Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tietokantamoottori on testatusti toimintavarma

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (EPSHP) potilastietojen ja terveydenhuollon sovellusten takana toimii testatusti suorituskykyinen ja toimintavarma tietokantamoottori. Tiedon toimittama Microsoftin SQL-serveri ja siihen liittyvä palvelukokonaisuus arvioitiin Microsoftin Premier SQL -riskikartoituksessa.

SQL-riskikartoituksessa huomio on paitsi serverin suorituskyvyssä ja tietoturvassa, myös palvelimen optimoinnissa ja asetuksissa sekä palvelukokonaisuudessa ja prosesseissa.

”Riskikartoituksen tulos oli positiivinen, suorituskyvyn kannalta kriittisiä kohtia ei löytynyt. Tiedon ja meidän pitkäjänteinen kehittäminen SQL-ympäristön suorituskyvyssä ja siihen liittyvissä prosesseissa kantaa”, Kaarlo Luukko EPSHP:n tietohallinnosta toteaa.

Luukon mukaan riskien arviointi proaktiivisesti varmistaa, että terveydenhuollon järjestelmäkokonaisuus on aina luotettavasti hoitohenkilökunnan käytettävissä. Potilasturvallisuus ja sen jatkuva kehittäminen ovat myös tietohallinnossa ensisijalla.

”Tietokannan on toimittava takuuvarmasti 24/7. Kriittisimmillään mahdolliset ongelmatilanteet potilas- ja hoitotietojen saatavuudessa voivat vaikuttaa ihmishenkiin”, Luukko pohtii.

EPSHP:ssä riskikartoitus tehtiin tietokantapalvelimen vaihdon yhteydessä.

Korkealaatuista palveluntuotantoa

Riskikartoitus tehtiin Microsoftin ja Tiedon asiantuntijoiden yhteistyössä. Myös EPSHP oli aktiivisesti mukana kartoituksen eri vaiheissa. Datankeruuvaiheessa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin SQL-ympäristöön ajettiin nippu testejä, jotka tunnistavat riskien tunnusmerkit. Microsoftin SQL-asiantuntija antoi löydöksiin suositellut toimenpiteet ongelman tai riskin korjaamiseksi. Suunnitelmassa ehdotetut toimenpiteet on priorisoitu ja aikataulutettu.

Juha Maaranen Microsoftilta kuvailee riskikartoitusta laadunvarmistukseksi, jotta asiakaskohtaisesti rakennettu ympäristö toimii parhaiden käytäntöjen mukaan. Riskikarkoitus auttaa stardardoimaan asiakasympäristöön halutun ja sopivan toimintamallin.

Kattava, kansainvälinen testikanta

Kartoituksen testisapluuna sisältää satoja testejä. Kartoituksen työkalu on Microsoftin SQL-asiantuntijoiden kehittämä. Sen taustalla on massiivinen, kansainvälinen tietokanta, joka täydentyy jatkuvasti asiakaskohtaamisissa syntyvistä havainnoista. Jokaiselle toimenpiteelle osoitetaan omistaja, jotta asiat varmasti tulevat kuntoon. Tieto Healthcaren teknisen tiimin asiantuntija Mika Sutinen kertoo, että mahdolliset löydökset käydään myös Tiedolla niin teknisen tiimin kuin tietokanta-arkkitehtien ja tuotekehityksen kanssa läpi, jotta kokonaisuus saadaan hiottua mahdollisimman hyväksi.

Muutosten ja tietämyksen hallinnan sekä roolien ja vastuiden kartoittaminen haastatteluilla on keskeinen osa arviointiprosessia.

Jatkuvaa kehittämistä

Terveydenhuollon toimintaympäristöt monipuolistuvat ja -mutkaistuvat jatkuvasti ja sovelluksissa on paljon uusia toiminnallisuuksia. Hyvän käyttäjäkokemuksen mahdollistaa teknisesti varma alusta. Kaarlo Luukon mukaan tietokantapalvelimen vikakestoisuus ja suorituskyky on parantunut merkittävästi vuosien aikana.

Referenssi Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tietokantamoottori on testatusti toimintavarma
Tilaaja: Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Laadunvarmistus
Microsoft
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Microsoft SQL Server
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa