logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Valion maitoautot siirtyvät mobiiliaikaan

ReferenssiKun maitoauto karauttaa tilan pihaan, tiedot tallentuvat reaaliajassa Valion taustajärjestelmiin. Euroopan kehittynein maitoautojen tiedonkeruujärjestelmä parantaa laadunvalvontaa ja poikkeamien hallintaa sekä helpottaa kuljettajan työtä.


Valio kerää lähes 1,9 miljardia litraa maitoa vuodessa. Maito noudetaan joka toinen päivä 7 800 maitotilalta noin sadan auton voimin. Jokainen auto on liikkeellä 21 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä ja kilometrejä karttuu 250 000 vuodessa.

”Automme eivät voi järkevästi tämän enempää tuntimääräisesti liikkua, joten haemme lisäarvoa logistiikkaamme uusilla teknisillä ratkaisuilla. Tällaisilla volyymeilla manuaalista työtä vähentävä ja yhteistä tilannekuvaa parantava järjestelmä on erittäin arvokas”, Valion kuljetuspäällikkö Petteri Laine sanoo.

Maitoautojen tiedonkeruujärjestelmä oli 12 vuoden jälkeen tulossa elinkaarensa päähän. ”Uusiminen oli joka tapauksessa ajankohtaista. Nyt saimme samalla tuotua järjestelmän tähän päivään aikaa kestävällä mobiilisovelluksella. Ennen projektin aloittamista kiersimme Euroopassa ja totesimme, että vastaavia ratkaisuja ei vielä muualla ole”, Laine kertoo.

Stardardoitut komponentit ja räätälöidut ohjelmistot
Tärkeä kriteeri uudelle järjestelmälle oli standardoitujen komponenttien käyttö. ”Osat ovat samoja, joita käytetään kovissa olosuhteissa metsäkoneissa ja satamissa. Ohjelmistoilla räätälöidään laitteisto juuri meidän käyttöön soveltuvaksi”, Laine kertoo.

Tällä hetkellä maitoauton kuljettaja printtaa pumppaustiedot tilanomistajalle. Jatkossa tiedot siirtyvät sähköisesti suoraan tilallisille. ”Jos pääsisimme 1,5 miljoonasta vuosittain printatusta kuitista paperittomaan prosessiin, säästäisimme pelkästään ajassa mitattuna noin 100 000 euroa vuodessa”, Laine arvioi.

Reaaliaikaiset tiedot saatavilla koko ajan
Tiedon pilviympäristön kautta tiedot siirtyvät Valiolle reaaliajassa”, Tiedon asiakasvastaava Risto Viitanen kertoo.

Uuden järjestelmän ansiosta kaikilla toimijoilla on sama tieto koko ajan. Jos kelirikon tai muun poikkeavan syyn takia maitoa ei päästä tilalta hakemaan, saa kuljettaja siitä tiedon mobiililaitteen kautta välittömästi.

”Tuotantoneuvojat voivat antaa lisäohjeita kuljettajille esimerkiksi näytteenotosta ja järjestelmä estää maitopumpun käynnistymisen ennen kuin annettu tehtävä on kuitattu. Myös esimerkiksi tieto pilaantuneesta tai lämpimästä maitoerästä on perillä jo ennen kuin auto on meijerillä. Näin voidaan varmistaa, että kyseinen erä ei päädy prosessiin”, Laine havainnollistaa.

Ensimmäinen maitoauto saadaan testauskäyttöön elokuun lopulla. Tavoitteena on saada uusi järjestelmä kaikkiin autoihin vuoden 2014 syksyyn mennessä. ”Meillä on paljon ajatuksia logistiikan kehittämisestä mobiiliratkaisujen avulla. Saamme tästä järjestelmästä synergiaetuja myös muihin toimintoihimme”, Laine iloitsee.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj

Tiedot

Tilaaja: Valio

Lisätietoja

Tieto Oyj:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Logistiikka
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Hotelli, matkailu ja ravitsemus
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Tieto Oyj kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Siirry Tieto Oyj kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Parempaa journalismia mallintamisen kriteerein
7 lupaavinta terveyden ja hyvinvoinnin startupia Suomesta
Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia