintoista sisältöä digitaalisen liiketoiminnan parissa työskenteleville niin ohjelmointi- kuin bisnesnäkökulmastakin.

– Lähdimme kehittämään omaa tapahtumakonseptia kolmisen vuotta sitten. Ensimmäinen devops-konferenssimme järjestettiin vuonna 2016. Nyt tapahtuma on lajissaan Euroopan suurimpia, kertoo Eficoden kaupallinen johtaja Heikki Hämäläinen.

Muutamia pienempiä oheistapahtumia on järjestetty myös Kööpenhaminassa ja Tukholmassa.

– DEVOPS 2018 -tapahtuman tarkoituksena on tarjota pysähtymiskohta siihen, mitä devops-genressä on meneillään. Tähtäimessä on viedä toimialaa eteenpäin, ja tervetulleita ovat kaikki nekin, joiden kanssa saatamme toisessa yhteydessä olla kilpasilla, painottaa Hämäläinen.

Hämäläisen ja Eficoden tavoite kenttää yhdistävästä tapahtumasta on onnistunut yhteistyökumppaneiden valossa hyvin. Tapahtuman pääyhteistyökumppani on pilvipalveluita tarjoava Alibaba Cloud. Platinasponsorina tapahtumassa on Microsoft, kultasponsorina Elisa ja hollantilais-amerikkalainen XebiaLabs. Muita yhteistyökumppaneita ovat influxdata, Atlassian, Nordicmind, Sonatype, Suse, Redis Labs ja Puppet.

Puhujalistassa mielenkiintoisia kansainvälisiä nimiä

Konferenssin teemat ja rakenne on valittu kävijäpalautteeseen, analytiikkaan sekä alan yritysten näkemyksiin perustuen. DEVOPS 2018 painottuu neljään aiheeseen, joita ovat koneoppimisen ja tekoälyn rooli devopsin parissa, DevSecOpsin ja kyberturvallisuuden rooli, serverless-maailma ja organisaatioiden omat kehitystarinat niiden devops-matkalla.

 

 

Uutuutena tapahtumassa ovat alaan liittyvät nuoret kasvuyritykset, jotka tarjoavat näkökulmia siihen, mitä DevOpsin ympärillä tapahtuu startup-maailmassa. Muun muassa Yhdysvalloissa 2015 perustettu Abstract esittelee suunnittelutiimeille suunnatun projektityökalunsa, mikä mahdollistaa suunnittelijoiden paremman yhteistyön. Tänä keväänä perustettu Aito puolestaan esittelee tietokannat ja tekoälyn yhdistävän palvelunsa mikä lanseerataan juuri ennen DEVOPS 2018 tapahtumaa.

Tapahtuman puhujalista sisältää useita mielenkiintoisia kansainvälisiä esiintyjiä.

 

 

– Puhumassa on muun muassa paljon mielenkiintoa herättäneen Sophia-robotin taustalla olevan Hanson Robotics -yrityksen chief scientist Ben Goertzel. Sophia on humanoidirobottien kärkeä ja vieraillut myös Suomessa. Goertzel tarjoaa kurkistuksen Sophian ihmisenkaltaisen toiminnan takana piilevään softaan, Hämäläinen kertoo.

Sophia on humanoidirobottien kärkeä ja vieraillut myös Suomessa. Goertzel tarjoaa kurkistuksen Sophian ihmisenkaltaisen toiminnan takana piilevään softaan.

Muista puhujista esimerkiksi Forresterin Diego Lo Giudice puhuu tekoälyn roolista ohjelmistokehityksessä, tekoälyn professori Jussi Rintanen Aalto-yliopistosta kertoo siitä, miten tekoälyvetoista ohjelmistokehitystä viedään eteenpäin ja yrityspuolelta energiayhtiö E.ON SEn Alexander Alten-Lorenz esittelee yrityksen DevOps-transformaatiotarinaa.

Mielenkiintoisten puhujien lisäksi konferenssikävijät pääsevät tehostamaan osaamistaan kahdeksassa Eficoden kumppanien vetämässä workshopissa.

– Olemme lisänneet kävijäpalautteen pohjalta huomattavasti hands on-tyyppisten workshopien osuutta, kertoo Heikki Hämäläinen.

Millaiselle kävijälle DEVOPS 2018 sopii?

– Tulevaisuudessa kaikki on koodia, ja kaikista yrityksistä tulee yhä ohjelmistovetoisempia. Siksi ohjelmaan on koottu monipuolisesti sisältöä vastaten organisaatioiden liiketoimintahaasteisiin. Tekniselle väelle tarjoamme tapahtuman kumppaneiden kanssa erityisesti workshopeja ja johtotasolle näkemystä alan huipuilta kuinka hyödyntää tekoälyä päätöksenteossa, Hämäläinen tiivistää.

Olitpa sitten bisnes- tai tech-puolen tekijä, DEVOPS 2018 lupaa tarjota uusia ajatuksia sekä ymmärrystä siitä, missä teknologiamaailma tällä hetkellä liikkuu ja mitä mahdollisuuksia DevOps-menetelmät tarjoavat oman liiketoiminnan kasvattamiseen.

Konferenssipäivät on jaettu talouskeskeisempään “Business values of DevOps” -torstaihin ja ohjelmointipainotteisempaan “Deep dive to DevOps” -perjantaihin. Kahden päivän lippu kustantaa 599 euroa.

 

Devops 2018 verkkosivut
Rekisteröidy tapahtumaan