Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Uusituilta Sammon verkkosivuilta tiedot löytyvät nopeammin ja selkeämmin

Referenssi“Halusimme modernin ja aikaa seuraavan sivuston, jolta tieto löytyisi nopeammin ja vaivattomammin. Mobiili- ja tablettikäyttö on lisääntynyt niin paljon, että jo se oli yksinään syy uuden, responsiivisen sivuston kehittämiselle”, Sampo Oyj:n verkkoviestinnän päällikkö Carolina Orädd sanoo.


Sammon aikaisempi sivusto oli vuodelta 2009, jolloin responsiivisuus oli vielä vieras käsite. "Aikaisempi sivustomme oli tehty sen ajan näköiseksi. Pari vuotta sitten havahduimme siihen,että tarvitsemme responsiivisen sivuston. Meille on tärkeää, että sekä mobiilissa että tabletissa on saatavilla sama sisältö kuin desktop-versiossa", Orädd kertoo.

Sammon verkkosivuilla on selkeä kohderyhmä: sivusto on suunniteltu sijoittajien, analyytikoiden ja median tiedontarpeisiin. Sivustolla on muiden muassa osake- ja taloustietoa sekä hallinnollista materiaalia.

Uudistuksessa sivurakennetta yksinkertaistettiin ja otsikointia selkeytettiin. Tasoja sivustolla on vähän. “Uskomme, että tiedot löytyvät nyt nopeammin”, Orädd kuvaa.

Helposti muokattava ja visuaalisesti näyttävä sivusto

Sammon uusi verkkosivusto on toteutettu EPiServer-julkaisujärjestelmällä. Laaja käyttäjäkunta kehittää sivustoa avoimen rajapinnan kautta yhteisöllisesti, näin uusia toiminnallisuuksia tulee kaikkien käyttöön jatkuvasti.

Uutena toiminnallisuutena sivustolle tuotiin sivukohtaisesti toimiva sanasto. “Vakuutusalan termit voivat olla hankalia, joten halusimme tarjota käyttäjälle kattavan sanaston, jota on tarkoitus kasvattaa sivuston sisällön kehittyessä.”

Jotta sivusto toimisi mahdollisimman yksinkertaisesti käyttäjän näkökulmasta, ratkottavana oli muutamia teknisiä haasteita. Esimerkkinä Orädd mainitsee arkiston, joka näyttää yksinkertaiselta, mutta jonka takana on paljon logiikkaa.

“Olimme tyytyväisiä siihen, että Tieto ymmärsi mitä haimme visuaalisuudelta ja onnistui myös ratkomaan teknisiä haasteita matkan varrella. Yksinkertaiselta vaikuttava asia saattaa olla monimutkainen toteuttaa, Tiedolla oli tarvitsemaamme osaamista tässä.”

Tarkkaa määrittelyä ja ketterää toteutusta

Sivuston teknisen toteutuksen suunnittelu aloitettiin marraskuussa 2013 ja uusi sivusto julkaistiin joulukuun alussa 2014. Tarkkaa määrittelyä tehtiin matkan varrella. Toteutuksessa edettiin ketterään malliin sprinteissä.

“Tieto hoiti määrittelyn huolellisesti. Olemme vaativa asiakas ja testaamme toiminnallisuudet perusteellisesti ennen julkaisua. Yksityiskohtaiset määrittelyt ovat suuri apu testausvaiheessa. Tällaisissa projekteissa on mielestäni tärkeää, että myös asiakkaan puolelta löytyy ammattitaitoa keskustella teknisistäkin asioista ja eri ratkaisuvaihtoehdoista. Sekä asiakkaalta että tekniseltä toimittajalta vaaditaan sitoutumista, riittäviä resursseja ja venymistä”, Orädd listaa.

Orädd kiittelee, että Tiedon kanssa on toimiva ja luottamuksellinen kumppanuussuhde, missä on helppo ottaa yhteyttä ja sanoa asiat suoraan.

“Samat yhteyshenkilöt ovat säilyneet matkan varrella. On tärkeää, että tunnemme toisemme hyvin ja jatkamme samojen henkilöiden kanssa myös projektin päätyttyä kehitystä ja ylläpitoa."

Kehitystä onkin jo suunniteltu. “Pyrimme tulevaisuudessa lisäämään verkkosivuille syventävää tietoa yksinkertaisessa ja helposti lähestyttävässä muodossa”, Orädd kertoo.

Suosittelija:

“Julkaisujärjestelmä mukautui hyvin tarpeisiimme ja saimme tehtyä oman näköisen sivuston. Visuaalinen puoli oli myös tärkeä, sillä verkkosivut ovat meille tärkein viestintäkanava henkilökohtaisten tapaamisten lisäksi”

Carolina Orädd, Sampo Oyj:n verkkoviestinnän päällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Sampo Oyj
Ajankohta: 2013 - 2014

Lisätietoja

Yritysprofiili Tieto kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Viestintä

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Webkehitys

Toimialakokemus

Pankki ja vakuutus

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Tieto kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia