Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Uusi asiakasportaali - Lehtipiste

ReferenssiLehtipiste on Suomen johtava sanoma- ja iltapäivälehtien sekä aikakauslehtien irtonumerojakeluun keskittynyt yhtiö. Lehtipiste jakelee suomalaisten ja ulkomaalaisten kustantajien tuotteita myytäväksi noin 6000 päivittäistavara- ja erikoiskaupan myymälään.

Loppuvuodesta 2015 Lehtipiste käynnisti useita merkittäviä IT-hankkeita tehostaakseen ja laajentaakseen liiketoimintaansa. Merkittävin hanke oli uuden varastonhallintajärjestelmän luominen. Järjestelmään haluttiin asiakasportaali, jonka avulla Lehtipisteen varastohotelliasiakkaat voisivat hallinnoida varastossa olevia tuotteita, toimituksia, osto- ja myyntitilauksia sekä asiakastietoja.

Paniikki
Helmikuussa 2016 projektit olivat jo pitkällä, mutta sitten putosi pommi – asiakasportaalista vastannut järjestelmätoimittaja lopetti yllättäen toimintansa. Kaikki projektiin satsattu aika, raha ja työ uhkasi valua hukkaan.

Sysartin ja Lehtipisteen välinen yhteydenpito tilanteesta alkoi maaliskuussa 2016. Kuukautta myöhemmin Sysartin tiimi työskenteli jo täyttä häkää asiakasportaalin parissa.

“Sysartilta löytyi projektiin tarvittavaa toimiala- ja sovellusosaamista ja rohkeutta ottaa haltuun toiselta toimittajalta kesken jääneitä hankkeita”, kertoo Lehtipisteen tietohallintojohtaja Matti Kosonen.

Liiketoiminta ensin
Lehtipisteen liiketoiminnan turvaamiseksi Sysart otti välittömästi haltuunsa myös vanhan varastonhallintajärjestelmän ylläpidon. Samaan aikaan aloitettiin keskeneräisen asiakasportaalin tilannekartoitus. Sen osalta selvitettiin mitä kaikkea oli tehty, mitä piti vielä tehdä ja paljonko työtä maaliin pääseminen vaatisi.

Yhteistyössä Lehtipisteen ja Sysartin tiimit pilkkoivat ja priorisoivat toiminnallisuuksia. Homma oli hoidettava ripeästi, sillä asiakasportaali oli olennainen osa uutta liiketoimintaa. Yhteinen käsitys minimum viable productin sisällöstä ja aikataulutavoitteista löytyi onneksi nopeasti.

Kososen mielestä yhteistyö Sysartin johdon ja työntekijöiden kanssa oli mutkatonta alkumetreiltä saakka. Lehtipisteen tarpeisiin reagoitiin välittömästi ja erilaisia toteutusvaihtoehtoja löytyi useissa tilanteissa.

Läpinäkyvää kehitystä
Seuraavat kuukaudet Sysart kehitti järjestelmiä tiiviisti – parhaimmillaan viiden kehittäjän täysiaikaisella panoksella. Projektin aikatauluja seurattiin viikoittain päivittyvällä ennusteella. Ennuste perustui todelliseen dataan siitä, paljonko työtehtäviä oli toteutettu, paljonko ne olivat vieneet keskimäärin aikaa ja paljonko niitä oli jäljellä. Ennusteen avulla projektin sisältöä ja siihen tulevia muutoksia pystyttiin hallitsemaan ketterästi yhdessä asiakkaan kanssa.

“Projektin läpivienti ja systeemityön hallinta oli johdonmukaista ja vakuuttavaa. Muutokset, kustannukset ja aikataulu pysyivät hyvin hallinnassa” Kosonen toteaa juuri projektin päättymisen jälkeen.

Vaikeuksien kautta voittoon

Syksyllä 2016 asiakasportaali näki päivänvalon – alkuperäisen toimittajan katoamisesta huolimatta. Lehtipisteellä on nyt järjestelmä, joka mahdollistaa uusien tulovirtojen synnyn ja ennen kaikkea palvelee paremmin heidän asiakkaitaan.

“Verkkokauppiaat ja muut kumppanimme ovat ulkoistaneet meille logistiikkatoimintansa. Uusien järjestelmien avulla he voivat nyt helposti ohjata ja seurata liiketoimintaansa.” Kosonen summaa.


Suosittelija:

Suosittelisinko Sysartia verkostolleni? Ilman muuta.

Matti Kosonen, Tietohallintojohtaja, Lehtipiste

Pinterest
Referenssin infoboxi
Sysart Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Lehtipiste
Ajankohta: 2016
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Petri Mäenpää, CEO, +358 40 531 3841

Lisätietoja

Yritysprofiili Sysart kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka
Asiakaspalvelu
Toiminnanohjaus ERP
Supply chain management SCM

Erikoisosaaminen

Verkkokaupparatkaisut
Integraatiot
Pilvipalvelut / SaaS
Sisällönhallinta
Webkehitys

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Teknologia

Linux

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Konsultointi

Omat tagit

asiakasportaali
varastonhallinta
magento
Sysart
Amazon AWS
AWS
PHP
MySQL
reactjs

Siirry yrityksen profiiliin Sysart kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Sysart - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Sysart - Muita referenssejä

Sysart - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia