Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Laskutuksen kokonaiskuva selkiytyi Paimion-Sauvon terveyskeskuksessa

ReferenssiPaimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymässä uuden laskutuksen käyttöönotto toi laskutuskokonaisuuteen läpinäkyvyyttä ja varmuutta. Itsenäinen laskutusjärjestelmä hoitaa Paimion-Sauvon terveyskeskuksen sekä Paimion kaupungin ja Sauvon kunnan sosiaalitoimen laitos- ja kotihoidon laskutuksen.

Johtavan lääkärin Merja Laineen mukaan laskutuksen ja tilastoinnin oikeellisuus on parantunut. Oletustuotteet ohjaavat tilastoimaan oikeaan kustannuspaikkaan ja valitsemaan oikean kontaktilajin ja käyntityypin.

Laskutusjärjestelmä kattaa asiakas-, täyskorvaus-, täyskustannus- sekä kuntalaskutuksen. Uusittu laskutusjärjestelmä helpottaa hoitohenkilökunnan työtä keräämällä laskutustiedot hoidollisista ja hallinnollisista tiedoista laskutettaviksi palveluiksi.

Käyttöönoton yhteydessä terveyskeskuksessa tehtiin päätös siirtyä vastaanoton osalta kolmen kerran käyntimaksusta vuosimaksuun. Aiemmin laskutus oli käyntikohtaista laskutusta ilmoittautumisen yhteydessä. Nyt laskutus hoidetaan eräajona 1–2 kertaa kuukaudessa. Paimion-Sauvon terveyskeskuksen lääkärit huolehtivat vastaanoton yhteydessä, että asiakaslaskutuksen kontaktilajit tulevat oikein.

Huolellinen valmistautuminen tuo tulosta


Merja Laineen mukaan monitoimijaorganisaatiossa laskutuksen käyttöönotto oli työläs projekti, varsinkin liittymien osalta, mutta lopputulos on valmistautumisen väärti. Käyttöönoton yhteydessä terveyskeskus siirtyi myös sähköiseen laskutukseen, Paimion kaupungilla sähköinen laskutus ja tulostuspalvelu olivat jo aiemmin käytössä.

“Kun kaikki taustat on laitettu kuntoon ja valmistelutyö on tehty huolellisesti, se palkitsee kun kaikki sujuu hyvin. On mielenkiintoista nähdä miten uudistus näkyy koko toimintavuoden euroluvuissa esimerkiksi täyskustannuslaskutuksen osalta”, Laine toteaa.

Samaa laskutusjärjestelmää käyttävät terveyskeskuksen lisäksi myös Paimion ja Sauvon vanhustenhuolto, palveluasuminen sekä kotihoito.

Aktiivista keskustelua ja kehittämistä

Tapaturmiin liittyvään laskutukseen Laine kaipaa vielä aavistuksen enemmän automatiikkaa, jotta jatkossa klikkauksien määrä vastaanotolla vähenisi. Toisaalta tapaturmadiagnoosiin liittyvät vaiheet ovat herättäneet organisaatiossa tarpeellista keskustelua mitä kaikkea ja keneltä todella tulee laskuttaa.

Terveydenhuollon tietojärjestelmäkokonaisuuden kehitystyö jatkuu Paimio-Sauvossa aktiivisena. Terveyskeskuksessa on otettu käyttöön tekstiviestimuistutus, kansalaisen ajanvaraus, Kuumekurva ja uusi Tuntikertymä, jolla varmistetaan lääkäreiden tuntiseuranta. Laskutuksen käyttöönotto oli myös askel kohti vuosiversio 2015 -käyttöönottoa ja Lifecare-työpöytää.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj

Tiedot

Tilaaja: Paimio-Sauvon terveyskeskus

Lisätietoja

Yritysprofiili Tieto kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Maksaminen
Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Siirry yrityksen profiiliin Tieto kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Moni työmailla ahertava kaipaa digitaalista tiedonkeruumenetelmää – “Työ tehostuu, kun asiat hoituvat yhdessä sovelluksessa”
H2C tuo koodausopinnot kaupunkeihin, joissa ohjelmoinnin osaajista on pulaa - töihin it-alalle on monia väyliä
Traficomin selvitys: Nousevilla ICT-teknologioilla on iso vaikutus kestävään kehitykseen

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia