Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Varman mobiilisovellus helpottaa yrittäjien arkea

Referenssi“Älypuhelinten yleisyys ja asiakaspalautteet saivat meidät kehittämään yrittäjille mobiilisovelluksen. Se helpottaa yrittäjien ja meidän työtämme, kun paljon pyydetyt vakuutustodistukset saa sovelluksesta mihin vuorokaudenaikaan tahansa”, sanoo Varman vakuutuspalvelujohtaja Riikka Nivus.

Kiireisille yrittäjille eläkeasiat eivät tule ensimmäisenä mieleen. Eläkeyhtiöön ollaan tyypillisesti yhteydessä viime hetkellä tarjousta jätettäessä, kun tarvitaan vakuutustodistus. Aikaisemmin sen sai verkkopalvelusta tai pyydettäessä postitse, nyt sen saa jatkossa myös mobiilisovelluksesta, josta sen voi lähettää sähköisesti eteenpäin haluttuun kohteeseen.

Sovelluksessa yrittäjät voivat hoitaa muitakin rutiinitehtäviä itse ilman puhelinsoittoa asiakaspalveluun. He voivat muuttaa vakuutuksen työtuloa ja vertailla sen vaikutusta sosiaalietuuksiin. Lisäksi he voivat tarvittaessa olla yhteydessä asiakaspalveluun.

“Sosiaalietuudet, kuten sairas- ja työttömyyspäivärahat, ovat sidottuja vakuutusmaksuihin. Siksi on tärkeää, että yrittäjät näkevät sovelluksesta työtulon suuruuden vaikutuksen niihin”, Nivus painottaa.

Maksuton mobiilisovellus toimii Windows-, Android- ja iOS-puhelimissa. Ensimmäisellä käyttökerralla yrittäjä kirjautuu sovellukseen pankkitunnuksilla ja jatkossa helposti pin-koodilla.

Uraauurtava mobiiliratkaisu työeläkealalla

Yrittäjien sovellus on ensimmäinen laatuaan Varmalle. Nivuksen mukaan tarkoituksena on kasvattaa matkapuhelinsovellusten osaamista ja kerätä kokemuksia tulevaisuutta varten.

“Toivomme, että nyt kehitetty mobiilisovellus kasvattaa pienyrittäjien asioimista digitaalisissa kanavissa, sillä vain reilu kolmannes yrittäjäasiakkaistamme on käyttänyt verkkopalvelujamme”, Nivus kertoo.

Mobiilisovellukset ovat olleet muilla aloilla arkipäivää jo pitkään. Tiedon pankki- ja vakuutusalan asiakaskokemuksen ratkaisuja kehittävän Antti Seppälän mukaan työeläkeala kaipaa asioiden arkipäiväistämistä kansalaisille. Etenkin nyt, kun eläkealueen lainsäädäntö on murrosvaiheessa.

“Yrittäjien puhelinsovellus on ensimmäinen askel mobiiliin digitalisaatioon työeläkesektorilla. Suurin osa tällä hetkellä perustettavista yrityksistä on kooltaan pieniä ja resursseja on rajallisesti käytössä. Siksi on tärkeää pohtia, miten Varma voi palveluillaan tehdä eläkeasioiden hoidosta mahdollisimman vaivatonta”, Seppälä painottaa.

Tulevaisuudessa lisää toiminnallisuuksia ja uusia sovelluksia?

Mobiilisovelluksen kokemuksista riippuu, miten sitä ja Varman mahdollisia muita palveluita kehitetään mobiilissa. Ensimmäinen kehitysaskel olisi lisätä yrittäjien sovellukseen toiminnallisuuksia. Nivus kuvailee tulevaisuuden toiveena olevan, että mobiilin avulla eläkeyhtiö voisi olla aktiivisemmin yhteydessä yrittäjiin. Näin työtulon mahdollinen pienuus ei aiheuttaisi yllätyksiä.

“Mobiilia pitäisi saada hyödynnettyä myös laajemmin yritysten palvelujen suuntaan ja mahdollisesti henkilöasiakkaisiin, jotka voisivat seurata omaa tilannetta mobiilissa”, Nivus suunnittelee.

Henkilöasiakkaiden sovelluksen osalta on vielä ratkaistava, miten tiedot työsuhdehistoriasta ja kertyneestä eläketurvasta saataisiin ansaintajärjestelmästä kustannustehokkaasti mobiilisovellukseen. Jokainen haku järjestelmästä maksaa erikseen ja on kallista.


Varma
Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on Suomen suurin työeläkeyhtiö ja yksityinen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla yli 860 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2014 Varman maksutulo oli 4,3 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,0 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli vuoden 2014 lopussa 40,0 miljardia euroa. www.varma.fi

Haaste
Varma haluaa kasvattaa pienyrittäjien asioimista digitaalisissa kanavissa, sillä vain reilu kolmannes Varman yrittäjäasiakkaista on käyttänyt verkkopalveluja. Älypuhelinten yleisyys ja mobiilia koskevat asiakaspalautteet saivat Varman pohtimaan mobiiliratkaisuja.

Ratkaisu
Tieto ja Varma kehittivät yhdessä yrittäjien mobiilisovelluksen. Se toimii Windows-, Android- ja iOS-puhelimissa ja helpottaa yrittäjien ja Varman asiakaspalvelun arkea, kun rutiinit voi hoitaa mobiilissa.

Hyödyt
Yrittäjät voivat hoitaa ajasta ja paikasta riippumatta eläkeasioiden rutiinit ilman yhteydenottoa asiakaspalveluun: vakuutustodistusten tilaaminen ja lähetys, työtulon muuttaminen ja sen vaikutus sosiaalietuuksiin. Varma pilotoi mobiilisovellusta, kehittää osaamistaan ja kerää kokemuksia tulevaisuutta varten.

Suosittelija:

“Suunnittelemme tulevaa yhdessä Tiedon kanssa. Tähän asti yhteistyö ja yhteydenpito on ollut sujuvaa. Tiedon kavereilla on hyvää osaamista ja he ovat mielestäni erittäin innovatiivisia.”

Riikka Nivus, vakuutuspalvelujohtaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Antti Seppälä, Business Lead, Front-End

Lisätietoja

Yritysprofiili Tieto kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Viestintä

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Mobiilikehitys

Toimialakokemus

Pankki ja vakuutus

Teknologia

Android
iOS
Windows Phone

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Tieto kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia