IBM ostaa Redhatin yhdessä aikamme merkittävimmistä teknologiayrityskaupoista. IBM maksaa linux-ohjelmistotalosta 60 prosentin ylihinnan, jolloin kauppahinta nousee 34 miljardiin dollariin.

IBM ja RedHat ovat yhteistyökumppaneita vuosien ajalta esimerkiksi yrityskäyttöön soveltuvien Linux-ratkaisujen kehittämisen saralta. IBM lupaa säilyttää RedHatin pääkonttorin Pohjois-Carolinassa sekä sen brändin ja toimintatavat.

Kaupan myötä IBM:stä tulee maailman suurin hybridipilvipalvelujen tarjoaja.

IBM:n hallituksen puheenjohtaja Ginni Rometty tituleerasi kauppaa pilvipalvelumarkkinoiden “game changeriksi”. Sen myötä IBM:stä tulee maailman suurin hybridipilvipalvelujen tarjoaja. Kauppa edistää IBM:n pyrkimystä kahmia itselleen suurempaa osuutta 180 miljardin dollarin pilvipalvelumarkkinoista, joissa se kilpailee esimerkiksi Googlen, Microsoftin ja Amazon Web Servicesin kanssa.

Kauppa hyödyttää sekä IBM:ää että RedHatia. IBM saa itselleen huomattavaa osaamista pilvipalveluissa ja avoimessa lähdekoodissa, sekä privaattidatakeskuksia ja julkisia pilviratkaisuja. RedHat pääsee hyödyntämään IBM:n massiivista myyntiverkostoa.

Kaupalle on saatava vielä osakkeenomistajien hyväksyntä, jonka odotetaan valmistuvan ensi vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.