Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Viiden tähden arvoinen rekrytointikokemus

BloggausRekrytointi on aina ollut tärkeä painopiste Andersilla – loppuvuodesta 2021 rekrytoimme useita henkilöitä aurinkoiseen ja asiantuntevaan joukkoomme. Tämä vuosi ei ole suinkaan hidastanut rekrytointeja. Anders-perheeseemme palkattiin uusi HR Business Partner Anna-Greta alkuvuodesta tukemaan kovaa kasvuamme.

Kilpailu alan huippuosaajista on kovaa ja kysynnän ja tarjonnan laki ei tämänhetkisillä rekrytointimarkkinoilla kohtaa. Miten olemme onnistuneet tekemään Andersista houkuttelevan työnantajan ja kehittämään työnantajabrändiämme?

Hakijakokemus

Positiivinen hakijakokemus luo perustan onnistuneelle rekrytoinnille. Kommunikaatio, selkeä viestintä ja avoimuus prosessin etenemisestä tukee hakijan kokemusta siitä, että hänen hakemuksensa on luettu huolellisesti ja hakija kohdataan ihmisenä. Jos työnhakijan annetaan odottaa kuukausia hiljaisuudessa, rekrytoija unohtaa vastata sähköposteihin ja hakemukset jäävät vahingossa lojumaan roskaposti-kansioon. Kun hakijoita kohdellaan tällä tavoin, voimme miettiä, hakeeko henkilö mielellään uudelleen yritykseen töihin? No ei varmasti. 

Rekrytoijilla on välillä valtava kiire ja kädet uitettu monessa savessa. Tästä huolimatta kalenterista tulisi aina varata aikaa kommunikaatiolle hakijoiden kanssa. Pahimmillaan epäonnistunut hakijakokemus voi jättää yrityksestä huonon kuvan koko loppuelämäksi ja yrityksen on turha haaveilla uutta hakemusta vuosienkaan päästä.

Mitataanko teillä rekrytointia datalla? Me Andersilla mitataan, ja se kannattaa! Mittaamme hakijakokemuksen onnistumista kaikissa rekrytoinnin vaiheissa. Keräämme palautetta kooditehtävästä, tunnettavuudestamme, hakukanavista sekä tekijöistä, miksi henkilö hakee meille töihin. 

Saimme vuoden 2020 hakijakokemuskyselyn arvioinnissa hakijakokemuksen arvosanaksi 4,56/5, josta olemme erittäin ylpeitä. Lisäksi havaittavissa oli, että kulttuuri, teknologiat ja mielenkiintoiset projektit ovat tekijöitä, miksi meidän asiantuntevaan ja hullunkuriseen joukkoomme halutaan liittyä mukaan.

Haluan antaa propsit siitä miten Anders on hoitanut tota rekryä ja jaksanut infota myös tänne päin siitä missä mennään milläkin hetkellä. En toki tiedä paljonko lämmittää kehut täällä, mutta useimmiten IT-rekry prosesseissa ei paljoo tieto välity molempiin suuntiin. Koen kuitenkin, että teillä on onnistuttu. :) -Kandidaatti

Miten rekrytointimme etenevät Andersilla? 

Vastaamme jokaiseen saapuneeseen yhteydenottoon ja pyrimme olemaan yhteydessä ehdokkaaseen mahdollisimman nopeasti. Mikäli emme jatka prosessia hakijan kanssa, annamme mielellämme henkilökohtaista palautetta ja kehitysideoita hakemuksiin liittyen. Andersilla rekrytointien tarve vaihtelee paljon vuodenajasta ja projekteista riippuen, joten mikäli aika ei ole juuri nyt oikea, olemme mielellämme yhteydessä hakijoihin myöhemmin, mikäli he niin toivovat. 

Rekrytointiprosessiimme kuuluu 3 eri vaihetta; Ensimmäiset treffit, tekninen haastattelu & ennakkotehtävä sekä viimeinen keskustelu työn ja työsuhteen yksityiskohdista.

1) ENSIMMÄISET TREFFIT

Ensimmäisellä haastattelukierroksella hakija pääsee tutustumaan HR-tiimimme jäseneen. Kahville, lounaalle tai tutustuminen Andersin toimistoon? Hakija saa valita! Haluamme antaa kaikille valinnanvapauden siihen, missä tavata meidät.

Ihmiset ovat erilaisia, ja kaikille valkoisen pöydän ympärillä neuvotteluhuoneessa istuminen ei ole mieluisa tutustumistilanne. Rento jutustelu lounaan äärellä voi tuoda ihmisestä ne piirteet esiin, joita tavallinen haastattelu ei. Haastattelutilanne on aina jännittävä – myös meistä rekrytoijistakin! Ensimmäisillä treffeillä haluamme tutustua ehdokkaan persoonaan, mielenkiinnonkohteisiin ja tulevaisuudensuunnitelmiin. Millainen urapolku kiehtoisi Andersilla? 

(Huom: koronatilanteen ollessa aktiivisena käytämme ensisijaisesti etähaastattelua Teamsin kautta.)

2) TEKNINEN HAASTATTELU JA ENNAKKOTEHTÄVÄ

Seuraavassa vaiheessa hakija pääsee tutustumaan teknisiin asiantuntijoihimme, jotka haluavat tietää lisää teknisestä osaamisesta ja aikaisemmasta urapolusta. Haluamme innolla kuulla, missä hakija on hyvä, mitkä asiat kiehtovat häntä ja mihin suuntaan hän haluaa kehittyä tulevaisuudessa. 

Teknisen haastattelun jälkeen lähetämme osalle kandidaateista senioriteetista riippuen pienen kooditehtävän, jotta näemme nykyisen osaamistasosi. Tämä auttaa meitä hahmottamaan tulevaa rooliasi ja vastuita organisaatiossamme. Olemme siirtyneet uuteen CodeSubmit -alustaan, josta olemme saaneet tähän mennessä pelkästään positiivista palautetta. 

Mikäli haemme asiantuntijaa myyntiin, hallintoon tai muihin ei-teknisiin positioihin, teknisen haastattelun sijasta hakija pääsee tapaamaan haettavan position liiketoimintojen vetäjän sekä maajohtajamme. Käytämme myös ennakkotehtävää tarpeen mukaan muihinkin Andersille haettaviin rooleihin.

3) VIIMEINEN SILAUS!

Mahtavaa, seuraavaksi on aika keskustella työn yksityiskohdista, kuten aloituspäivästä, palkkauksesta sekä mieluisista työvälineistä. Tavoitteenamme on hoitaa koko rekrytointiprosessi maaliin mahdollisimman sujuvasti kohtuullisessa ajassa, jotta saamme rekrytoitavat nopeasti mukaan aurinkoiseen joukkoomme.

Linux, Windows, Mac? Meillä työntekijät saavat itse valita työvälineensä ja työskentelypaikkansa. 

Meillä on kaikki valmiina, kun uusi työntekijä astuu ensimmäisenä työpäivänä toimistollemme ja työkaverimme odottavat innolla yhteistä lounashetkeä uuden tulokkaan kanssa. Haluaako työntkeijä työskennellä etänä? Ei hätää – työvälinetoimitus ja päheet Anders-swägät ovat valmiina ennen työpäivän aloitusta. 

Tutustu rekrytointitiimiimme 

Rekrytointiprosessissa tulet tapaamaan Anna-Greta Marttilan, HR Business Partnerin. Hän on intohimoinen IT-alaa kohtaan. Voit olla varma, että haluamme tehdä rekrytointikokemuksestasi mahdollisimman mieluisan.

Haluamme onnistuneen hakijakokemuksen lisäksi antaa myös erinomaisen työntekijäkokemuksen jo ensimmäisinä kuukausina, joten palkkauksen jälkeen seuraamme rekrytoinnin jälkeistä aikaa pitämällä 1. ja 4. kuukauden jälkeen keskustelutuokion. Mukavien juttutuokioiden tarkoituksena on selvittää, miten työt ovat lähteneet käyntiin Andersilla ja miten olet viihtynyt uudessa työympäristössäsi. Voit olla siis varma, että varmistamme sopeutumisesi Andersin porukkaan ja sinusta pidetään huolta rekrytoinnin jälkeen myös työntekijänä.

Koemme, että hyvän hakijakokemuksen tuottaminen ei lopu rekrytointipäätökseen. Vasta perehdytysprosessi osoittaa uudelle työntekijälle, että pitääkö rekrytoinnin aikana maalattu kuva yrityksestä ja työnkuvasta paikkansa. Tällä tavalla hakija- ja työntekijäkokemus kietoutuvat luonnollisesti yhteen.

Tiimivetäjien ja HR:n kanssa järjestetyt koeaikakeskustelut ovat tärkeä osa työsuhteen alkua ja olemme kokeneet niiden edesauttavan luottamuksen rakentamista (puolin ja toisin) ja sitoutumista. Tämän lisäksi olemme etätyöaikanakin toteuttaneet paljon kahvi- ja pelitaukoja sekä afterworkkejä, jotta uudet ja vanhat työntekijät pääsevät tutustumaan rennoimmissa meiningeissä. -Anna-Greta Marttila

Olisitko Sinä seuraava vahvistus Andersille? Katso avoimet työpaikkamme!

Kirjoittaja: Nani Laaksonen

Pinterest
Anders Innovations Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Anders Innovations kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR
Viestintä

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Siirry yrityksen profiiliin Anders Innovations kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Anders Innovations - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Anders Innovations - Muita referenssejä

Anders Innovations - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia