Suomalainen startup-yritys Varjo on kerännyt sijoittajilta 31 miljoonaa dollaria eli noin 27 miljoonaa euroa pääomarahoitusta.

Vuonna 2016 perustettu helsinkiläisfirma aikoo tuoda markkinoille ennennäkemättömän tarkkaresoluutioiset VR-lasit. Yhtiön mukaan heidän lasinsa kykenevät noin 20 kertaa tarkempaan kuvaan kuin nykyiset kuluttajakäyttöön tarkoitetut virtuaalitodellisuuslasit.

Helsinkiläisfirma aikoo tuoda markkinoille ennennäkemättömän tarkkaresoluutioiset VR-lasit.

Varjon taustalta löytyy monia entisiä Nokian ja Microsoftin työntekijöitä. Yhtiön toimitusjohtaja Urho Konttori työskenteli aiemmin 15 vuoden ajan Nokian ja Microsoftin tuotekehityksessä.

Varjo ei suuntaa laitteitaan kuluttajamarkkinoille, vaan yrityskäyttöön, esimerkiksi teollisuuden insinöörien ja suunnittelijoiden työn avuksi.

 

 

Kohderyhmänä Varjon VR-headsetin käyttöön ovat esimerkiksi simulaatio- ja harjoittelukohteet, autoilu ja ilmailu, arkkitehtuuri, teollisuus, insinöörityö ja rakentaminen. Aiemmin VR-lasien rakeinen kuva on ollut esteenä lupaavan teknologian hyödyntämiselle ammattilaisten vaativassa käytössä.

Aiemmin VR-lasien rakeinen kuva on ollut esteenä lupaavan teknologian hyödyntämiselle ammattilaisten vaativassa käytössä.

Varjo on löytänyt tuekseen jo joukon vaikuttavia yhteistyökumppaneita, kuten Airbus, Audi, BMW, Volkswagen ja Lilium. Ensimmäinen erä virtuaalitodellisuuslaseja toimitettiin Varjon kumppaneille touko-kesäkuun vaihteessa. Tästä saadun palautteen pohjalta laitteen kehitystyötä on jatkettu, ja tuote ollaan tuomassa varsinaisesti markkinoille vuoden lopussa.

Lasien hinta tulee olemaan 5000-10000 euroa.

Ensi vuonna laseihin on yhtiön mukaan tulossa lisälaite, joka lisää niihin AR- eli augmented reality -ominaisuuden.

Uuden rahoituskierroksen pääsijoittaja on brittiläinen Atomico. Ruotsalaisen Skype-miljonääri Niklas Zennströmin perustama rahasto keskittyy eurooppalaisiin teknologiayrityksiin. Toinen suursijoittaja on saksalaisen Siemensin Next47 -sijoitusyhtiö. Mukana ovat myös alkuvaiheessa sijoittaneet suomalainen Lifeline Ventures ja ruotsalainen EQT Ventures.

 

Katso videolta, kun Varjon toimitusjohtaja Urho Konttori esittelee yhtiön vr-laseja: