Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Wärtsilän ja Tiedon yhteistyö tuo joustavuutta liiketoiminnan muuttuvien tarpeiden mukaan

ReferenssiWärtsilä aloitti Tiedon kanssa yhteistyön SAP:n infrastruktuurin sekä kriittisten tietojärjestelmien kapasiteettipalveluista vuonna 2010. Nyt sopimus uusittiin seuraavaksi kolmeksi vuodeksi.

“Yhteistyö Tiedon kanssa on sujunut hyvin. Joustavuus oli tärkeä syy jatkaa yhteistyötä”, Kumpulainen summaa.

Wärtsilä käyttää useita kumppaneita. Tiedon rooli on yhteistyön ajan kasvanut koko ajan ja Kumpulainen näkee Tiedon merkittävänä kumppanina myös jatkossa. Nyt alkaneelta sopimuskaudelta Kumpulainen odottaa proaktiivista uusien ideoiden tuomista sekä aidosti joustavan ja laadukkaan palvelukapasiteetin saamista.

Skaalautuva kapasiteetti nopeisiin liiketoiminnan tarpeisiin


Uudessa sopimuksessa pilvipalveluna toimitettava kapasiteettiratkaisu Tieto Cloud Server on tärkeä uudistus Wärtsilälle.

“Tietotekniikan rooli kasvaa jatkuvasti. Skaalautuvan kapasiteetin hyöty korostuu silloin kun tarvitaan nopeita muutoksia”, Kumpulainen sanoo.

Wärtsilällä on toimintaa yli 200 paikkakunnalla 70 maassa. Yhtiön huoltotoiminnasta vastaavat yrityksen omat työntekijät, joten myös huoltoverkosto on varsin laaja. Wärtsilän IT-organisaatiossa työskentelee 230 henkeä. Suomessa työntekijöitä on noin sata, Intiassa noin 70 ja Kiinassa noin 40 henkeä.

“Näin globaalisti toimivalle yritykselle saattaa totta kai tulla nopeasti yllättäviä kapasiteettitarpeita minne päin maailmaa vain. Ja esimerkiksi yritysmuutosten kautta tilanteet muuttuvat ripeästi talon sisällä. Tärkein tarve joustavalle kapasiteetille on kuitenkin liiketoiminnallisten tarpeiden ilmaantuminen yhä nopeammissa sykleissä. Tällöin pitää kokeilla jatkuvasti eri vaihtoehtoja ja saada asioita nopeasti pystyyn”, Kumpulainen kertoo.

Havainnoinnilla tarpeiden ytimeen

Uutena yhteistyön osa-alueena Tiedon käyttöliittymäasiantuntijat pureutuivat Wärtsilän uusiin liiketoiminnan tarpeisiin seuraamalla kenttähuollon töitä laivoilla ja voimalaitoksissa.

“Tässä korostuu Tiedon halu ymmärtää tarpeitamme. Pyrimme tehostamaan kenttähuollon työtä ja hyödyntämään tietotekniikkaa siellä. On tärkeää, että avainkumppanimme näkevät omin silmin kohteessa, mitä voitaisiin tehdä paikan päällä paremmin.”

Kenttähuolto onkin Kumpulaisen mukaan hyvä esimerkki siitä, miten tekemistä voidaan tehostaa reaaliaikaisia yhteyksiä hyödyntämällä ja sitä kautta tuottaa parempaa palvelua myös asiakkaille.

Sisäisistä palveluista ja analytiikasta hyötyä asiakkaille

Tulevina vuosina Wärtsilälle on tärkeää, että se pystyy lisäämään palveluasennetta myös sisäiseen IT-tarjontaansa ja parantamaan kustannustehokkuutta.

“Näen, että tulevaisuudessa meillä on lisää tuotteistettuja IT-palveluja myös siihen, miten voimme hyödyntää tietotekniikkaa omassa liiketoiminnassamme. Haemme toiminnallista tehostamista sillä, että voimme hyödyntää sisäisiä järjestelmiä ja palveluja myös asiakkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa.”

Yhtenä tulevaisuuden trendinä Kumpulainen näkee analytiikan merkityksen kasvun.

“Hyödyntämällä asiakkailtamme saatavaa tietoa voimme miettiä liiketoimintaamme ja asiakkaillemme tarjottavia palveluideoita aivan uudella tavalla.”

Suosittelija:

“Tieto on aidosti kiinnostunut liiketoiminnan tarpeistamme. Heillä on hyvä palvelutarjonta ja he osaavat proaktiivisesti ehdottaa uusia asioita meille. Toivomme saavamme kumppaneiltamme kokonaispalvelua, mutta myös teknologiaosaamista. Ymmärrystä siitä, mitä tapahtuu muualla maailmalla.”

Jukka Kumpulainen, CIO, Wärtsilä

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Wärtsilä

Lisätietoja

Yritysprofiili Tieto kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Prosessiteollisuus
Valmistava teollisuus

Teknologia

SAP

Tarjonnan tyyppi

Laitteet
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Tieto kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia