Citycon pilotoi helmi-maaliskuussa Iso Omenassa ensimmäisenä kauppakeskuksena Suomessa Beacon-lähipaikannusteknologiaa. Halutessaan osallistua pilottiin asiakas lataa puhelimeensa Future Retail@IsoOmena –mobiiliapplikaation, joka mahdollistaa lähipaikannuksen, palveluviestit ja kauppakeskusasiointiin liittyvän statistiikkatiedon keräämisen.

Cityconin Vice President, IT and Digital, Juha Eteläniemi heitti Parantajat yhteisölle seuraavan haasteen:

Iso-Omena-kauppakeskus

 

Parantajat tarttuivat tietenkin innolla haasteeseen ja puen yhteisön ideoimat ratkaisut sekä ideat kuvitteelliseen tarinamuotoon.

 

Elämys Isossa Omenassa

Iso-Omena

On jälleen eräs niistä mukavista keväisistä lauantaipäivistä kun päätämme lähteä koko perheen voimin Isoon Omenaan viettämään rentouttavaa päivää shoppailun, hyvän ruoan sekä tietysti ruokaostosten merkeissä. Matkaan lähtevät kahden lapsen sekä vaimoni lisäksi myös Vantaalla asuva äitini.

 

Lähdemme matkaan omalla autollamme ja lähestyessämme ”Matinkylän helmeä”, eli Isoa Omenaa, kännykässäni avautuu automaattisesti, GPS –paikannukseen perustuen, Ison Omenan Butler sovellus, joka ilmoittaa puheella, että parkkihallissa tasolla 2 on vapaana vielä 59 autopaikkaa.

Parkkeeraus

Jätämme auton parkkiin tasolle 2 ja astelemme sisään kauppakeskukseen. Tämän päiväinen suunnitelmamme on aloittaa pienimuotoisella shoppailu kierroksella, jonka jälkeen haluamme käydä rauhassa syömässä. Reissu päättyy ruoka-ostoksiin. Tänään kuitenkin liikumme lasten ehdoilla, joten päätän antaa lapsillemme mahdollisuuden pelata Butlerin lapsille suunnattua ”Big Apple Adventure” peliä jonka avaan lastemme kännyköihin. Ideana on kiertää kauppakeskus pohjautuen karttakuvaan, jossa on erilaisia rasteja ja rasteilla erilaisia tehtäviä, joita ratkomalla lapset voivat kerätä pisteitä. Päätämme aloittaa seikkailun!

 

Ennen kuin lapset ehtivät ensimmäiselle rastille oma Butlerini ilmoittaa äänimerkillä, että Vantaan mummo, eli äitini on juuri saapunut kauppakeskukseen. Sovellus myös näyttää kauppakeskuksen pohjakartalla mummon sijainnin. Löydämmekin mummon nopeasti ja seikkailu pääsee alkamaan.

Koruja

Seuraamme taustalta kuinka lapsemme innoissaan yrittävät etsiä ensimmäistä rastia kartalta, joka lopulta löytyykin Timanttiset koruliikkeestä. Astelemme sisään kauppaan, lapset saavat ystävälliseltä myyjältä karkkipalkinnot ratkaistuaan matemaattisen tehtävän, jonka jälkeen myyjä kysäisee hymyillen minulta, haluaisimmeko vaimoni kanssa mahdollisesti tutustua uusiin Kalevala korusarjan korvakoruihin, jotka myyjän mukaan esimerkiksi sopisivat erinomaisesti vaikkapa hääpäivän lahjaksi. Katsahdan pikaisesti hymyillen vaimoani ja huomaan, että hänellähän on itse asiassa saman sarjan kaulaketju kaulassaan. Samassa mieleeni muistuu myös ensi viikolla tuleva 10-vuotis hääpäivämme! Myyjä kertoo asiantuntevasti, miellyttävän rauhallisesti ja ystävällisesti korun ominaisuuksista. Hän myös kertoo korun taustalla olevan koskettavan tarinan, joka saa minut Ihastumaan myyjän tapaan kohdella meitä molempia. Aivan kuin hän tietäisi kuinka haluamme tulla palvelluiksi ja millainen myyntityyli sopii juuri meille! Samalla muistan täyttäneeni edellisellä kauppareissullamme Butlerin virtuaalisen kyselyn, jossa sovellus tiedusteli meiltä tuotepalkintoa vastaan sitä, millaisista asiakaskohtaamisista vaimoni kanssa pidimme ja kuinka haluaisimme, että meille myytäisiin.

 

Meiltä oli jäänyt huomaamatta se, että meidän lähestyessämme kauppaa myyjän oma Shop Butler sovellus oli tuonut hänelle tietoa meistä, meidän ostohistoriastamme, aiemmasta ostokäyttäytymisestämme, siitä kuinka haluamme vaimoni kanssa palvelua ja vieläpä tulevasta hääpäivästämme! Teen päätöksen ostaa korun vaimolleni, maksan ostoksen Butlerilla ja samalla myös ostoksen kuitti tallentuu omalle Butler tililleni. Kävellessämme ulos kapupasta Butler kysyy vielä hymynaamoin palautettamme asiakaskohtaamisestamme. Vaikka olen tottunut siihen, että Isossa Omenassa asiakaskohtaamiset ovat ensiluokkaisia, tällä kertaa asiakaskohtaamisen laatu pääsi kuitenkin yllättämään minut positiivisesti. Päätän antaa kohtaamisesta täydet 5 pistettä! Jatkamme matkaa kohti seuraavaa rastia.

Kauppakeskus

Kulkiessamme kohti seuraavaa rastia kiinnitän huomiotani, kuinka Butler värisee taskussani kulkiessamme kahvilan ohi. Katsahdan näyttöä johon Butler tuo tarjouksen Cappucinoista kahdelle, yhden hinnalla kyseiseen kahvilaan. Vaimoni ja minä olemme suuria Cappucinon ystäviä ja luonnollisesti päätämme tarttua tarjoukseen lasten ja mummon jatkaessa omaa seikkailuaan, jota voimme toki halutessamme seurata suoraan omalta näytöltämme, joka kertoo pohjakartalla missä päin Iso Omenaa kolmikko kulkee.

 

Seurustelun lomassa mietimme jo seurueellemme sopivaa lounaspaikkaa ja selaamme Butlerin avulla Ison Omenan eri ravintola vaihtoehtoja ja ruokalistoja. Pohdinnan jälkeen päätämme valita Classic Pizzan ja Butler tekee suoraan meille viiden hengen pöytävarauksen. Sovellus toki tarjoaa meille myös mahdollisuutta tilata uudella ”Wolt” ominaisuudellaan pizzat valmiiksi ja kertoo myös ennakoidun ruoan jonotusajan sekä ennakoidun ruuhkatilanteen lounasaikaan, mutta tällä kertaa päätämme tehdä tilauksemme kuitenkin vasta ravintolassa. Tarkastan pikaisesti sovelluksesta missä kolmikkomme tällä hetkellä kulkee ja lähdemme vaimoni kanssa tavoittamaan heitä.

 

Kulkiessamme kohti vinhaa vauhtia kiirehtivää kolmikkoamme, huomaan suurella infonäytöllä Intersportin Nike lenkkaritarjouksen. Juuri edellisellä viikolla tutkiessani Sports Tracker sovelluksella tallentamiani talven juoksulenkkejä ja samoilla lenkkareilla juostua 400 kilometriä, olin miettinyt uusien lenkkareiden ostoa. Tällä kertaa emme kuitenkaan ehdi kenkäostoksille, mutta onneksi Butler tuo saman tarjouksen myös älypuhelimeeni, jolla päätän lunastaa tarjoukseen oikeuttavan, viikon verran voimassa olevan virtuaalisen etukupongin.

 

Kun vaimoni kanssa vihdoin tavoitamme kolmikon, mummo näyttää todella uupuneelta, mutta lapset puolestaan hihkuvat tyytyväisinä löydettyään kaikki seikkailun rastit ja ratkaistuaan kaikki rastien haasteet.  Nyt onkin oivallinen hetki siirtyä lounaalle.

Lounas

Lounas sujuu mukavasti seurustellen ja ruokailtuani päätän ladata jo aiemmin kotona tekemäni ruokaostoslistan Butleriin. Butler kysyy haluanko ruokaostokset keräiltynä jo valmiiksi autooni toimitettuna, johon vastaan kyllä, ja vahvistan tilauksen. Taustalla tilauksemme välittyy Prisman kauppakeräilijälle, joka näkee ostoslistamme sekä automme lokaation. Tilauksen jälkeen Butler tarjoaa myös autolleni pikaista käsinpesua. Sohjoinen huhtikuinen keli yhdistettynä siitepölykauden alkamiseen onkin tehnyt autostani todella likaisen ja tilaan vielä käsinpesun autolleni.

 

Ruokailumme jälkeen on aika lopetella koko perheen elämystä ja Butler ehdottaa mummolle sopivaa, kauppakeskuksen kupeesta lähtevää HSL:n bussia, jonka lipun mummo lunastaa ja maksaa suoraan omalla sovelluksellaan. Itse puolestani olen jälleen unohtanut mille parkkitasolle jätimmekään automme, mutta onneksi pysyn tarkistamaan asian nopeasti sovelluksestani ja meitä odottaakin kiiltävä käsin pesty automme, jonka takakontista löytyvät siististi pakatut Prisma kauppakassit. Astuessamme sisään autoon molempien lapsiemme ”Big Apple Adventure” sovellukseen saapuu vielä palkinto seikkailun suorittamisesta, joka tällä kertaa on virtuaalinen lahjakortti Makuunin 24h virtuaaliseen lainaamoon, joka oikeuttaa molempia lataamaan vuorokaudeksi valitsemansa lasten elokuvan!

 

Katsahdan iloista perhettäni tyytyväisenä hymyillen, sillä Iso Omena yllätti jälleen tarjoamalla uskomattoman laadukkaita asiakaskohtaamisia ja juuri tarpeeseemme sopivan palvelukokonaisuuden. Butler värähtää taskussani ja kysyy kokonaistyytyväisyyttäni tämän päivän palvelukokonaisuuteen ja asiakaskohtaamisiin. Annan tietysti täydet 5 tähteä. Lopuksi Butler kysyy, haluaisinko mahdollisesti vielä jakaa kokemukseni sosiaalisessa mediassa johon vastaan kyllä ja perheemme kaasuttaa tyytyväisenä viettämään rauhallista lauantai-iltaa.

Perttu Ahvenainen

Perttu-Ahvenainen

Perttu Ahvenainen digitalisoi yrityksiä ja yhteiskuntaa mm. sovellus-, IT-infra ja taloushallinnon palveluita tuottavassa Enfossa, sekä ohjelmistoyritys Taitorissa, jonka missiona on auttaa ihmisisä ja yrityksiä digitalisaation avulla.

Tervetuloa mukaan Parantajiin! Parantajat ideoi digitaalisia ratkaisuja parantaakseeen yhteiskunnan ja yritysten toimintaa. Kuka tahansa saa tarjota ideaansa parantajat-blogiin kirjoituksen muodossa. Aloita liittymällä parantajat facebook-ryhmään tai kirjoita twitteriin #parantajat hashtagillä. Kun jätät ideasi voit myös pingata parantajien ”pääsihteeriä” Perttu Ahvenaista @perttuah.