Maailman eri kolkista web-designin huippuja Helsinkiin koostaneelle booncon PIXELSille verkkopalveluiden suunnittelu merkitsee enemmän, kuin vain tyylikkäitä kotisivuja.

Verkkodesignin suunnitteleminen osaavan sparraajan kanssa laittaa yritykset jäsentämään digitaalista toimintaansa kokonaisuudessaan.

 

Booncon PIXELSin kulttuuri huokuu kansainvälisyyttä: Yritys on koostanut Annankadulle Web-designin huippuja ympäri maailman. Boonconin rosteriin lukeutuu tekijöitä niin Italiasta, Uudesta-Seelannista, Virosta, Turkista, Ukrainasta, Kiinasta kuin Suomestakin.

Voidaan sanoa, että tästä ryhmästä ei puutu kansainvälistä näkemystä.

Booncon-PIXELS

Booncon PIXELS työskentelee Helsingin ytimessä Annakadulla

Aalto Yliopiston verkostoissa alkunsa saaneen booncon PIXELSin osaaminen sopii täydellisesti  tsunamin tapaan kasvavaan web-design buumiin: 9 hengen tiimiin on haettu osaajia, jotka työskentelevät laadukkaan ohjelmistokehityksen, korkean käyttökokemuksen ja graafisen suunnittelun kentissä.

”Käyttökokemus muodostuu teknisen ja visuaalisen osaamisen lisäksi kyvystä ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa ja tukea sitä loppukäyttäjiä palvelevalla tavalla” jäsentää boonconin Antero Muranen.

Digitaalisten palveluiden markkinassa törmää yrityksiin, jotka hallitsevat pelkän ohjelmistokehityksen, mutta eivät käytettävyyttä. Toisaalta osa yrityksistä lähtee liikkeelle mainostoimistojen tekemiin leiskoihin perustuen.

”Käyttökokemus muodostuu teknisen ja visuaalisen osaamisen lisäksi kyvystä ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa ja tukea sitä loppukäyttäjiä palvelevalla tavalla”

Verkkopalveluiden kehityskumppania valittaessa olisikin ensisijaisen tärkeää löytää kumppani, joka kykenee tuottamaan sekä toimivaa koodia, visuaalisesti näyttävää designia, että korkeaa käytettävyyttä.

Web-projekteissa  lähdetään liikkeelle perusasioista

Kun booncon PIXELS aloittaa työskentelyn asiakasyrityksen kanssa, liikkeelle lähdetään perusasioista.

”Asiakas on saattanut tulla palaveriin tavoitteenaan toteuttaa uudet kotisivut. Sitten boonconin työpajassa aletaan miettiä perusasioita, kuten miksi nettisivut pitää uusia, mikä on yrityksen missio, mitä viilaamista brändissä on, minkälaisia asiakkaita halutaan palvella ja mikä on verkkopalvelun käyttäjän polku. Aletaan rakentamaan kuvaa siitä, mitä verkkopavelulla halutaan ja voidaan saavuttaa”, kuvaa Leeni Harmainen kehitysprosessia.

Perustavaa laatua oleva keskustelu verkkopalvelun roolista ja mahdollisuuksista on silmät avaava kokemus. Digitaalisen toimintamallin rakentaminen laittaa yritykset jäsentämään myös omia toimintaprosessejaan. Usein jäsennystyön myötä aletaan heräämään siihen, että verkkopalvelun avulla voitaisiin uudistaa oma tarjonta.

Start-up-coaches

Leeni Harmainen ja Antero Muranen työskentelevät boonconilla liiketoiminnan- ja asiakastyön rajapinnassa

”On tilanteita, joissa asiakas on toteuttanut esimerkiksi viestintästrategian hienoine graafeineen. Kun kotisivujen uudistushankketta sitten lähdetään vetämään kanssamme, kaikki voi mennä uusiksi. Autamme ihmisiä heräämään verkon mahdollisuuksiin. ”

”Lähdemme tekemään työtä usein puhtaalla maalaisjärjellä. Jos esimerkiksi asiakkaan sisäinen roolitus ei ole selkeä, voi lopputulema olla, että laitetaan ensin sisäiset prosessit kuntoon. Haluamme olla asiakkaan luotettu kumppani, joka tuo järkeä toimintaan eikä pyri kehityshankkeisiin väkisin”, Harmainen kuvailee.

Vahva WordPress osaaminen keskiössä

WordPress on noussut kohinalla suosituimmaksi julkaisujärjestelmäksi. Aiemmin Drupalilla työskennellyt booncon PIXELS toteuttaakin kasvavasti projektit WordPressillä.

”WordPress-ohjelmistokehityksen ammattitaitoon kuuluu, että tunnetaan olemassaolevat lisäosat ja niiden mahdollisuudet. On kuitenkin tärkeää, että asiakkaan tarpeisiin voidaan vastata omalla kustomoidulla toteutuksella”, Antero Muranen kuvaa.

Tällaiseen tarpeeseen törmättiin mm. keväällä 2015 ite wikin kanssa, kun halusimme toteuttaa markkinapaikalle osion, joka koostaa #digitalisaatio-hastagin keskustelun yhteen. Seurasi tiivis yhteinen ideointi ja sosiaalisen median integraation toteutus boonconin kanssa. Tavoitteena oli toteutus, joka päihittää markkinassa toimivat sosiaalisen median seinät. Kehitystä tehtiin ketterästi sprinteissä käyttäjäpalautteeseen perustuen.

Ite wikin puolelta silmiinpistävää oli boonconin tiimin into kehittää laadukas WordPress laajennus ja nopea reagointiaika kehitysehdotuksiin. Suosittelemme tätä taloa sataprosenttisesti.

Digitaalisia taitoja eri lähtökohdista tuleville

Booncon PIXELS työskentelee laajalla skaalalla eri tasoisten digiosaajien kanssa.

Projekteihin voi sisältyä esimerkiksi julkaisujärjestelmän käyttökoulutusta.

”Toimimme web-suunnittelun lisäksi kumppanina laadukkaan verkkosisällön tuotannossa. Suomessa on esimerkiksi edelleen yrityksiä, jotka eivät ylläpidä itse verkkosivujensa sisältöä. Samalla kun sisällönhallintaa kehitetään, viedään taitoja parempaan viestintään, laadukkaan median tuottamiseen ja sosiaalisen median käyttämiseen”, Leeni Harmainen kuvaa.

Ohjelmistokehitys

Boonconin designia: Helsinki Design Districtin sivusto

Booncon PIXELS on myös Startup Saunan partneri valmentaja.

”Kun työskentelemme Start-upien kanssa, silloin puhutaan 90 % ajasta diginatiivien kanssa. Startup-yhteisön kanssa työskennellessä asioita tehdään aivan uudesta kulmasta. Start-upeilla on kuitenkin omia haasteitaan, joiden ratkaisemisessa tarvitaan taitoja. Voi olla esimerkiksi tiimejä, joissa ei ole lainkaan liiketoimintaosaamista tai osaaminen on hyvin keskittynyttä tiettyyn aihepiiriin, kuten ohjelmistokehitykseen. Näihin keskusteluihin booncon PIXELS tuo kokonaisvaltaista näkemystä”, Antero Muranen lopettaa.

Kokenut web-suunnittelun osaajatiimi säästää asiakkaalta paljon aikaa digitaalisen palvelun kehitysprojekteissa, oli kyse sitten jo markkinassa toimivasta yrityksestä, tai start-upista.

 

booncon PIXELSin kotisivut

booncon PIXELSin ite wiki-profiili

 

Teksti: Johannes Puro