Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Yhteyspäällikkö auttaa virtaviivaistamaan ict:n prosesseja

ReferenssiYhteyspäällikköpalvelu antaa tietojärjestelmien hyödyntämiseen käytön aikaista tukea. Palvelu auttaa terveydenhuollon organisaatioita pääsemään yhä parempiin tuloksiin Tiedon ratkaisuilla.


Yhteyspäällikkö on henkilö, joka tuntee organisaation arjen ja Tiedon ratkaisut. Kymenlaakson Carea tarttui yhteyspäällikköpalveluun ensimmäisten joukossa. Sairaanhoitopiirissä palvelun hyöty on kaikkien sen kannassa olevien kuntien ulottuvilla.

“Yhteyspäällikkö tuo uuden näkökulman nykyisiin prosesseihin ja työn tekemisen tapoihin. Suurin hyöty on mahdollisuus todellisiin innovaatioihin. Voimme löytää tapoja tehdä asioita yhä paremmin ja uudella tavalla. Terveydenhoitoalalla pienikin hyvä muutos kumuloituu potilaiden hyödyksi”, toteaa Carean tietohallintojohtaja Matti Ahola.

Hän kertoo yhteyspäällikkö Sirpa Numarin tuoneen organisaatioon apua erityisesti ict:n prosessien virtaviivaistamiseen ja uusien kirjaamisen tapojen löytämiseen. Yhteistyössä on tunnistettu kohtia, joilla prosessi yksinkertaistuu ja selkeytyy.

Careassa Numarin työssä pääpaino on ollut tietohallinnon tukemisessa muuttuvissa prosesseissa, loppukäyttäjien toimintamallien selvittämisessä ja Effican käytön kehittämisessä. Selvityksiä on tehty laskutusprosessiin ja datan jalostamiseen tarpeita vastaavaksi. Tärkein tavoite, potilaiden hyvä hoito, on pysynyt koko ajan etusijalla.


Investointi tulevaisuuteen

Vuoden vaihteessa otettiin käyttöön Etelä-Kymenlaakson kuntien ja Carean yhteinen Effica-tietokanta, mikä on osaltaan haastanut tietohallintoa prosessien tarkasteluun.

“Muutoshetkellä yhteyspäällikkö on todella tärkeä. Hän on ulkopuolisena katsonut tilannetta avoimin silmin ja auttanut muodostamaan lisäarvoa jo olemassa oleviin palveluihin”, Ahola kertoo.

Lähitulevaisuudessa Careassa otetaan käyttöön uutta tietotekniikan perusinfraa. Numari on toiminut sillanrakentajana infraprojektin ja Tiedon järjestelmän välillä.

“Pidän yhteyspäällikköpalvelua Tiedon investointina tulevaisuuteen. Tämä on uutta ict-markkinassa. Kaupallinen toimija tulee asiakkaan lähelle ilman, että kaupallisuus häiritsee kanssakäymistä. Tiedän, että ilmaisia lounaita ei ole, mutta tässä mallissa on ollut järkeä ja hyöty molemminpuolista. Yhteyspäällikkö on läsnä ja keskittyy juuri meidän haasteisiimme. Se on valtava etu”, Ahola sanoo.


Kaikki hyöty irti

Yhteyspäällikkö auttaa asiakasta saamaan parhaan mahdollisen hyödyn irti käytössä olevista Tiedon sovelluksista.

“Olemme saaneet vietyä paljon asioita eteenpäin kolmen kuukauden aikana yhteyspäällikön avulla. Esille on nostettu toimintamallin muutoksia, jotka edistävät päivittäistä toimintaamme. 3000 henkilön organisaatiossa moni asia vaikuttaa jokaiseen työntekijään. Sujuvammilla käytännöillä on todella vaikutusta”, kertoo sote-tietojärjestelmät -yksikön päällikkö Sirkku Malinen Kainuun sote-kuntayhtymän tietohallinnosta.

Yhteyspäällikkö Ansa Karjalaisen lähitulevaisuuden työpäivien sisällöksi on Kainuussa selkeät suunnitelmat: hän jalkautuu yksiköihin keskustelemaan käyttäjien kanssa Tiedon potilastietojärjestelmään liittyvistä asioista ja odotuksista. Käyttäjiltä saadaan tietoa toimintamallien ja myös kyseistä organisaatiota palvelevan ratkaisun kehittämiseksi. Yhteyspäällikkö on auttanut muun muassa itseilmoittautumisen käyttöönotossa ja siihen liittyvässä tiedottamisessa sekä Potilastiedon arkistoon liittymistä seuranneessa kehittämisessä.

“Yhteyspäällikkömme on erittäin ammattitaitoinen ja tuntee toimintaympäristömme. Hän puhuu Tiedon kieltä, mutta toisaalta ymmärtää mitä asiat tarkoittavat meidän kannaltamme. Olemme todella tyytyväisiä”, Malinen sanoo.


Isojen päätösten tukena

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymässä yhteyspäällikön aikaa kului alussa organisaatioon ja sen toimijoihin tutustumiseen. Nopeasti osoittautui, että yhteyspäälliköllä on paikkansa toimittajan ja asiakkaan välillä ja että toimintamallille on selkeä tarve.

Päijät-Hämeessä yhteyspäällikkö on toiminut muun muassa sovellustiimin tukena ja pohtimassa kuinka tietojärjestelmä palvelee parhaiten toimintatapojen muuttuessa. Havainnot koulutustarpeista ongelmallisissa toimintaprosesseissa ovat tuoneet säästöjä.

“Ymmärrys ongelman laadusta on usein jo puoli ratkaisua. Kun yhteyspäällikkö on tullut tutuksi, hänen kanssaan on paljon helpompi setviä ongelmatilanteita kuin ennen sähköpostin ja puhelimen välityksellä etäällä olevien asiantuntijoiden kanssa. Uskon, että tätä kautta Tietokin saa kehittämisideoita. Asiakas tulee entistä paremmin kuulluksi”, sanoo Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän tietopalvelupäällikkö Tiina Peltonen.

Kainuussa ja Päijät-Hämeessä pohditaan paraikaa Lifecare-alustan käyttöönottoa. Myös näissä keskusteluissa yhteyspäälliköt ovat olleet asiakkaiden tukena.

“Yhteyspäällikkö on ollut erinomainen tuki ison ratkaisun pohdinnassa. Hän on avannut eri sovelluskokonaisuuksien sisältöjä ja sidonnaisuuksia Effica-tiimille”, Peltonen pohtii.


Yhteyspäällikkö katsoo Tiedon ratkaisua asiakkaan silmin

Yhteyspäällikkö on konkreettisesti paikanpäällä asiakasorganisaatiossa ja tekee yhteistyötä niin käyttäjien kuin tietohallinnon kanssa.

Hän auttaa organisaatiota löytämään tietojärjestelmään liittyvät parhaat ratkaisut, joilla organisaation toiminta on mahdollisimman tehokasta ja sujuvaa.Yhteyspäällikön toimenkuvaan voi kuulua esimerkiksi tietojärjestelmiin pohjautuvaa palveluntuotannon kehittämistä, toimintaprosessien pohtimista, ongelmanratkaisua, koordinointia ja viestintää.

“Yhteyspäälliköt lisäävät ymmärrystä organisaatioiden toiminnasta ja Tiedon ratkaisujen mahdollisuuksista puolin ja toisin”, kertoo yhteyspäällikköpalvelusta vastaava Tiedon Merja Teerimäki.

Erityisesti keskustelut loppukäyttäjien kanssa ja heidän työnsä havainnointi antavat yhteyspäällikölle konkreettisen kuvan toimintatavoista ja mahdollisista kehitystarpeista, joihin on sitten yhdessä helpompi miettiä ratkaisuja. Yhteyspäällikön kautta organisaatio saa tietoa Tiedon palveluista, jotka sopivat juuri heidän tarpeisiinsa.

“Yhteyspäällikkö elää asiakkaansa arkea ja katsoo Tiedon ratkaisua asiakkaan silmin. Meidän tehtävämme on tukea asiakasta prosesseissa ja senhetkisissä haasteissa. Parhaan hyödyn yhteyspäälliköstä saa irti, kun hänelle antaa työtilaa ja mahdollisuuden tutustua koko organisaation toimintaan”, yhteyspäällikkö Sirpa Numari sanoo.

Suosittelija:

"Yhteyspäällikkö on läsnä ja keskittyy juuri meidän haasteisiimme. Se on valtava etu.”

Matti Ahola, Carean tietohallintojohtaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Carea, Kainuun sote-kuntayhtymä ja Päijät-Hämeen s

Lisätietoja

Yritysprofiili Tieto kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Tietohallinto
Asiakaspalvelu

Toimialakokemus

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Effica
Yhteyspäällikkö
Lifecare

Siirry yrityksen profiiliin Tieto kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia