Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

SKED: Alusta, jonka kautta laitetaan maatalouden koneet töihin ja tienaamaan!

ReferenssiSKED on uusi maatalouden koneiden, tilojen ja työvoiman vuokraamisen alusta. SKED-sivustolta näet heti mitkä koneet ovat vapaana vuokrattaviksi juuri sinun lähelläsi, millä ehdoilla ja mihin hintaan. Kuka tahansa voi laittaa sivustolle ilmoituksen vuokrattavissa olevasta kalustosta.

Maatalon kasvatti haluaa helpottaa laitehankintoja ja saada investoinnit tuottamaan

Yrityksen perustaja Kristina Sweet sai idean vuokrauspalvelusta vieraillessaan perheensä luona Kanadassa. “Sukulaiseni ja ystäväni farmeilla tuskailivat etsiessään kalustoa lainattavaksi tai hankittavaksi. Harvat konemyyjät ja vuokraamot tarjoavat selkeästi tietoa saatavuudesta tai hinnoista suoraan verkkopalveluissaan. Oikean kaluston löytäminen vaati puheluiden soittamista moniin eri paikkoihin. Aloin pohtimaan, miten avun vuokraamisesta voisi tehdä helpompaa ja näin idea SKEDistä syntyi”, Kristina kertoo.

Palvelun tarkoitus ei ole auttaa ainoastaan laitteita vuokralle tarvitsevia, vaan se tarjoaa maanviljelijöille turvallisen tavan vuokrata vapaana olevaa kalustoa sekä varasto- ja tuotantotiloja. Vuokraamalla koneiden käyttöaste nousee ja näin voi joko kerryttää lisätuloja tai alentaa omia toimintakustannuksia. Ja vuokrattavia laitteita Kristina uskoo Suomesta löytyvän.

“Suomessa voisi sanoa olevan jopa pienoista yli-investointia laitteisiin”, Kristina mainitsee ja perustelee väitettänsä: “Suomessa keskikokoinen tila on kooltaan 44 hehtaaria ja tilalla on käytössä keskimäärin 2,9 traktoria. Kanadassa keskimääräinen tila on 332 hehtaaria ja käytössä on 3,5 traktoria. Harvaa työkonetta tarvitaan ympäri vuoden omalla tilalla ja kone voitaisiin saada tuottamaan lisää sitä toisille vuokraamalla. Kannattaa ottaa täysi hyöty laitteistosta ja tiloista joihon on investoinut. Satokausi on lyhyt ja useimmilla viljelijöillä työkoneiden tarve on samaan aikaan vuodesta, joten on ymmärrettävää, että tärkeimpien työkoneiden osalta pelataan varman päälle riskien minimoimiseksi. Toisaalta ei aivan ydintoimintaan liittyviä laitteita voisi olla järkevää vuokrata ja ruuhkakauden ulkopuolella löytää koneille ja tiloille uudenlaisia käyttötarkoituksia. SKED tarjoaakin uutta asiakaskuntaa myös maatilojen ulkopuolelta. Esimerkiksi traktorin voi lainata kaadettujen puiden kuljettamiseen tai lumitöihin sydäntalvellakin. Klapikoneen, lumiauran tai vaikkapa varastotilan vuokraaminen palveluna on varsin riskitöntä lisätulon tienaamista” Kristina kertoo ja kannustaa kokeilemaan palvelua. “Kaluston ja rakennusten tulisi ansaita paikkansa maatiloilla tuottamalla ympäri vuoden”, hän kiteyttää.

Uusi palvelu on heti testattavissa


Ilmoituksen silmäily ja jättäminen SKEDiin on ilmaista. Vuokratapahtuman yhteydessä SKED perii 10 % komission vuokraushinnasta (MTK:n ja SLC:n jäseniltä maksu on 9 %). SKED on suomalainen startup-yhtiö ja ensimmäisenä isompana yrityskumppanina vuokrauspalveluun mukaan on lähtenyt Ramirent, joka on poiminut valikoimistaan 170 vuokrattavaa laitetta SKEDin kautta löydettäviksi.

Sysart on ollut kehityskumppanina rakentamassa SKEDin laiteriippumatonta webversiota. Hankevetäjänä ja Lead Developerina projektissa on toiminut Joonas Haaparanta. Yhteistyö alkoi palvelun evaluoinnista ja uusimman version ratkaisuehdotuksen esittämisestä. Työhön on kuulunut UX-suunnittelua ja fronttikoodausta React PWA -toteutuksena.

“Joonas on supertyyppi! En ole aikaisemmin tavannut kehittäjää, jolla olisi vastaava taito kääntää liiketoiminnan tavoitteet teknisiksi vaatimuksiksi.”, Kristina kiittelee.


Tutustu SKEDiin >>

Suosittelija:

“Sysartin Joonas on supertyyppi! En ole aikaisemmin tavannut kehittäjää, jolla olisi vastaava taito kääntää liiketoiminnan tavoitteet teknisiksi vaatimuksiksi.”

Kristine Sweet

Pinterest
Referenssin infoboxi
Sysart Oy logo

Tiedot

Tilaaja: SKED
Ajankohta: 2018 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Anssi Heijasto, anssi.heijasto@sysart.fi, +358 40 661 3857

Lisätietoja

Yritysprofiili Sysart kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Webkehitys

Teknologia

React

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

alustatalous
kiertotalous
Laiteriippumaton

Siirry yrityksen profiiliin Sysart kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Sysart - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Sysart - Muita referenssejä

Sysart - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia