Cyborg-artisti Neil Harbisson, joka on liittänyt päähänsä antennin, lukeutuu Mindtrekin kattavaan esiintyjäkaartiin.

Mindtrek on jo 20. kertaa Tampereella järjestettävä teknologiakonferenssi jonka teemoina ovat tänä vuonna IoT, Smart City ja Virtuaalitodellisuus. Teknologiatapahtuman yläotsikkona on ollut jo pitkään avoimuus ja open source. Mindtrekin slogan viittaakin avarakatseisuuteen ja kehottaa kävijälle: ”Open your mind!”

Mindtrek tarjoaa vierailijoille uniikin kokonaisuuden teknologiaa, innovaatioita ja mahdollisuuksia verkostoitua tavoitteenaan edistää uudenlaisen innovaation ja liiketoiminnan syntymistä tulevaisuudessa. Mindtrekissa ohjelmaa pyörii kaiken kaikkiaan neljässä salissa ja lisäksi workshop-tiloissa, joiden lisäksi Tampere-talo tarjoaa loistavat puitteet yritysten esittelyille ständeillä, sekä verkostoitumiselle saleissa ja ravintolassa.

Neil-Harbisson

Vuonna 2016 Mindtrek kasvaa suurten tapahtumien kokoluokkaan Tampere-taloon ja ja esittelee kattavan joukon mielenkiintoisia esiintyjiä. Näihin lukeutuu maailman ensimmäinen Cyborg Neil Harbisson, jonka päähän on asennettu antenni. Harbisson syntyi harvinaisen värisokeuden kanssa, josta johten hän näkee maailman mustavalkoisena. Antenninsa avulla Harbisson voi aistia erilaisia valon taajuuksia, kuten muille näkymätöntä infrapunasäteilyä ja mm. ottaa vastaan puheluita suoraan päähänsä!

Vuoden 2015 Mindtrekin tunnelmia

Vuoden 2015 Mindtrekin tunnelmia

Harbissonin lisäksi laajaan ohjelmaan lukeutuu jo nyt mielenkiintoisia nimiä niin julkisen sektorin päättäjistä, teknologiakentästä kuin start-up-maailmastakin.

Älykäs kaupunki-teema vetää kaupunginjohtajat ja poliitikot Mindtrekiin

Suomen suurimpien kaupunkien johto osallistuu Mindtrekiin, sillä paikalle on tulossa Suomen merkittävimmät kaupunginjohtajat, eli Helsingin Jussi Pajunen, Espoon Jukka Mäkelä, Tampereen Anna-Kaisa Ikonen, Turun Aleksi Randell ja Oulun Matti Pennanen.

Älykäs-kaupunki

Myös kärkipään poliitikkoja on osallistumassa tapahtumaan ja mm. Liikenne- ja Viestintäministeri Anne Berner ja Europarlamentikko Sirpa Pietikäinen esiintyvät tapahtumassa.

Liikenne-ja viestintäministeriö

Teknologiakentän esiintyjiin lukeutuvat Dr. Hong Sheng Chiong uudesta Seelannista, joka työskentelee silmäsairauksien ehkäisemiseksi globaalisti teknologian keinoin. MariaDB Foundationin perustaja Monty Widenius puolestaan on osuva lisä Mindtrekiin, sillä tapahtuman historia nivoutuu ylätasolla Open Source teeman ympärille.

Technology-conference

Mindtrekin puhujista Jan Wildeboer on tunnettu esiintyjä ja Red Hatin open source evangelista ja lobbaaja. Puhuja, kirjailija ja kolumnisti Petteri Järvinen on puolestaan noussut näkyväksi tietoturva-asiantuntijaksi Suomessa.

Mindtrekin IoT event jakautuu kahteen päivään – ite wiki ja FIMA järjestävät IoT eventin

ite wiki ja FIMA (Forum for Intelligent Machines) ovat mukana organisoimassa vuoden 2016 Mindtrekin IoT Eventiä tapahtuman pääjärjestäjä COSSin kanssa.

Open-source-kehitys

Tampere-talo ja Mindtrekin IoT Event tarjoavat loistavan mahdollisuuden koota yhteen osaajia Teollisen internetin ja IoT:n ympäriltä ja Mindtrekin muut teemat tukivat hyvin IoT:tä aihepiirinä.

IoT eventin ohjelma jakautuu kahdelle päivälle.

Maanantaina 17.10 pidetään digitaalisen innovaation kehitttäjien päivä, jolloin paikalle kutsutaan erityisesti palvelumuotoilusta, digitaalisista palveluista ja liiketoimintamalleista, sekä start-up sovelluskehityksestä kiinnostuneita tekijöitä. Digitaalisen innovaation kehittäjien päivän ohjelma alkaa verkostoitumistilaisuudella, jonka tavoitteena on tuoda kaikkien osallistujien piiriin iso joukko uusia kontakteja.

Digitaalisen innovaation kehittäjien päivä jatkuu Workshopilla, jonka aiheena on ”miten kehittää tehokkaasti digitaalisia innovaatioita?”.

Workshopia tulee vetämään Cannesin kultaisella leijonalla palkittu Start-up kiihdytämisen ammattilainen Samuli Tivinen Boonilta, sekä Mikael Hautala, jonka Industryhack-konsepti on luonut suoranaisen hackathon boomin Suomen teollisuuteen. Lisäksi yli tuhannen it- ja sovelluskehitys-yrityksen ekosysteemin rakentanut, ite wikin Johannes Puro tuo workshopiin parhaita oppeja laajalta verkostoltaan.

Digital-innovation-developers

Workshopin tavoitteena on päästä kiinni tehokkaaseen digitaalisen innovaation toteuttamiseen ja ideoida uusia konsepteja nopeammin konkreettisiin toteutuksiin pääsemiseksi. Hautala ja Tivinen on kutsuttu tapahtumaan nimenomaan siksi, että heidän konsepteillaan on näyttöjä erittäin nopeasta digitaalisen innovaation kehittämisestä.

Internet of things day kokoaa teollisen internetin osaajat yhteen

Tiistaina 18.10 IoT eventissä keskitytään asioiden internetiin ja päivän yläotsikkona on Internet of things day.

IoT event rakentuu IoT talks-esiintymisistä,  IoT-paneelista, verkostoitumistilaisuudesta, sekä workshopista.
Esiintymisistä on tässä kohdassa varmistunut Forum for Intelligent Machinesin Antti Sirenin esitys FIMAn toiminnasta, tilasta ja tulevaisuuden kehityksistä. FIMA rakentaa toimintamalleja jäsenistönsä kanssa edistääkseen älykkyyttä ja automatiikkaa teollisuuden ja työkoneiden kentässä Suomessa.

IoT-Internet-of-things-even

IoT Workshopia tulee vetämään tekniikan tohtori Kai Salminen Hermia Groupilta otsikkonaan ”Industry 4.0 – Open your mind to “Robot Revolution” and related new business”. Workshopin tavoitteena on rakentaa ymmärrystä I4.0 teollisesta platformista ja siitä, mitä se tarkoittaa liiketoimintapotentiaalin kilpailudeun kannalta suomalaisille yrityksille.

Sekä digitaalisen innovaation kehittäjien päivän, että Internet of things dayn verkostoitumistilaisuudet pidetään omalla IoT-alueellaan, joka rakennetaan tapahtumaa varten.

Laittakaa siis 17.-18.10.2016 päivät kalenteriin ja varatkaa liput Mindtrekiin samantien, sillä luvassa on erittäin mielenkiintoinen tapahtuma!

Tutustu ohjelmaan ja esiintyjiin tarkemmin osoitteessa  http://www.mindtrek.org/2016/

Osta liput osoitteesta http://www.mindtrek.org/2016/registration/ 

Mindtrekin IoT-eventiin haetaan myös yritys-sponsoreita, jotka pääsevät mukaan esiintymään Mindtrekiin, saavat esityksistään striimit ja videojulkaisut sekä Youtubessa, että ite wikin blogissa, pääsevät isännöimään verkostoitumistapahtumia IoT alueelle, saavat näkyvyyden Mindtrekin sivuilla ja lippupaketin sekä  Mindtrekiin että illallistapahtumaan. Lisätiedot sponsoripaketista Johannes Purolta, 040 726 2656 johannes.puro at itewiki.fi.