”Suomi ryömii!” toistetaan punk-bändi Eppu Normaalin vuonna 1978 julkaiseman saman nimisen kappaleen kertosäkeessä. Tänään hokema on iltapäivälehtien, hallituksen tiedotustilaisuuksien ja monien asiantuntijoiden perusteella ajankohtaisempi kuin aikoihin – digimuutos koskettaa meitä kaikkia suomalaisia: yksityisiä yrityksiä ja julkisia organisaatioita, työntekijöitä ja työnantajia.

 

Digimuutos tai digitaalinen transformaatio, kuten sitä kansainvälisesti kutsutaan, on mantra, joka on saavuttanut hypetyksessä jo niin kovat kierrokset, että kulahtamisen vaara vaanii sen käyttäjää samaan tapaan kuin ”Asiakas on kuningas” ja ”Ajasta ja paikasta riippumaton” termeille on käynyt. Vaaran voi välttää siirtymällä ”miksi digimuutos on niin merkittävä asia” -näkökulmasta ”miten digimuutos toteutetaan” -näkökulmaan.

 

”Nyt on aika siirtyä määrittelystä toimeenpanoon!”

 

Aloita visiosta

 

Tässäkin työssä, kuten kaikissa suurissa murroksissa, muutoksen tavoiteen ymmärtäminen, kuvaaminen ja kommunikointi on yksi onnistumisen kannalta tärkemimmistä asioista. Asia, johon koko organisaatio, sidosryhmät ja sponsorit tähtäävät ja, jota toistetaan pyhän sakaran omaisesti sekä sisäisessä että ulkoisessa viestinnässä.

 

Organisaation nykytilaa, prosesseja ja tietojärjestelmäarkkitehtuuria voidaan kuvata loputtomiin, mutta hedelmällisempää on määrittää askeleet, joilla tavoitteeseen päästään. Olennaista on kysyä:

 

  • Mitä kehitetään ja miten?
  • Mitä pitää muuttaa?

 

Yllä oleviin kysymyksiin vastaaminen vaatii organisaation nykytilan ymmärtämistä, mutta painopiste on tavoitteen kuvaamisessa ja siinä mitä pitäisi tehdä. Paraskaan visio ei kanna pitkälle jos sitä ei viedä toteutuksen asteelle!

 

suomi_ryömii2

Käynnistä kehitysprojekti

 

Digimuutos on jatkuva prosessi vaikka ensimmäinen vaihe kannattaa projektoida. Näin saadaan nopeita tuloksia ja työ ripeästi liikkeelle. Digitaalisen transformaation käynnistävä projekti auttaa lisäksi tunnistamaan muutoksen kohteita ja vaikutuksia:

 

  • Mihin tietoihin, prosesseihin ja palveluihin muutos kohdistuu?
  • Mihin liiketoimintamallin muutos (perinteisestä digitaaliseen) vaikuttaa?

 

Muutoksen kohteiden ja vaikutusten tunnistamisen jälkeen on helpompi laittaa kädet saveen ja alkaa ns. oikeisiin töihin. Käytännön työlista saadaan ottamalla visio lähtökohdaksi ja järjestelemällä hanke- ja projektisalkku tukemaan tätä johtotähteä.

 

”Digitaalinen transformaatio ei ole yksittäinen irrallinen projekti vaan toiminnan kokonaisvaltaisen kehittämisen mahdollistava kokonaisuus”

 

Verkostoidu yli toimialarajojen

 

Monet suomalaiset yritykset ja organisaatiot ovat jo täysillä mukana digitaalisessa transformaatiossa, koska koko yhteiskuntaa ravistelevat voimat ovat pakottaneet toisia toimialoja muuttumaan nopeammin ja aikaisemmin. Eri organisaatioiden ja toimialojen välillä on kuitenkin valtavasti eroja.

 

Edellävijäorganisaatioiden innovatiivisia liiketoimintamalleja tarkastelmalla ja avoimella dialogilla voidaan tunnistaa vaihtoehtoja:

 

  • Millaisia erilaisia vaihtoehtoisia keinoja on kehittää toimintaa?
  • Millaisia tuloksia erilaisilla liiketoimintamalleilla voidaan realistisesti odottaa?

 

Keskusteluyhteyden avaaminen mahdollistaa lisäksi poisoppimisen ja luopumisen vanhoista ”hyvistä” toimintatavoista.

 

Tehdään fiksummin yhdessä!

 

Loppujen lopuksi Suomi on kovin pieni maa globaalissa markkinassa, joten yksin ryöminen suljetuissa organisaatio- tai yrityspoteroissa on typerää. Parannetaan mielummin sekä yksittäisten organisaatioiden että koko kansakunnan tilaa ja autetaan toinen toistamme onnistumaan digimuutoksessa.

 

Haastan jokaisen organisaation, yrityksen, työntekijän ja johtajan verkostoitumaan oman mukavuusalueen ja toimialan ulkopuolelle. Annetaan ideoiden törmätä ja ristiinpölytetään liiketoimintamalleja – käydään avointa positiivista keskustelua ja jaetaan organisaatiokohtaisia kokemuksia rohkeasti, ennakkoluulottomasti ja arvostelua pelkäämättä!

 

timo_savolainen

 

Timo Savolainen työskentelee Advisorina Sofigatessa, jossa hän shuflaa sujuvasti sekä liiketoiminnassa että IT:ssä. Timon perustaman avoimen Digitaalinen transformaatio suomeksi LinkedIn-ryhmän tavoitteena on auttaa suomalaisia yrityksiä ja organisaatioita menestymään digimuutoksessa nyt ja tulevaisuudessa.

Seuraa Timoa Twitterissä

 

 

Tervetuloa mukaan Parantajiin! Parantajat ideoi digitaalisia ratkaisuja parantaakseeen yhteiskunnan ja yritysten toimintaa. Kuka tahansa saa tarjota ideaansa ite wikissä julkaistavaan parantajat-blogiin kirjoituksen muodossa. Aloita liittymällä parantajat facebook-ryhmään tai kirjoita twitteriin #parantajat hashtagillä. Kun jätät ideasi voit myös pingata parantajien ”pääsihteeriä” Perttu Ahvenaista @perttuah