Laskutuksen kokonaiskuva selkiytyi Paimion-Sauvon terveyskeskuksessa

Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymässä uuden laskutuksen käyttöönotto toi laskutuskokonaisuuteen läpinäkyvyyttä ja varmuutta. Itsenäinen laskutusjärjestelmä hoitaa Paimion-Sauvon terveyskeskuksen sekä Paimion kaupungin ja Sauvon kunnan sosiaalitoimen laitos- ja kotihoidon laskutuksen.

Johtavan lääkärin Merja Laineen mukaan laskutuksen ja tilastoinnin oikeellisuus on parantunut. Oletustuotteet ohjaavat tilastoimaan oikeaan kustannuspaikkaan ja valitsemaan oikean kontaktilajin ja käyntityypin.

Laskutusjärjestelmä kattaa asiakas-, täyskorvaus-, täyskustannus- sekä kuntalaskutuksen. Uusittu laskutusjärjestelmä helpottaa hoitohenkilökunnan työtä keräämällä laskutustiedot hoidollisista ja hallinnollisista tiedoista laskutettaviksi palveluiksi.

Käyttöönoton yhteydessä terveyskeskuksessa tehtiin päätös siirtyä vastaanoton osalta kolmen kerran käyntimaksusta vuosimaksuun. Aiemmin laskutus oli käyntikohtaista laskutusta ilmoittautumisen yhteydessä. Nyt laskutus hoidetaan eräajona 1–2 kertaa kuukaudessa. Paimion-Sauvon terveyskeskuksen lääkärit huolehtivat vastaanoton yhteydessä, että asiakaslaskutuksen kontaktilajit tulevat oikein.

Huolellinen valmistautuminen tuo tulosta


Merja Laineen mukaan monitoimijaorganisaatiossa laskutuksen käyttöönotto oli työläs projekti, varsinkin liittymien osalta, mutta lopputulos on valmistautumisen väärti. Käyttöönoton yhteydessä terveyskeskus siirtyi myös sähköiseen laskutukseen, Paimion kaupungilla sähköinen laskutus ja tulostuspalvelu olivat jo aiemmin käytössä.

“Kun kaikki taustat on laitettu kuntoon ja valmistelutyö on tehty huolellisesti, se palkitsee kun kaikki sujuu hyvin. On mielenkiintoista nähdä miten uudistus näkyy koko toimintavuoden euroluvuissa esimerkiksi täyskustannuslaskutuksen osalta”, Laine toteaa.

Samaa laskutusjärjestelmää käyttävät terveyskeskuksen lisäksi myös Paimion ja Sauvon vanhustenhuolto, palveluasuminen sekä kotihoito.

Aktiivista keskustelua ja kehittämistä

Tapaturmiin liittyvään laskutukseen Laine kaipaa vielä aavistuksen enemmän automatiikkaa, jotta jatkossa klikkauksien määrä vastaanotolla vähenisi. Toisaalta tapaturmadiagnoosiin liittyvät vaiheet ovat herättäneet organisaatiossa tarpeellista keskustelua mitä kaikkea ja keneltä todella tulee laskuttaa.

Terveydenhuollon tietojärjestelmäkokonaisuuden kehitystyö jatkuu Paimio-Sauvossa aktiivisena. Terveyskeskuksessa on otettu käyttöön tekstiviestimuistutus, kansalaisen ajanvaraus, Kuumekurva ja uusi Tuntikertymä, jolla varmistetaan lääkäreiden tuntiseuranta. Laskutuksen käyttöönotto oli myös askel kohti vuosiversio 2015 -käyttöönottoa ja Lifecare-työpöytää.

Referenssi Laskutuksen kokonaiskuva selkiytyi Paimion-Sauvon terveyskeskuksessa
Tilaaja: Paimio-Sauvon terveyskeskus
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Taloushallinto
Dokumenttien hallinta
Maksaminen
Sisällönhallinta
Terveys- ja sosiaalipalvelut
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Digitaalisen palvelun kehitys vaatii tilaajan osallistamista
Asiakaskokemukset paljastivat Suomen parhaat ohjelmistotalot asiakkaille
Kymmenen verkkosovellusta kolmessa vuodessa - Altia ja Wunder löysivät ketterän kehityksen kulmakivet