Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tietokantamoottori on testatusti toimintavarma

ReferenssiEtelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (EPSHP) potilastietojen ja terveydenhuollon sovellusten takana toimii testatusti suorituskykyinen ja toimintavarma tietokantamoottori. Tiedon toimittama Microsoftin SQL-serveri ja siihen liittyvä palvelukokonaisuus arvioitiin Microsoftin Premier SQL -riskikartoituksessa.

SQL-riskikartoituksessa huomio on paitsi serverin suorituskyvyssä ja tietoturvassa, myös palvelimen optimoinnissa ja asetuksissa sekä palvelukokonaisuudessa ja prosesseissa.

”Riskikartoituksen tulos oli positiivinen, suorituskyvyn kannalta kriittisiä kohtia ei löytynyt. Tiedon ja meidän pitkäjänteinen kehittäminen SQL-ympäristön suorituskyvyssä ja siihen liittyvissä prosesseissa kantaa”, Kaarlo Luukko EPSHP:n tietohallinnosta toteaa.

Luukon mukaan riskien arviointi proaktiivisesti varmistaa, että terveydenhuollon järjestelmäkokonaisuus on aina luotettavasti hoitohenkilökunnan käytettävissä. Potilasturvallisuus ja sen jatkuva kehittäminen ovat myös tietohallinnossa ensisijalla.

”Tietokannan on toimittava takuuvarmasti 24/7. Kriittisimmillään mahdolliset ongelmatilanteet potilas- ja hoitotietojen saatavuudessa voivat vaikuttaa ihmishenkiin”, Luukko pohtii.

EPSHP:ssä riskikartoitus tehtiin tietokantapalvelimen vaihdon yhteydessä.

Korkealaatuista palveluntuotantoa

Riskikartoitus tehtiin Microsoftin ja Tiedon asiantuntijoiden yhteistyössä. Myös EPSHP oli aktiivisesti mukana kartoituksen eri vaiheissa. Datankeruuvaiheessa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin SQL-ympäristöön ajettiin nippu testejä, jotka tunnistavat riskien tunnusmerkit. Microsoftin SQL-asiantuntija antoi löydöksiin suositellut toimenpiteet ongelman tai riskin korjaamiseksi. Suunnitelmassa ehdotetut toimenpiteet on priorisoitu ja aikataulutettu.

Juha Maaranen Microsoftilta kuvailee riskikartoitusta laadunvarmistukseksi, jotta asiakaskohtaisesti rakennettu ympäristö toimii parhaiden käytäntöjen mukaan. Riskikarkoitus auttaa stardardoimaan asiakasympäristöön halutun ja sopivan toimintamallin.

Kattava, kansainvälinen testikanta

Kartoituksen testisapluuna sisältää satoja testejä. Kartoituksen työkalu on Microsoftin SQL-asiantuntijoiden kehittämä. Sen taustalla on massiivinen, kansainvälinen tietokanta, joka täydentyy jatkuvasti asiakaskohtaamisissa syntyvistä havainnoista. Jokaiselle toimenpiteelle osoitetaan omistaja, jotta asiat varmasti tulevat kuntoon. Tieto Healthcaren teknisen tiimin asiantuntija Mika Sutinen kertoo, että mahdolliset löydökset käydään myös Tiedolla niin teknisen tiimin kuin tietokanta-arkkitehtien ja tuotekehityksen kanssa läpi, jotta kokonaisuus saadaan hiottua mahdollisimman hyväksi.

Muutosten ja tietämyksen hallinnan sekä roolien ja vastuiden kartoittaminen haastatteluilla on keskeinen osa arviointiprosessia.

Jatkuvaa kehittämistä

Terveydenhuollon toimintaympäristöt monipuolistuvat ja -mutkaistuvat jatkuvasti ja sovelluksissa on paljon uusia toiminnallisuuksia. Hyvän käyttäjäkokemuksen mahdollistaa teknisesti varma alusta. Kaarlo Luukon mukaan tietokantapalvelimen vikakestoisuus ja suorituskyky on parantunut merkittävästi vuosien aikana.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj

Tiedot

Tilaaja: Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Lisätietoja

Yritysprofiili Tieto kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö

Erikoisosaaminen

Laadunvarmistus

Toimialakokemus

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Teknologia

Microsoft

Omat tagit

Microsoft SQL Server

Siirry yrityksen profiiliin Tieto kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Teknologiayhtiöt IWA ja NXme yhdistyvät - uusi yli 100 asiantuntijaa työllistävä Oivan kasvaa koronasta huolimatta
Kahdeksan suomalaista ehdolla Nordic Women In Tech -palkinnon saajaksi - naiset edelleen vähemmistössä teknologia-alalla
Kaikki koodaa -uutuuskirja opastaa digitaitoihin – “Tällaisen kirjan olisimme itse halunneet lukea oman matkamme alussa”

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia